Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Novi SEAL album mixan u CUBASE 3 ITB !! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26777)

Hollywood 23-03-2009 09:28 PM

Re: Novi SEAL album mixan u CUBASE 3 ITB !!

izvinjavam se, ja skapirao da je sve radio ITB

tom 23-03-2009 11:36 PM

Bas mi drago!
Sad cu moci musterijama da kazem da je "taj bubanj koristen na posljednjem Silovom albumu" :rolleyes:

Te suplje price nisu naodmet...

Dexxy 23-03-2009 11:53 PM

Jel to ovaj album SEAL - SOUL ? Ili neki novivji...

Pozz

alavuk 24-03-2009 01:58 AM

Re: Novie SEAL album mixan u CUBASE 3 ITB !!

@ dabear

steinbergov karlette delay uopste nije jeftin niti naivan bolesne stvari mogu da se odrade sa njim kad se izvali

DaBear 24-03-2009 07:03 AM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 239520)
Jel to ovaj album SEAL - SOUL ? Ili neki novivji...

Pozz

jeste SOUL, sve su obrade starih pesama, i do sad se prodao 2M komada...

Maiv 24-03-2009 07:51 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 239502)
pa nisam rekao ( a ni on) da je sve software. Samo sve je miksano u Cubase-u, BEZ MIKSETE! Evo plugove koje je stavljao:

Bubanj - XLN Audio Addictive Drums VSTi (sve kucano...) koristi njegove internalne efekte, kompresore itd..

Bas / gitare / synths : Trilogy, eastWest Colossus, izotope Trash, Voxgeno glissEQ2, UAD Plate 140

Strings - (pravi string, snimljen u mega studiju, sa mega snimateljem - David Reitzas) smiksan na stereo grupe, pa onda seckan i provlacen kroz:
Cranesong HEDD 192, GML8200 EQ, Manlet Slam!, Steinberg Karlette delay
(obratite paznju na raznovrsnost..skupe sprave i jeftini delay)

Duvaci: Voxgeno AnalogFlux TapeBus, PSP Vintage Warmer,

Vokali: UAD Cambridge & PULTEC EQ, FAIRCHILD & PLATE 140, Voxgeno Pristine Space, Antress Modern Analoger, Waves Reneissance Vox,

Miks : Pultec EQP1 eq, (pravi), The Sonalksis, Tape Bus, Voxgeno Soniformer, Timeworks Mastering Compressor, UAD Maximiser,

covek koristi sve sto mu je pod rukom...

Bome puno Voxenga na popisu uz bok nekim mnogo skupljim stvarima:shock:. Svidja mi se to da face koriste opremu koja im odradjuje posao neovisno o tome koliko kostala ili kak izgleda.

balthazaar 24-03-2009 08:52 AM

Quote:

Originally Posted by Maiv (Post 239550)
Bome puno Voxenga na popisu uz bok nekim mnogo skupljim stvarima:shock:. Svidja mi se to da face koriste opremu koja im odradjuje posao neovisno o tome koliko kostala ili kak izgleda.

da da...to! Meni je to čitava filozofija u priči oko audio produkcije...treba čovjek prosto korsititi ono što mu odrađuje posao, a sad koliko ga dobro odrađuje - to neka drugi procjene!

Everbeatz 24-03-2009 05:41 PM

All due respect to Seal i Dave Foster, ali mi usima vise prijaju Seal-ova ranija ostvarenja...mada, daleko od toga da je ovo lose uradjeno, stavise..

newbieOP 14-12-2009 02:49 PM

Volio bih pročitati taj interview... evo dokaza da i veliki igrači koriste sve ( pa čak i stvari koje mnogi zaobilaze jer su free) i da dobiju vrhunski sound...
Zanima me samo da li je kod bubnja koristio SAMO njegove interne efekte i da li je navedeno ?to je ( i da li je) kori?teno na AUX-u bubnja...

Bockie 14-12-2009 02:57 PM

Ma jok , pevao je na vostani valjak ,BASF-ov, new old stock...

:D

All times are GMT +1. The time now is 05:54 PM.