Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Computer Hardware (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=83)
-   -   Bestbuy diktafon (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26542)

dexyco 09-03-2009 04:35 PM

Re: Bestbuy diktafon

Pratim ja vas preko mob-a, samo sto me mrz? da kucam na ovoj tastaturi, pa cekam komp da napisem komentare..

slowstar 10-03-2009 08:49 PM

Mislim da je ovo odgovarajuce, samo je malkice veliko za net, al' jbg sto http://www.sendspace.com/file/n0v45h
Evo Korenjak, ako te ne mrzi da "skidas", to je oko 20 mega, i NISTA mu nije radjeno, osim sto je dignut gain jedno 3-4 decibla...
Ako ti se smatra, javi na PM da ti preporucim "donosioca" vrlo pouzdanog.
Poz.

korenjak 10-03-2009 09:47 PM

Hvala Slowstar :wink:

korenjak 11-03-2009 12:01 AM

Slow super je snimak ....ako moze jos i bolje od ovog onda je to fantasticno!!!

Posebno mi se svidja sto se sibilanti super cuju jer to je pouzdan znak da su visoki dobro uhvaceni.....
a upravo mana vecine hendi snimacha je u tome sto ne hvataju visoke te su snimci mutni....

i to sto nema shuma je super
bash mi se dopada spravica

Imas li neko misljenje o H4?

pozz

slowstar 11-03-2009 03:09 AM

Nemam, posto ga nisam drzao u ruci, niti koristio, ali H4 nema 4 mikrofona, nego samo 2, a ovaj "mali" snima razne kombinacije sa ta 4 mikrofona, stereo 90 stepeni, stereo 120 stepeni, MS, koji se posle softverski dekodira, a snima i kvadro, koji se pojavljuje kao 2 stereo ili 4 mono fajla u kompu, baterije (alkalne) traju dugo, moze da snima 96/24, sto sam probao u kolarcu, zvuci mrak, ali sam obrisao, jer je to 10 sekundi proba. Skini sa neta instruction manual, pa procitaj, dosta ambiciozno zamisljen, a jeftin.Kazem ti, snimio sam to sto si cuo iz krajnje nepovoljne pozicije, sa niske stolice, i najmanje 10 metara udaljen od pevacice.

slowstar 11-03-2009 03:11 AM

P.S. ako hoces da ga probas, dodji kod mene, dacu ti ga na par dana, pa eksperimentisi.

dexyco 11-03-2009 05:28 PM

@Slow

Ova spravica sjajno snima... Cini mi se da mi je i inovative_kg spominjao zoom, ali nisam siguran, u svakom slucaju mislim da mi je to sjajna varjanta, jer sam ja ionako mislio da mi diktafon koristi samo kao snimac zvuka, a da uvek kacim neki eksterni elektret mikrofon, a ovo mi dodje odlicno bas iz razloga sto ima dobre integrisane mikrofone. Nista, znaci kupovina ceka neke lepse finansijske prilike, a sad se snalazim kako znam :)

Ljudi, svima hvala na savetima, ako neko nesto novo sazna, neka obavezno javi. :) Korenjak, u tebe se uzdam, znam da si gora picajzla od mene kad kupujes nesto, raspitaj se ako saznas za nesto slicno, verovatno cemo uzeti istu stvar. :D

Khan 28-03-2009 07:18 PM

Ja sam od nedavno ponosni vlasnik microtrack II porta snimaca, toplo preporucujem! Jedina mana je bedna plastika koja zaista ne uliva poverenje, ali zato kvalitet zvuka, lakoca koriscenja, konekcije, CF memorija, izuzetan omni stero mic, FANTOM!!!, da- izvadis igracku iz dzepa, ukljucis neumann-a direkt i snimis 3h u 24/96, zvuci dobro?
Elem, zato prodajem olympusa...

dexyco 28-03-2009 09:21 PM

Ahaaa... A koliko si generalno bio zadovoljan Olympusom? Koliko kontam za one koji snimaju govor i prebacuju to u tekst je dobro, ali kakve su mu sanse da izvuce dobar kvalitet kad je buka u pitanju i uopste sto se sibilanata i snimanja svirki tice?

Khan 29-03-2009 12:46 PM

3 Attachment(s)
druze, najbolje da cujes, right? Elem, evo ti par primera iz zivota: lisa je snimak off-a za pozoriste uradjen u noisy hodniku. Nokia je snimak oud-a iz blizine, soba, bez mnogo buke, spell je snimak iz zvucnika. Snimao sam probe benda za arhivu, sasvim ok, osim bass-a koji je bio prilicno pojeden. Mikrofon je omni tako da ce sigurno uhvatiti puno nezeljene buke sa strane. (NPR> Snimas genijalnu ideju, a cerke ti se tuku u susednoj sobi...da, ulazi u snimak... ne mnogo, ali je tu. Poz.

All times are GMT +1. The time now is 08:16 PM.