![]() |
Re: Najskuplji komad opreme za koji mislite da je smece?
ne mislim ni za jedno od slijedeceg da je smece, ni da ne bi vrlo rado koristio, nego da je precijenjeno, u smislu koliko traze za novoga:
Matrix SSL - super sprava, ali brate gadno precijenjen, ni prea ni eq-a nijednog.. samo summing i router. ok al ne za 16 soma.. :banghead: Avalon 737 - meni odlican i koristan pre, ali po zvuku daleko od "high end" cijene koliko za nov. onoliko koliko se moze dobit u americi rabljeni, toliko po meni realno i vrijedi (1400 dolara max). preko toga, ipak ima drugih firmi kojima bi radije dao pare. AMS/Neve 1073DPA - opet jedna pre*ebena sprava, ali 3 soma za dva gola kanala, pored Great Rivera, A designa i Avedisa MA5... apsolutno nema smisla. ali "Neve" oznaka sama kosta pun k.. to me podsjeca na situaciju sa novim "moog" sintesajzerima.. zvuk mi nikako ne lezi ali kosta da boli glava. tako da kandidiram u ovu listu i Moog Voyager i Little Phatty. Oasys takodjer. |
Quote:
Nije da je smece, ali bas pre neki dan sam krenuo snimanje muskih vokala sa TLM 103 i zavrsio sa AT 4050. Signal sam gurao kroz Avalon 737 u oba slucaja i AT je zvucao (po mom misljenju) mnogo bolje! Naravno da razumem da razliciti mikrofoni leze bolje na razlicitim vokalima, ali meni se vec vise puta desilo da TLM 103 jednostavno ne radi posao. Jedva cekam da mi naidju neki duvaci pa da ga tu isprobam. |
da,definitivno treba preformulisati temu - ne smece,nego prosto PRECENJENA.
|
Quote:
hmm tlm 103 neznam ja ga imam i mislim da nije smece. mic je bez karaktera kako gi ja rekao ali ne u negativnom smislu. mozda bolje receno iskren.. vecu antipatiju imam prema Focusritu pozz Denis |
Quote:
Za tu cenu ocekivao sam mnogo vise (ocekivao sam karakter). A kada sam ga probao slusao sam na monitorima koji mi nisu bili poznati. Ako hoces da snimas vokale usudjujem se da kazem da je bolje da kupis Rode NT 1000 nego TLM 103 iz razloga jer je skoro 3 puta jeftiniji a kvalitet... Tako da sam ja poceo da skupljam pare za Telefunken USA M16. Valjda necu da se prevarim sa njim kao sa TLM 103. Ima li ko kakva iskustva? Pozz |
[quote=Kal-el;232299]pre neki dan sam krenuo snimanje muskih vokala sa TLM 103 i zavrsio sa AT 4050. quote]
4050 je dobar 'allrounder'...... Meni je taj majk mio! |
nt1000 je smeće a nije čak ni skup
|
Da se setimo starih, dobrih vremena:D
Skupo smece - Creamware kartice:da: |
c414 gold ..mutavo i zujavo njesra.. bar za vokal.
|
Quote:
Uze mi rec iz usta - realna vrednost je izmedju 1500 i 2000 eura, a nikako ona koja se trazi. Ljubaznoscu veoma dobre firme SKY MUSIC instrument je bio kod mene nekoliko dana, i osim povrede kicme, dok sam ga dizao na stalak, sa koga sam avaj morao da skinem zaista dobru spravu tada (Fantom X7) nisam naisao ninasta zanimljivo. Nisam se, doduse upustao u hard-disk recording, to imam i na kompu, tezina 88 drvenih dirki me nije impresionirala izuzev bolova kada sam ga podizao, zvuci su ODLICNI osim klavira, ali taman i da ne budu za tu lovu, ali ponavljam, sprava vredi MAX 2000 eura. Srecom, naucili ljudi, pa brze-bolje izbacili M3, za koji nemam suvise zamerki, kao ROMpler je odlican, iako sam Roland fan, to moram da priznam. Vidim da su "izbacili" i novi M50, za koji tvrde da je "skraceni" M3, a kosta oko soma, sto ako je tacno, predstavlja jako dobru vest. Licno sam protivnik semplovanja na ROMpler klavijaturi, za to treba koristiti ili komp, ili sempler u racku (vidi pod AKAI) a takodje jos niko nije ugradio vrhunski sequencer u klavijaturu, bar do sada - dobri su za prvu pomoc, ali za ozbiljan rad...Najvise je napredovao Roland Fantom G serija, ali ni to nije idealno. Toliko od mene za sada - malo li je...mator pa se raspricao Pozdrav. |
All times are GMT +1. The time now is 02:23 AM. |