![]() |
Re: Primena Hardwerskog EQ u DAW (external FX; Waves Q-Clone)
mislim da je tu dynamic convolution tehnologija koju se napravili u syntefex-u a primenili u liquid mix-u otišla najdalje po tom pitanju.Jedini plug koji koristi taj sistem je Nebula ali nažalost ne možeš praviti sam svoje presete a i njihovi ponuđeni su vrlo šturi iako su vrlo dobri.
U svakom slučaju mislim da ti najbolje da radiš external fx opciju pa usnimiš i tačka. |
uvek sam imao utisak da Q-Clone zvuci vrlo pristojno
|
realno sam se polomio da namestim da lex 300 radi kao usb vst preko external FXa, ili KAKO GOD!!!!
Neki su bili u fazonu sta ce ti to kad imas impulse imas 1000 reverba dobrih i na uadu, al meni nesto to bilo zanimljivo da probam. na kraju sam poizbaciovao te zeljene kanale na posebne izlaze iz kartice, poslao u lex, iz lexa u ulaz na kartici i zavrsio posao....dobio full wet signal kji sam posle mixovao sa suhim, ali je muka to... realno.... |
Quote:
A impuls 300L ti nikada neće zazvučati kao sama sprava... sam prostor možda i hoće, ali... impuls ne može da beleži modulacije. Meni se impulsi svidjaju... impulsi realnih prostora, kao što je recimo "Sydney Opera House" impuls u Altiverbu (prirodni prostor nema modulacijskih efekata u sebi, mada refleksija može da bude promenljiva). Po meni super stvarčica za orkestarske instrumente... ali, impulsi sprava.. hmmm.. teško... tj. nikako i to u Altiverbu i ne otvaram. Sad... može i Altiverb da se ulepša dodavanjem modulacijskih efekata, ali to je deseta priča... Impuls EQ-a po meni ima logike, jer EQ definitivno ne sadrži modulacijske efekte, izuzev možda nekih vrlo prverznih i atipičnih modela :), impuls hardwerskog reverba... po meni...hmmm.. NE! Nisam "neverni Toma" i ne sumnjam ni malo u recimo istovetnost VSS3 i reverba sa m3000, ali VSS3 je algoritam, a ne impuls... kao i EMT 140 sa UAD-a... Dakle, 300L je 300L, a Altiverb je Altiverb. Obrati pažnju samo na ono što ti je rekao Alen! Efekt na DRY, pa onda klik na proračunavanje latencije. Ako latenciju računaš pod efektom... dobićeš nešto nerealno veliko... jer, pod efektom je :-) |
Usput... evo malo prseta za Q-Clone sa MCI EQ-a, ako nekoga intresuje :)
http://rapidshare.com/files/17274448...H_500.rar.html |
Deki, sta mislis moze li se hardware DeEsser tretirati sa Q-Clone?! Ipak je to vise dinamicka redukcija nego frekvencijska?!
Nesto sam probao, da napravim impulse tod DeEssera, pa ih posle otvorim u nekom od pluginova, ali nisam bio bas zadovoljan, jer primetio sam da ni jedan od tih impulsa ne radi dobro kad je dinamika u pitanju... A sto se tice hardverskog reverba i impulsa, naravno da moze, samo ukoliko si vec napravio preset na spravi, onda radi gotovo identicno, postavio sam gore u jednoj temi pa probaj... :wink: |
Quote:
Quote:
Pozdrav |
Sta je bitnije, da zvuci identicno kad mu okrenes faze, ili drugacije a da bude skoro podjednako upotrebljiv?! :)
Mogu da postujem materijal sa istim reverbom, jedan sa sprave, drugi impuls, pa pogadjaj... :) Razlike ce biti za iskusno uvo, ali koji je koji... ;) U svakom slucaju ne tvrdim da je Impuls resenje i zamena za hardware, naravno, samo pratiom poentu da prilicno dobro imitira za vrlo malo novca, cak i za nista novca, a u tome je valjda poenta... Evo ih... Rich Plate http://www.mediafire.com/?akaddtok9z1 Vox Plate http://www.mediafire.com/?epdm1ljxjws Uzivajte! :) Pozdrav... |
Tu si potpuno u pravu ..... mozda sam malo grubo shvatio tvoj post .....
Izuzetno su upotrebljivi .....to je velika istina ..... Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 12:30 AM. |