Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Esi MAYA (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27164)

Oggy 14-04-2009 04:45 PM

Re: Esi MAYA

Quote:

Originally Posted by ugljesa (Post 242548)
ali dobro ipak mozes cale da mi budes sto se tice muzike:wink: tako da se ne ljutim za tvoje komentare.

Uvreda uvredu stize.... :rotfl::rotfl::rotfl:

Nisi pazljivo citao.
Nema to veze samo sa karticama, vec sa problematikom uopste.
Tebi nisu jasne osnove, a hteo bi odmah da to preskocis i da ides na nesto "vise", ali to ne moze tako...
A sto se pocetaka tice...
Ja kada sam pocinjao, nije postojao ni internet, niti je bio izmisljen mobilni telefon, "zver od komjutera" je bio PC 386 60 Mhz sa 16 mb ram-a, a da ne pricam o tome da je bilo tek nekoliko studija u celoj zemlji gde nisi bas mogao ni da pridjes jer su ljudi ljubomorno cuvali znanje (ono malo sto ga je bilo...)...
Danas ti je lakse jedno 1000 puta, tako da nema potrebe da to pominjes. Samo treba da budes vredan i uporan, te da rascitas ceo forum, pa kad vidis kako stvari funkcionisu, da postavis pravo pitanje, na pravi nacin i dobijes pravi odgovor :wink:

ugljesa 14-04-2009 04:58 PM

Silicon science majke mi si me pogodio u dusu.Ja jos otisao na tvoj myspace i slusam ti ziku i mislim "jao pa vidi ga sto decko dobro radi,nisu mu lose stvari" kad ono ti se sprdas sa mnom :rotfl:.Ma ok,mislim kapiram da me ne shvatate PONEKAD :wink::D..

EVO DA POSLUSAM SVE VAS DA NE POSTAVLJAM PITANJA ISTA I DA RESIMO DISKUSIJU JEDNOM ZA SVAGDA !!
Naime imam :
integrisanu karticu
Midi controler M audio oxygen
hi fi ozvucenje (nazalost nisu monitori uff:()
2gb rama
AMD athlon 64x2 dual core 3800+.

E sada logicno latencija mi se javlja prilikom koriscenja cubase zbog integrisane,ali to sam popravio koliko toliko sa ASIO4ALL drajverima.Ali latencija mi se javlja prilikom koriscenja midi cotrolera.Inace ide preko usb2.0 (hteo sam preko midi da ga povezem ali cuo sam da nece da registruje cubase onda midi controler).

Bio sam do playera,do artista i manje vise ostao je izbor na esi julia i emu 1212m.To mi su mi i u playeru i u artistu savetovali kao best buy za te pare (do 150 evra).

Posle thread na rumskom oko emu 1212m ( Oggy to najbolje zna :D ),zakljucio sam da je to moja stvar.Skupio ja kintu ,zvao artist imaju emu 1212m sve extra.Kad ortak mi rece (btw taj ortak Loonix na rumskom) ce mi znaciti da cujem zvuk preko sluski (sto se tice aranzmana i produkcije, ne za pevanje jer mi je Oggy dao ideju da mogu preko mini linje da ukacim sluske) ja sam se tu pokolebao.I on mi preporuci da uzmem Esi Maya PC jer ce mi ona raditi posao.
E sad ja ,ja od karte hocu da mi se resi latencija prilikom sviranja preko midi controlera,dobar zvuk prilikom rada u cubase-u a ne za slusanje winamp-a :rotfl::D,i da mi nema latencije sto se tice monitoringa kada ukljucim.

Znam da ce mi sve ovo resiti emu 1212m ali ako moze i ESI maya sto bih onda bacio 40 evra za DZ?Dajte savete ,da cujem sta VELITE pa da se razidjemo u miru i da vam onda pisem kasnije kako se ponasa karta pri radu.

