![]() |
Re: Jeftin komad opreme za koji mislite da nije smece
1176 (rev H) -Gyraf clone diy
Pultec Passive tube eq -Gyraf clone diy GSSL -Gyraf clone diy Neve 1290 mic preamp clone -diy AT-2020 dbx 166 Oktava MK-101 Oktava MK-012 ENGL Thunder 50 reverb (50W tube combo) Behringer- (svi kompresori stariji od 15 godina kad su jos koristili dbx chipove) Behringer FCB-1010 (midi foot controler) Golden Age Project (tube mic, Neve 1073 preamp clone...) |
behringer rack tuner......
odlican ugradjen mikrofon....akusticna gitara i sa par metara se stimuje....jasno i krupno se vide svetla, hromatski..... |
Quote:
jer sam vidio da vani uglavnom svi govore kako su "ok, al nista posebno"...u principu, kao, da su svi ti novi jeftini klonovi neve-a u redu, daju fin zvuk, al nista da od toga nije zbilja stand-out oprema cak niti za budget varijantu...eventualno da su seventh circleovi diy kitovi za klasu iznad ostalih neve klonova, ali oni su i za klasu iznad u cijeni (mislim da izadje oko 600$ + shipping iz Australije bez sastavljanja) |
Neki dan je bio Davor Tolja (Denis & Denis) kod mene u studiu sa tom spravom i napravili smo test. Otvorio sam spravu i nema greske. Lijepo je sastavljena, shema je u biti od Neve 1290 sto je zapravo 1073 bez eq sekcije. Jedino na cemu su stedjeli su audio trafoi, mada ne zvuci lose, pogotovo za tu lovu (250 Eura) . Ima onaj tvrdi Neveov zvuk, a ja sam mu predlozio ako hoce da nabavi iz Engleske Carnhill-ove trafoe koji su solidan replacement za originale i nisu skupi.
U svakom slucaju, solo na akustari je zvucao konkretnije nego preko Siemens V-72 koji ima puno meksi i deblji zvuk. |
Quote:
|
Quote:
|
FMR RNC
M-audio Delta 24/96 (jos sam na njoj, nisam nasao razloga za kupnju novije kartice za moje potrebe) & nasljednik 196 Korgovi moduli s pocetka 90-ih - danas su bagatela a sviraju konkretnije od kasnijih nasljednika. Waldorf Bloefeld Behringerove slusalice |
@Awacs i Bitch
Mozda sam se krivo izrazio, mislio sam na ostriji zvuk (u odnosu na Siemens V-72). Doma imam Neve klon 1290 na kojeg sam okacio Jensen JE-115 mic input trafo a na izlaz Haufe , UAD 1073, ako je to donekle mjerodavno. Usporedivao sam i zvuk je dosta blizak sa Golden Age Project. Pricam samo o preampu, bez eq! Zaista, nikad ne bih dao 3000 eura za Neve-ov stereo preamp. Radije bih uzeo dva ova i nabavio dobre trafoe, potenciometre i zamjenio nekoliko elektrolita. Tesko da bi netko uocio razliku u odnosu na original, a jos uvijek bi prosao pet puta jeftinije! |
....svaka chast...Franko Panko....Gyraf stuff...mi je uvek bilo fancinantno primamljivo...pogotovo sa moguchnosti upgradnje!!!...No ne usudjujem se,
ni da pochnem, jer znam da sam dibidus kod pipkave elektonike...+ matematike...no vidim ljudi, rade budzhe...nadju nekog...mislish li da bi imalo smisla da sklapa neko ko nije isusan u elektronici?!..kao ja recimo...:ups::D...kontam lampe su, ne bi trebalo biti prekomplikovano, a i do infoa se mozhe lako dochi na net-u.... |
...oppss!:shock::confused::D...zaboravi...glupo pitanje...chao...
|
All times are GMT +1. The time now is 05:54 PM. |