![]() |
Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/
Quote:
|
@ Kravadinka
Nema potreba da takvim tonom ( malko ostrascenim ) iznosis svoje stavove, koliko ti stojis iza svojih reci toliko i ja stojim iza mojih , dakle ko je u pravu ? Niko i svako , kao sto sam vec rekao PT sistem rada mi ne odgovara sto ne implicira da je los i da ne valja nego da je drugaciji, ono sto ti radis i koje su tvoje potrebe su drugacije od mojih potreba i stoga je iluzorno da uposte i diskutujemo sa takvim tonom...npr. meni je nezamislivo da se jedan DAW softer u danasnje vreme muci sa MIDIjem, sto sa druge strane, da pokrepim tvrdnju Everlasta, bi bilo bolje da naprave samo Audio Daw i da se manu nepotrebnih stvari kada se radi o audio mixanju i snimanju. @ Bitch Ne mogu da se slozim sa tvrdnjom o nestabilnosti jer svega nekolicina ljudi na ovom forumu poseduje legalan Nuendo koji je izuzetno stabilan, osim kada mu krekovani plug in zagorca zivot . Dakle nije fer porediti PT koji je po defaultu original i crack . @OFF Jeste 64 bita, na instalacionom disku imas i verziju za Vistu 64. Sto se Applea tice cekaju da ovi konacno izbace taj Snow Leopard i da i oni koncano postanu full 64 OS pa ce i za njih da naprave upgrade. Koliko sam citao Cubase u 64 bita modu podrzava neke sulude terabajte RAM memorije :) ...zbogom snimanju na HD. |
Moritz samo mi reci kako da ukljucim ton, ja vidim samo slike i slova na forumu...
Vidi... Ako kazem da radim MIDI u PT 8 podjednako dobro kao i u bilo kom drugom programu, objasni mi molim te sta te nagoni da napises ovo:"npr. meni je nezamislivo da se jedan DAW softer u danasnje vreme muci sa MIDIjem, sto sa druge strane, da pokrepim tvrdnju Everlasta, bi bilo bolje da naprave samo Audio Daw i da se manu nepotrebnih stvari kada se radi o audio mixanju i snimanju." Da li citas ceo post, ili samo do onog dela koji se ne slaze sa tvojim misljenjem pa pretrcis ne bi li nesto nekom odgovorio?! Kao u vreme pohoda Evropljana na Afriku, na sva usta se i najglasnije govorilo da se tamo ide da se crnci civilizuju, iako je to "civilizovanje" znacilo masovno ubijanje i unistavanje jedne sasvim druge kulture, pa tako i ovde najglasniji pobornici konstruktivnosti i diplomatskog tona su zapravo najzesci pobornici onog suprotnog, a mi koji govorimo da su razlike vrlo male, pa i nevazne budemo napadani za netoleranciju od strane Vas koji sve vreme pravite svadju oko toga da li se kaze Irak, ili Iran... Ne vidim razlog da se otvori jedna ovakva tema i jos da se da sloboda pisanja i onima koji nemaju iskustva sa oba programa, a uz to i reci kako mora biti samo konstruktivno... |
Vidi ja stvarno ne razumem sta si hteo ovim da kazes ali OK.
Ako je tebi MIDI u PT isto sto i u Nuendu ili Logicu onda stvarno nema sta da pricamo dalje, osim ako pod tom izjavom hoces da kazes da MIDI funkcije u PT tebi zavrsavaju posao sto ide prilog mojoj tvrdnji da svako ima svoje potrebe i nacina na koji radi i shodno tome koristi ono sto mu odgovara. Definitivno sam stekao utisak da imas neku emotivnu vezanost za PT kad ga toliko bespotrebno branis jer ga niko na kraju svega nije ni pljuvao da bi te isprovocirao da dajes takve "Africke " izjave :) P.S. nije mi samo jasno ono na kraju o "davanju slobode neiskusnima"...sta to tebe kvalifikuje u iskusne za razliku od nas "neiskusnih " ? |
Meni je smesan midi u PT. A ne mogu da nadjem brdo skracenica... Npr. za gain, export selected traks.... Citao sam pdf sa shortcutovima... Nisam nasao.
Sto se tice Nuenda, njega poznajem 90%. PT korisnik sam od skoro. Svidjaju mi se njegovi pluginovi. Ali kasnjenje me ubija. Pa svaki seq radi bez kasnjenja a u PT samo Hd verzija radi normalno. To je stvarno shit. Pozz |
Treci put cu ti reci da MIDI u PT 8 radi savrseno dobro kao i na Logic Studio 8 i Steinberg-u! Da li fali opcija za kuvanje kafe ne mogu da tvrdim, ali znam da postoji sve ono sto meni treba da zavrsim aranzman do kraja...
