![]() |
Re: Novitet iz Apple-a
Quote:
|
Quote:
|
Uspeo ti je "izazov" JESTE, ja i dan danas koristim MAC sa PPC (G5) procesorom, iako imam i MacBook sa intelom, i JESTE, obozavam MAC, prvo zbog genijalnog OS-a, a zatim zbog besprekorne izrade kucista, komponenti i ploce, ali postoje dva glavna problema:
1. 8-core intel MAC PRO je SABLASNO SKUP, van mog domasaja za tu namenu. 2. moj voljeni PPC MAC G5 dual 2 GHZ pocinje polako da se zamara od ponekih virtuelnih instrumenata, sto je surova realnost, jedan AU instrument mi penje na 45-50% a koristi samo jedan procesor, to govorim samo kao primer. zakljucak je da je MAC ipak FENOMENALAN operativni sistem pre svega, a tek onda besprekorno uradjen i lep kompjuter, doduse nerealno skup, narocito kod domacih dilera, jer koliko sam shvatio, kod nas ovlasceni zastupnik i ne postoji, jer se sve dobija iz "trece ruke" (Zagreb, Budimpesta, Sofija...) Dakle Quake, cak i da me ne zezas, komentar ti je na mestu, i pored moje ogromne ljubavi prema "zagrizenoj jabuci" - sorry too!!! |
Ne znam kakav si sa DSP kartama?Pa onda "Logic node" moze takodje da bude jedno od resenja,ram? itd.Meni je bazicna masina takodje ppc dual na 2.0khz i necu ga menjati jos dugo.Pozdrav
|
Po meni je bitan sam rad i operativni sistem - Hackintosh ako ga dobro sastavis moze jako lepo da radi, mozes da ubacis brzhu memoriju nego one koje se dobijaju uz MacPro , da klokujes procesor....
Ja svoj regularno i updateujem online tako da imam najnovije verzije Jave, Quicktime, iTunes... Audio stvarcice koje volim na Macu: Logic (instrumenti,workflow,sve... iako sam stigao da procitam samo 300 strana manuala :) ), DUY Tape i Valve plugove( toplina milina), Motu MX 4( fantastican soft synth) i Soundtoys pluginovi(najvise zbog fenomenalnog Echoboya koji mi je sam po sebi bio dovoljan razlog da promenim platformu ). U sustini totalno mi godi sto nemam 300 stvari instaliranih vec je samo Logic sa svega par pluginova i vise nego dovoljan...8-) Audio stvarcice koje mi nedostaju na PC: Waves SSL4K i API bundle, Sonnox Planiram da uzmem Duet i totalno predjem na Mac a kasnije se mozda kupi neki Duende PCIe ili UAD2 Duo... |
RAM mi je 3,5 od 4 gig koliko je moguce, mozda moze i vise, al' meni nije poznato. NODE?
ajd' da probamo, ali nije mi poznato da kao node moze da se koristi MacBook, ili eventualno novi mini MAC koji bih pazario. Ako kreditni uslovi budu iole povoljni i moguci, uzeo bih novi 8-core MAC PRO, ali ja sam slobodnjak, tako da krediti....Ne bih menjao LOGIC, posto je bez ikakve sumnje najbolji DAW, i to daleko, a imam ga i to LEGALAN. Sound toys plug-inovi su za mene potpuna nepoznanica, nemam ni jedan...Tako da Diviner stoji kao moguca i realna perspektiva, a G5 bi ostao zauvek, naravno, kao simbol lepote, elegancije i stabilnosti. Poz, sve najbolje! |
Cika Slobo,Logic node-om mozes da povezes bilo koja dva kompa koji imaju mreznu kartu i na kojima je osx ili osx86,s tim sto oko ovog drugog uvek treba nesto da se prcka po masini.Rama vidim da imas dovoljno.Za novi 8 core Mac ja nikada ne bih pukao tolike pare jer se on u sustini ponasa od kada su ubacili intel unutra kao super spakovani PC,sto je drugacije od PPC-a koji mi volimo.Pre bih uzeo cetiri polovna PPC-a,meni to vise lezi.Procesorske snage mi ne fali jer sam se ovako organizovao:efekti idu sa PoCo-a 6000 i dva Uada a kada se radi midi,cupaju se zvukovi sa modula.PPC gura audio sa posebnog diska i nema nikakvih problema.Eventualno po par AU instrumenata ali retko.Jedan core2duo mi je tu samo za analyzer a i nemoram da ga imam.Ovo sigurno nije skuplja varijanta od menjanja kompa svakih par godina (zbog sve prozdrljivijih vst i au instrumenata)kada ga prodajemo u bescenje a novi placamo ko bubreg.Mozda Logic 10 nece raditi na PPC-u ali.....ja ni kod osmice ne bih nista dirao a dobra mi je bila i cetvorka uz par potrebnih stvari a i Tigar jos uvek rice:wink:.Pozdrav
|
Logic Node mi izgleda jaka fora samo sam video u AU manageru da ne podrzava svaki plug-in ovo.Zamisli koliko mozes da tera pluginova ako umrezis par 8-core Mac Pro :shock::D
Jako mi se svidja manual kako je napisan za Logic. Znaci od pocetka te uci verovatno najkorisnijoj stvari (postoji ovo i kod Steinberga ali je u drugom planu) - rec je o Screensets .Velika usteda vremena i preglednost projekta . Jos jedna mega fora mi je prizivanje kompletnog channel stripa sa fx, sintom sa odredjenim presetom - prostim pritiskom dugmeta zeljenog program change na midi kontroleru 8-)Jos jedna jako sitna stvar kojom sam ODUSEVLJEN je menjanje preseta bilo koje sprave- preko tastera [ i ] Mapiranje kontrolera je isto super reseno - cak i bolje od Ableton Livea. Ajde da hvalimo malo taj Logic :D |
Sta tu ima mnogo da se hvali, kada je ubedljivo najbolji DAW bez ikakve pristrasnosti, u audiu je sam vrh, a u MIDI je bukvalno NEDOSTIZAN, mogu da pricaju koliko god hoce, to su cinjenice, a ne ukusi ili "tabori", zar ne?
|
Javi se cika Slobo, nesto cemo da smislimo... Svako ko kupi ruDAW ima foru 15ak dana da proba sve, i da ga vrati i dobije novac nazad (ukoliko nije zadovoljan...takvih slucajeva zasada nije bilo, ali eto...), tako da isto pravilo vazi i za tebe poz |
All times are GMT +1. The time now is 04:03 AM. |