![]() |
Re: Nearfield monitori
Quote:
Habl radi sa 486 ali to ne znaci da 486 gresi - on radi onako kako treba, to je digitalno - dok u analognom svetu - veliki nivo shuma moze da predstavlja problem... Mislim, malo je glupo poredjenje... |
?ta god da su stavili u novu X seriju ADAMa dobro su ga stavili jer monitori razbijaju! Nisu za poređenje sa nekom visokom klasom, ali mislim da će ADAM uspostaviti potpunu dominaciju u određenim cjenovnim segmentima.
Danas sam slu?ao A3X i A7X... i... mogu samo reći da sam jako jako prijatno iznenađen! Koliko god mi stara 7-ica nije legla (zbog neke skucanosti i blage predrkanosti u basu) A7X me je odu?evio. Prvo ?to me je zbunilo je snaga ovog monitora. Prateći specifikacije očekivao sam ne?to veću glasnoću u startu, međutim... pri reprodukciji nekih modernih stvari sa master potom Central Stationa "na pola" bio je identičan A7ici... Tek pri malo jačem inputu X počinje da odskače. Međutim... kad sam se vratio na neke stare stvari (manji RMS i puno vi?e dinamike) i otvorio A7X... ufff... po svemu sudeći novo pojačalo je zapravo samo stvorilo enormno dobar dinamički odziv ovog monitora. Na momente sam se osjećao kao da stojim pred kvalitetnim koncertnim razglasom. Ponavljam, ne ukupnom glasnoćom već dinamikom koja se posti?e... Bas područje kod X-a je (suprotno očekivanjima zbog duplog bas refleks otvora) nekako utegnutije i definisanije. Dodu?e... monitor je svje?e izvađen iz kutije i poprilično "tvrd", pa ću konačni sud dati za koju sedmicu. Visoki... standardno lepr?avi, meni malo nerealni (vjerovatno stvar nenaviknutosti na ribbon), ali... ono ?to je bitan pomak je mnogo konkretnije gornje mid područje, tako da na momente vokal i sibilanti znaju da zabole, ?to mi se u osnovi svidjelo i znatno odvlači X seriju od stare 7ice koja je (meni lično) na momente bila u HiFi maniru. A3X... je malenac o kom će se pričati... Prvo ?to mi je palo na pamet kada sam ga pustio je stari mali Genelec 1029. Za tri puta manje para!!! Izuzetno fini tranzijenti, odličan odziv u srednjoj lagi zahvaljujući jako brzom drajveru... blagi drop u donjem mid području... i... poprilično nadrkan bass :confused: E sad... nekome ko tra?i monitor za rad će to vjerovatno zasmetati, ali budući da je primarna namjena malenaca rad u 2.1 sistemu, gdje su odrezani vjerujem da taj druk u basu gubi na značaju! S druge strane, velikom broju hobista i home-recording korisnika A3X će biti ekstremno ugodan za rad, jer ostaje prijatni HiFi karakter (koji godi početničkom uhu), a opet se dobija izuzetno precizan i brz monitor. O linearnosti odziva tako male kutije je malo bezveze i pričati... Kako god... rado bih posjedovao jedan par A3X monitora pored lapotopa, za slu?anje muzike i kontrolno slu?anje! Toliko za sad... E da... U Artistu u Banjaluci... par A7X monitora ko?ta 911EUR, dok za par A3X monitora morate iske?irati 348EUR. |
pa dobro, naravno bolje da ima sto kvalitetnije delove slazem se.
na zalost u srbiiji retko ko ima para za nesto bolje jedva se i za ovo skrpi :cry: osecam da na zapadu ko ima neki siguran posao vec gledaju monitore one od 2000-3000e :rolleyes: neznam mozda gresim |
Quote:
No, u svakom slucaju, i mene zivo zanima kako rade ti maleni Adami... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Doduse, necu da gresim dusu - mozda nije infamozni TDA 2003 - mozda je neki drugi, ali svakako iz TDA familije. Ne vidim tacno oznaku, ali po izgledu bih rekao da je to bas taj 2003. Ako je taj - i to jos u visokima, onda bez'te od toga jer ima dosta izoblicenja, shuma i sta ti ja znam cega sve jos! Svakako vredi proveriti... BTW u HI-FIju, znacajnim se smatra THD (total harmonic distortion) od 1% dok prosecno ljudsko uvo ne detektuje i do 10% THDa. Kvalitetnija HiFi pojacala imaju THD od 0.1%. Ovo opet zavisi i od jacine izlaznog signala gde na TDA 2003 chipu ide i od pocetnih 0.5% pa i do 30% (to je ono - kad se previse "odvrne") |
Quote:
KRK ili volis ili ne, ali je fakat da gomila ljudi tera KRK-ove, a i ovde i napolju ih svaki cetvrti-peti covek ima, jedan je od najpopularnijih monitora i ovakvi stavovi vise govore o onome ko ih postavlja nego o subjektu razgovora. U svakom slucaju verujem u dobru nameru, ali samo skrecem paznju, uz svo postovanje. Poz' |
jel ova prica vazi i za KRK V seriju?
|
Quote:
Kazem samo da sam CUO zvuk tog pojacavaca i da mi se nikad nije svideo. Mozda su oni to lepo upakovali i kompenzovali mu nedostatke i tako dalje, ali ne moram da cujem KRK, ako znam kako taj ISTI chip inace zvuci. To sto su nalepili oznaku KRK ne menja kako taj chip radi. Mislim - ne moze niko da me ubedi da isti pojacavac koji stoji u LEVY'S auto radiju moze dobro da posluzi kao monitor :D Quote:
Drugo - Ljudi miksaju i na obicnom kucnom HIFIju i to uspesno. Vec sam spomenuo da je ljudsko uvo prilicno neosetljivo na taj THD i da ga i jevtiniji uredjaji pokrivaju dovoljno da ono to ne opaza. Opet, u ovom audio svetu, dosta se govori o stvarima koje i instrumenti jedva mere a ljudi se hvataju za te parametre kao da ih cuju ne znam kako. Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:59 AM. |