![]() |
Re: Artist u Kragujevcu???
Da malo pojasnim onaj svoj prethodni post:
Mene ova tema zanima onako čisto genetski. Po ocu vodim poreklo iz Kragujevca. Dobro, ne ba? iz Kragujevca nego iz Zabojnice - sela iz kog potiču i pokojni Ne?a "Leptir" Radulović (Poslednja igra Leptira) i Jovan "Grof" Jovanović (nekada?nji basista Električnog Orgazma). A u Kragujevcu imam silnu rodbinu od kojih par likova imaju neke veze sa muzikom, a neki bi pak da ?eleli počnu da se bave tim budalastim "poslom"... Lesho, i tebi je sigurno jasno da ne?to nije logično u Artistovoj poslovnoj politici. Koliko kapiram, i ti si se iz Trstenika preselio u Novi Sad po?to je Artist tamo otvorio prodavnicu (predstavni?tvo, kako god se to zvalo). Daleko od toga da ne treba da postoji Artistova prodavnica u NS, ali nije ba? preterano normalno da postoje dve ekspoziture koje su međusobno udaljene 80-tak kilometara, a da ne postoji neka treća koja opslu?uje preostalih par stotina kilometara ka jugu. Kako je Rista napisao na samom početku teme - nije to ba? dolina gladi. On je mislio na Kragujevac, ja mislim na sve ostalo... Jbg, ?ta da se radi kad si ti jedini javno deklarisani predstavnik AS na Forumu, svi ćemo da se ?alimo tebi, a ti lobiraj kad si već bli?i centrali... Ili da se pi?e peticija. Kapiram da poku?aji sa konsignacionom prodajom nisu upalili, ali to samo znači da ne treba otvarati konsignacije nego prodavnice - ne bih rekao da su Srbijanci koji ?ive ju?nije od Save i Dunava manje muzikalni, zna? i sam. Pozdrav |
opet kazem da ja licno ne mogu da odgovorim na ovo pitanje, ali znajuci koje probleme imamo sa nasim zakonskim zavrzalamama u odnosu na ostale ex yu republike gde rade ostale artist/audiopro radnje, cisto sumnjam.
awacs, po toj logici bi pre trebalo u nisu da se otvori, posto je veci grad. po meni je ok da radnja bude u ns, za teritoriju vojvodine. |
Ja znam da u Kragujevcu potrebe ima , znam dosta ljudi koji idu stalno do Beograda da bi kupili neke stvari koje u kragujevackim radnjama ne postoje ili su pak 3x skuplje.Mislim da ne treba da se otvori artist velicine kao u Beogradu ,moze da se otvori prodavnica manjeg kapaciteta srazmerna potraznjom u Kragujevcu.Nije problem u tome sto artist nece da otvori ja mislim da je problem sto celni ljudi iz artista nece da rizikuju tako nesto , sto je na neki nacin sa njihove strane i razumljivo s'obzirom u kakvom sistemu zivimo.....Ipak to su njihove pare i njova je poslednja....
|
Quote:
Što se tiče NS i teritorije Vojvodine... jebeš politiku i političke podele. Prosto - postoji neka teritorija (nazovimo je za ovu priliku Srbijom) u okviru koje se ne plaća carina i to bi valjda trebalo da bude osnovni kriterijum na osnovu kog se sprovodi poslovna politika. Ja sam samo hteo da kažem da bi ozbiljna firma (a Artist pretenduje na to zvanje) trebalo da distribuira svoje usluge ravnomerno na celoj teritoriji. To bi bilo dobro i za firmu i za kupce. Da li se nešto zove Novi Sad, Beograd, Kragujevac, Vojvodina, Šumadija, Južna Srbija, Ibarska Magistrala... potpuno je nevažno. Važno je samo da kupac može da stigne do najbliže prodavnce za najviše sat ipo vožnje kolima. Čak nije važno ni koliko je veliki grad u kom se prodavnica nalazi - bitno je to da u ovoj zemlji živi nekih sedam-osam miliona duša i važna je činjenica da je muzikalnost stanovništva podjednako raspodeljena na celu teritoriju. I da i tamo žive kupci. Ne mora prodavnica da bude ni u Kragujevcu ni u Kraljevu - može i u Trsteniku. Tamo bi dolazila cela Šumadija i dobar deo jugoistočne Srbije. Mogla bi i prodavnica u (lupam) Arilju - sumnjam da bi se Užičani gadili da idu u Arilje da kupe Klotz kablove za instrumente, a likovima iz Novog Pazara bi takođe bilo zgodno... Jebi ga, znam da ne vodiš ti politiku firme a kapiram da ni sama firma ne zna šta bi sa sobom, ali ovde si svima nama na ziceru... Takav ti horoskop. Pozdrav |
kao sto rista rece, pitanje je isplativosti.
a to da li je u novom sadu nema nikakve veze sa politikom, bar ja tako mislim. da je tvoja radnja u pitanju, mislim da te to i ne bi zanimalo. sto se tice distribucije proizvoda, navescu primer osijeka, u kome je bila otvorena prva audiopro radnja, gde i dalje pored druge otvorene u zagrebu svakog dana stoji gomila robe za slanje po celoj hrvatskoj. moras da priznas da je tamo raspored geografski mnogo losiji nego kod nas. kazem, ja sam samo prodavac, mozda gazda drugacije razmislja :wink: |
All times are GMT +1. The time now is 07:13 PM. |