![]() |
Re: Cubase 5
Quote:
|
Quote:
Da... legalni software... moram priznat da sam počeo sa hrpom ilegalnog, ali sada UAD i Cubase 5 poma?u totalnoj legalizaciji. Recimo, za primjer, de-esser u Cubaseu je bolji od svih wavesovih :) |
Quote:
Moja mašina za života nije vidjela mrežu... eto problema! |
Hm... Bio sam kod drugara koji ima Cubase 5 i skoro sam siguran da njegov racunar nije povezan sa internetom :confused:
|
ma kakvi... Cubase svoju zaštitu ostvaruje preko USB dongla koji je na 4-5 puni zeznutije riješen nego na famoznom.3.1.1.944
|
ja sam registraciju morao da zavrsim online , i pise na syncrosoftovom sajtu da mora biti barem tad kompjuter online kad se instalira prvi put program i kljuc ... sad syncrosofrt 2 ima vise fora tj nacina "zastite" usb dongle key je samo jedan nacin koji moze da se preskoci
|
Quote:
Neću se uvrijediti! Ti imaš pravo da misliš da su glupi! Ja sam ukratko iznio neke površne razloge...Da sad ne bih širio ideološku priču , jer nije ni vrijeme ni mjesto za to, reći ću ti samo da upravo i mislim da bi trebali da bojkotujemo 95% proizvoda, al eto bez nekih se ne može, pa moramo da ih kupujemo! Quote:
Quote:
Quote:
Kosta danas i svijet neprofesionalaca i profesionalaca ;) Nisam uopšte na to mislio - ne vezano za muziku - govorio sam o životnom standardu uopšte! Da ja radim neku šljaku sa zapadnom platom i da od jedne plate mogu komotno da kupim to što mi treba od softvera - u tom slučaju i ne bi bilo ok da ga ne platim, ali ja nažalost (kao i većina ljudi koje ja znam) nemam baš takve uslove da mogu opušteno da pazarim plagove i soft! Rado bih ja to sve kupovao ,vjeruj mi, ali tako je kako je da moram da se snalazim ( kao i većina) Još nešto...ne bih nikog lično da uvrijedim , niti da prozovem, ali mislim da je pomalo licemjerno zastupati neke oštre anti-warez stavove, a imati u svom kompjuteru iste! Takođe je pomalo licemjerno brinuti se za (doduše, zasluženu) platu nekog zapadnog programera ili firme (koji neće propasti), a nemati razumjevanja za ono što je oko svih nas na ovim našim nesrećnim prostorima i što čini da se ljudi snalaze tako kako se snalaze. Taj koji pokaže i dokaže da nikad nije u svoj kompjuter instalirao piratsku verziju programa - može i da osuđuje i da se zalaže protiv wareza, a ovako ta priča ne pije vodu nego ispada krajnje nekorektna! Nemojmo se praviti Englezi ;) |
Quote:
Očigledno nisi baš dobro pojmio poentu onoga filma kojeg onomad pominjasmo na chatu i čije smo facebook grupe, ja mislim, i ja i ti članovi! :wink:: |
Quote:
Quote:
ukoliko ne zaradjujes od softvera koji koristis, onda ti je oprosteno. nek se ljute svi koji to rade, ali koristiti krekovani softver i zaradjivati na tome je u najmanju ruku bezobrazno. |
ono sto me uvek zanimalo oko tih dongl zastita je sledece:
da li ja mogu da imam instaliran cubase 5 na 3kompa i da taj dongl nosim sa sobom? Tj. da ne koristim sva tri u usto vreme vec samo onaj na kome je dongl. |
All times are GMT +1. The time now is 03:49 AM. |