BTW RIBA MI JE REKLA DA SAM FREAK KADA JE VIDELA NA CEMU JA VISIM CEO DAN tj rumskom :grin::grin::wink:

ugljesa 14-04-2009 05:00 PM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 242550)
Uvreda uvredu stize.... :rotfl::rotfl::rotfl:

Nisi pazljivo citao.
Nema to veze samo sa karticama, vec sa problematikom uopste.
Tebi nisu jasne osnove, a hteo bi odmah da to preskocis i da ides na nesto "vise", ali to ne moze tako...
A sto se pocetaka tice...
Ja kada sam pocinjao, nije postojao ni internet, niti je bio izmisljen mobilni telefon, "zver od komjutera" je bio PC 386 60 Mhz sa 16 mb ram-a, a da ne pricam o tome da je bilo tek nekoliko studija u celoj zemlji gde nisi bas mogao ni da pridjes jer su ljudi ljubomorno cuvali znanje (ono malo sto ga je bilo...)...
Danas ti je lakse jedno 1000 puta, tako da nema potrebe da to pominjes. Samo treba da budes vredan i uporan, te da rascitas ceo forum, pa kad vidis kako stvari funkcionisu, da postavis pravo pitanje, na pravi nacin i dobijes pravi odgovor :wink:

Oggy moj spasioce evo SADA PRAVOG PITANJA.Ako sad kazes da nisam lepo postavio pitanje ili da nesto nisam naveo e onda nek ide zivot:rotfl::rotfl::)

silicon science 14-04-2009 05:37 PM

Aj da budemo konkretni... Latencija je neizbezna stvar (to je vec metafizika) u audio i midi domenu... S tvojim napredovanjem u "poslu" ili zabavi ili vec bilo koji dobar razlog sto se bavis muzikom, raste i tvoje "chulo" za latenciju... To ti je "otvoreno more" problematike s' kojom i matematichari ne mogu da izadju na kraj zato sto nisu radili u livnici zeljeza.. kod nas u zemlji se to kaze: "ne znaju iskopat shanac" :rotfl::rotfl::rotfl:
Uglavnom, kupovinom ili Emua ili Maye pravish dobar napredak sa odredjenom "latencijom"... koja nije nuzan problem niti ces je mozda i zapaziti, s' obzirom da si nov u mashini.:) Spominjao si midi latenciju koju si imao preko integracije... taj problem neces imati sa bilo kojom od spometutih karti...
Imaces neku latenciju naravno.. Imaju je svi :wink::wink::wink:
Ali moci ces da uradis sve sto mozes i ne mozes da pomislis (a bogme i odsviras)... mada ako si svirac ondak moras imat pravi instrument a ne Radium 49 (ko ja:D)... Mada, imam i Kawai K5000 W koji je ufff dobar :da:8-)

ugljesa 14-04-2009 05:49 PM

ok.a po tebi gledano na dugoricnije staze tipa godinu i po,2 sta je bolje uzeti emu 1212m ili maya ??tj u cemu cu najvise primetiti razliku izmedju ove 2 karte ?:confused:

http://www.emu.com/products/product....2&nav=features

http://www.esi-audio.com/products/maya44/

eto i linkova ako se neko skani da pogleda

ugljesa 14-04-2009 05:50 PM

btw silicone reci mi da si to ti na slici ?:)

lesha 14-04-2009 05:50 PM

najbolje nemoj nista da uzmes, tako sigurno neces da pogresis !

silicon science 14-04-2009 06:42 PM

Ugljesha, brate mili... Donesi odluku sam... Dobre su obe, mada ce ti se na kraju svideti neka treca (ali tek kad kupis jednu od ove dve)...:wink:

Oggy 14-04-2009 09:29 PM

Ja sad ne znam da li je Maya PCI ili USB, malo sam u frci, pa ne pratim ni tokove svojih misli, a ne raspravu, ali ako je Maya USB, dugorocno ti moze znaciti sto mozda nekada kupis lap top, pa mozes i da je poneses negde.
Emu, opet ima svoj DSP koji je za snimanje pevanja super u slusanju.
Moras da izvagas sta ti je bitnije i sam da doneses odluku.
Za te pare, mozes i obe da uzmes... :D

alavuk 14-04-2009 10:45 PM

ja koristim usb varijantu , jer mi je namenjena za laptop ali sve vise i vise je kacim na desktop ...

All times are GMT +1. The time now is 10:08 PM.