Mozes naravno postaviti pitanje ko sam uopste ja i kakav je moj rad, to bi bilo potpuno u redu, jer ko zna koja sam ja budala i vrlo je moguce da mojim potrebama moze da odgovori i sporet sa dve ringle, ipak sta ces misliti odluci sam... Ne pominji emotivnu vezanost, jer koliko vidim samo ja od ukljucenih u "konstruktivnu raspravu" radi podjednako dobro na ove tri platforme, plus sto branim stav da je sve pitanje navike, sto sam evo ponovio treci put... Ovo bi trebalo da bude odgovor i na ono o neiskusnima, ali i to si pogresno protumacio... Ako zelis cuti lose reci dok neko prica nece mu pomoci ni jajlepsi osmeh na njegovom licu, isto tako si ti ostao uvredjen iako nije bilo ni najmanje potrebe, jer su iskusni oni koji imaju iskustva sa oba pomenuta softvera, a neiskusni oni koji nemaju, sto nikako nije znacilo da ja pripadam prvima, a ti drugima, to je jednostavno plod tvoje zelje da tako cujes... Poenta svega sto pricam nije PT pa sto godina razlike, vec samo malo borbe protiv jednoumlja, jer sve sto ja govorim je da je PT podjednako dobar, a vi da je Steinberg neprevazidjen... Najcesce sto cujem je da ljudi pricaju napamet, nagadjaju, culi su negde i govore sa nedovoljno iskustva, a to uopste nije realno... Nazovi ti to losim tonom, nekonstruktivnim dijalogom, ali motiv je ispravan, a on je:"Hajde budimo realni malo"... A kako mozemo biti realno je li hladnije na Tibetu, ili u Svajcarskoj, ako nismo bili na Tibetu?! |
ljudi, stvarno se udaljavate od teme. Ja i dalje vidim samo ocene a ne dokumentovane argumente. Dakle, koja konkretno funkcija ili spisak istih nedostaje MIDI editingu u PT? Verujem Kravadinki kad kaže da mu završava posao, to je veoma konstruktivan stav za nekog ko ne zna ništa ni jednom od ova dva programa, tako da smo tu on topik. Stvarno ne vidim potrebu da iko reaguje ni najmanje burno oko ove teme, i mislim da je ovo prilika da pokažemo zrelu analitičku sposobnost, da napravimo neki meeting ground a ne rovove i tabore. Ja ću eto još neko vreme posmatrati ovo na dobronamernoj bazi, ali stvarno neću dopustiti da se ode daleko od teme, makar editovao.
Tako da, hajdmo, koje funkcije? Šta je lakše, lepše, brže? Ponavljam da ne pitam zbog sebe već upravo zbog foruma i ljudi koji nemaju iskustva sa nekim od ove dve platforme. I da, kao i uvek, slobodno zaobiđite temu koja vam se ne sviđa. |
Pogresno si me protumacio, ja se uopste nisam nasao uvredjen ali ni malo :) .
Niti sam ja imao zelje da cujem nesto niti postoji "plod" mog slusanja, jednostavno citam sta pise. Verujem da znas da radis dobro svoj posao kao i da znas da koristis 3 platforme podjednako, samo me cudi da nisi odmah video da pricam malte ne identicnu stvar kao i ti - sve je stvar izbora i sta kome vise lezi. A sto se MIDI-ja tice , moracu da proverim PT 8 pa da se uverim jer prethodne verzije su bile krajnje zalosne za MIDI, skeptican sam ali cu da proverim. Jel sad lakse :) ? Stvarno ne znam gde sam to napisao ili indirektno naveo da je Steinberg ne prevazidjen, da to nije "plod" tvog slusanja/citanja? Na tibetu nisam bio ali sam PT koristio , dakle kvalifikovan sam da kazemda li mi se svidja ili ne sto opet ne govori da PT ne valja,meni ne pase nekom drugom kao tebi savrseno pase jel sad OK !!? |
Nikad nije ni bilo tesko... Sve pre PT 8 je bilo prilicno tesko za rad sa MIDI, probao nebrojeno puta i uvek odustao, delimicno zbog navike na Steinberg, a vecim delom zbog samog programa. Sa dolaskom osmice sve se menja iz korena, baratanje samog engine-a sa instrumentima je mnogo bolje, ali mora biti jos bolje i bice...
To je MIDI, sto se tice Audio svugde na svetu vazi nepisano pravilo da je PT suvereni vladar tracking-a i stojim iza toga, sto ne znaci da su svi ostali smesni, samo da mu je to jaca strana kao i setovi pluginova koji postoje samo u RTAS formatu... Ne postoji jedno i savrseno resenje, kao i trajno, vec se uvek mora ploviti izmedju mnogo raznih ne bi li se stiglo do cilja, bilo da je muzika ili nesto drugo, pa tako i sa ovim programima... Samo ce vreme pokazati da ce vecina onih koji zele ozbiljno da se bave ovim poslom prelaziti sa aplikacije na aplikaciju i da ce morati da se oprosti od odavno deplasiranog patriotizma u bilo kom smislu, vazan je krajnji proizvod, a to je u ovom slucaju umetnost u nekom svom obliku... Nekada je Steinberg VST32 bio toliko losiji od Logic Audio 5 da se to culo i jednim nagluvim uvetom, pa se situacija izmenila dolaskom novog engine-a i Nuenda, sada je konkurencija velika i nema mesta nekim velikim razlikama, kazem to iz licnog iskustva sa svim ovim aplikacijama... Manimo se prica, dajte da se pravi malo kvalitetne muzike, pa ako treba i na resou za kafu... Arthur Ko god da zeli da udje u ovo sa bilo kojim od pomenutih programa prvi put, nece pogresiti jer su svi bazirani na istim osnovama, privikavanje ce uraditi sve ostalo... Da li ce u Steinbergu pisati Export Audio, a u Logic Studio 8 Bounce, dok u PT pise Bounce to Disk i nije od neke vaznosti, poenta je da skoro sve moze svugde, a ono sto ne moze neka bude presudno u odabiru platforme na kojoj ce se raditi, a o tome smo pisali i nema tu sta vise, koliko god mislio da je to dugacak spisak, to je tek par stavki koje nedostaju ovde, ili onde, a nisu neke bez kojih se ne moze, pitanje je afiniteta i nacina rada... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:55 AM. |