Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Loudness war is over??? ili Vratite dinamiku pesmama??? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26307)

kVu 23-02-2009 03:16 PM

Re: Loudness war is over??? ili Vratite dinamiku pesmama???

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 235901)
Ne plašite se! Srbin će uvek želeti da bude 2 db glasniji od "komšije" :)
Tako da će kod nas uvek ostati mera napucavanja - milimetar do distorzije :D

pii... da je tako to bi bilo jos i super... ja bih pre rekao da je kod nas mera napucavanja milimetar od granice krvarenja usiju... :)

LACKY 24-02-2009 04:28 AM

Jeste, mi smo glupi balkanci krivi za sve!
Mi smo izmslili Loudnes napucavanje.
To je cisto nas izum!
O cemu bre pricate?
Pa to smo videli od njih!
Ja ne mogu da verujem, da nas sarkazam ide dotle, da sami sebe optuzujemo!
Cak i za ono, zasta nismo krivi (verovatno zato sto i nemozemo da dostignemo to kako treba)!
Mi bi da prekinemo rat, potpisemo primirje!
Kada gubis bitku, nemozes da postavljas uslove primirja, mozes samo da bezuslovno kapituliras!

Jan 25-02-2009 08:48 PM

Lacky skroz u pravu ko i vecinom slucajeva...

alavuk 25-02-2009 09:00 PM

aj sad da vidimo ciji je getoblaster jaci (aparat koji je zapoceo masovnu masineriju zvanu napucavanje rms-a)

http://farm3.static.flickr.com/2066/...67924ec4_o.jpg

awacs 25-02-2009 09:34 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 236231)
Jeste, mi smo glupi balkanci krivi za sve!
Mi smo izmslili Loudnes napucavanje.
To je cisto nas izum!
O cemu bre pricate?
Pa to smo videli od njih!

Ma u pravu si, ali ?to si brate onu Čorbinu Radiću ?ta god hoću nasvirao ba? onoliko? Ostatak ploče je odličan 5, ali taj "opening act" je stvarno je%o kevu. Poku?ao sam da opravdam mastering (a vala i miks) idejom da pijancima ionako vazda fali punch-a, ali i posle pola kila Stomaklije sam imao potrebu da sti?am pesmu. Ali ostatak albuma - svaka čast.

Prostori, boje instrumenata - mega. Jedino ?to mi na Odlazim zasmetala ona odluka da snima? kick sa MD421, ali koga boli briga ako je dobra pesma. Sve skupa - super si posao uradio na jednom sasvim dobrom izdanju. Uostalom, bolje da otvorim novu temu na tu temu :wink:

Pozdrav

blazko 13-03-2009 03:14 PM

pozz svima,..moze malo objasnjenje?

Sta je dinamika a sta rms? :ups: hvala unaprijed..

kravadinka 13-03-2009 06:46 PM

RMS ti je subjektivna snaga snimka, glasnoca koja se cuje dok su pikovi digitalno dostigli 0db, to je ona razlika izmedju jedne tise i druge jace pesme dok ti VOLUME stoji na jednom istom mestu...

Dinamika je odnos najtiseg i najjaceg, najprostije receno dinamika je razlika izmedju najtiseg i najjaceg zvuka, a direktno je povezana sa RMS-om tako sto je RMS veci dinamika je manja, manja je razlika izmedju najtiseg i najglasnijeg...
Dinamika je nesto drugo ako je nevezana za ovu temu...

Braca 13-03-2009 07:11 PM

Meni je prica sa pocetka legla ko melem na ranu, ima tu jedna mnogo vaznija stvar o kojoj covek prica, a to je emocija koju prenosi muzika, pa sad ako se napucava rms onda to moze da se poveze sa sadasnjim trenutkom duhovnog mentaliteta ljudi, a to je u sve vecoj meri agresivnost, ja to povezujem da je danasnji RMS=agresivnost, i naravno po meni to nicemu ne vodi, ali dobro to je samo moje skromno misljenje. Fala bogu da ima jos izdanja u kojim se ne npucava RMS i gde nema zloupotrebe putem masteringa

All times are GMT +1. The time now is 07:53 PM.