Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   ProTools 8 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25777)

ultrasoundd 21-03-2009 04:54 PM

Re: ProTools 8

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 239273)
Kod mene radi normalno i Nuendo i PT8....Ali na MBox. Nisam probao preko Digi 003.

Pa nema mi nekako logike da ne radi kad je radilo sve i sa PT7 ne vidim zasto nebi sa PT8. Takodje i WaveLab ne radi i Winamp Samo radi PT8.

Dexxy 21-03-2009 05:18 PM

To je nesto onda do Win...

kravadinka 21-03-2009 07:13 PM

To te Windows zeza...

Oko exporta... Sam export nema nikakve veze sa karticom, zapravo nista sto se desava u kompjuteru nema veze sa karticom i njenim kvalitetom u smislu da se sve to radi matematicki, ona samo sluzi da ti mozes da cujes ono sto radis i samo tu ima uticaja, da li su konverteri ovakvi, ili onakvi, ali kako je sada to sve manje-vise isto ni u slusanju neces osetiti nista posebno i da li ces...
Znaci exportujes i importujes i dalje sve znas... Ja sam potpuno presao na PT8, ne vidim zasto bi koristio Nuendo, interface je lepsi i prijatniji, gomila novih i dobrih instrumenata... Daj sebi malo oduska sat-dva, pokusaj, videces sta ce se desiti...

ultrasoundd 22-03-2009 02:43 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 239290)
To te Windows zeza...

Oko exporta... Sam export nema nikakve veze sa karticom, zapravo nista sto se desava u kompjuteru nema veze sa karticom i njenim kvalitetom u smislu da se sve to radi matematicki, ona samo sluzi da ti mozes da cujes ono sto radis i samo tu ima uticaja, da li su konverteri ovakvi, ili onakvi, ali kako je sada to sve manje-vise isto ni u slusanju neces osetiti nista posebno i da li ces...
Znaci exportujes i importujes i dalje sve znas... Ja sam potpuno presao na PT8, ne vidim zasto bi koristio Nuendo, interface je lepsi i prijatniji, gomila novih i dobrih instrumenata... Daj sebi malo oduska sat-dva, pokusaj, videces sta ce se desiti...

To si u pravu i meni je extra PT8 i planiram da se prebacim potpuno na njega ali imam gomilu ne zavrsenih projekata u nuendu pa ako ne resim nista zavrsicu te stvari sa M-audio. Ili da probam sa reinstalacijom Windowsa.
Hvala svima ako neko ima jos neko misljenje neka javi

kravadinka 22-03-2009 05:31 PM

Samo ti stavi M-Audio driver, povezi je na Alt Src na 003 i uzivaj...

ultrasoundd 22-03-2009 09:42 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 239385)
Samo ti stavi M-Audio driver, povezi je na Alt Src na 003 i uzivaj...

Kako to da povezem, sta znaci to Alt Src stvarno neznam :banghead:

kravadinka 22-03-2009 09:52 PM

U prevodu znaci alternativni izvor, nesto kao AUX... Na 002 se tako zove, na 003 se zove Aux In...
Znaci izadjes iz M-Audio, udjes u taj Aux In pozadi na kartici i na prednjem panelu 003 imas malo dugmence na kome pise Aux In i stisnes ga da bi cuo to sto dolazi iz druge kartice, prosto... Nevezano za software i drivere, kad god zelis da cujes sta se dogadja sa M-Audio, samo kliknes dugmence i isto tako brzo ga vratis... Cak imas opciju Aux In > 7/8, pa tako mozes da iskoristis drugu karticu dok radis u PT, snimis ono sto dolazi iz M-Audio, ili u real time koristis neki drugi software, mogucnosti su mnogobrojne...

ultrasoundd 22-03-2009 10:17 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 239407)
U prevodu znaci alternativni izvor, nesto kao AUX... Na 002 se tako zove, na 003 se zove Aux In...
Znaci izadjes iz M-Audio, udjes u taj Aux In pozadi na kartici i na prednjem panelu 003 imas malo dugmence na kome pise Aux In i stisnes ga da bi cuo to sto dolazi iz druge kartice, prosto... Nevezano za software i drivere, kad god zelis da cujes sta se dogadja sa M-Audio, samo kliknes dugmence i isto tako brzo ga vratis... Cak imas opciju Aux In > 7/8, pa tako mozes da iskoristis drugu karticu dok radis u PT, snimis ono sto dolazi iz M-Audio, ili u real time koristis neki drugi software, mogucnosti su mnogobrojne...

Ok hvala
Znam za tu foru ali sam ja i dalje uporan da to sve proradi preko digija jer znam da moze. Evo sta sam sad uradio:
Izbrisao sam Digidesign Audio Driver v8.0 i instalirao verziju 7.0 driver-a
sad Pt8 i dalje radi, takodje i WaveLab je proradio sa /.0 drajverima a u Nuendu se javlja Sledece upozorenje A required DLL file, DigiPlatformSupport.dll , was not found!

kravadinka 22-03-2009 10:26 PM

Ako ti je toliko stalo reinstaliraj Windows, ali to sigurno moze, radi ovako a to ostavi zaneku sledecu reinstalaciju sistema...

ultrasoundd 22-03-2009 10:29 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 239412)
Ako ti je toliko stalo reinstaliraj Windows, ali to sigurno moze, radi ovako a to ostavi zaneku sledecu reinstalaciju sistema...

Izgleda da ce tako i biti.
Hvala vam puno

All times are GMT +1. The time now is 08:26 PM.