Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   koji preamp odabrati? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25350)

HeatMan 01-12-2008 01:50 AM

Re: koji preamp odabrati?

Quote:

Originally Posted by Max (Post 227387)
Ha ha ... eno ti i GR i Api ji kod Arthura .... i 441

A htedoh da napisem RE ..... ali ga je na testu ( za vokale ) 441 toliko za 3 klase preshishao , da nisam imao srca da ga stavim :) .... na duvacima se bolje drzi ....

Pozdrav

ja ni ne znam shto vam pade na pamet da ga bacite kao main na vokal.. :?

@osnivach teme: menjajte mikrofon obavezno. chak i 414 je bolji od njega, imho.

iako ga ne volim..

poz

edit: sad tek videh ostale odgovore na temi.. stoji mi tema u tabovima u operi i nikako da odgovorim

poz

HeatMan 01-12-2008 01:53 AM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 227404)
Se nije bas mic za pohvalu ......

nemo te utepam!

TAJ SE nije mic za pohvalu! :)

Kres7787 01-12-2008 09:54 AM

Nije bed za kvarenje planova. Gledao sam malo o Shure SM7 u danasnjoj potrazi i vidim da je prilicno nahvaljen. Nigdje nista lose o njemu a nije ni preskup. Problem je sto ga nigdje nema za kupiti. Ima ovlasten Shure distributer ali po standardnoj utabanoj rutini ga treba naruciti, i cekati kaze mjesec dana da stigne.

Prodaje li neko to cudo?

Nakon jucerasnjeg dana, danas imam friški novi plan: 1. soba da dozivi full akusticki tretman 2. Mic bolji kupiti

Zeli li neko kupiti ovo smeće od SE 2200? :)

Max 01-12-2008 12:29 PM

Quote:

Originally Posted by Kres7787 (Post 227439)

Nakon jucerasnjeg dana, danas imam friški novi plan: 1. soba da dozivi full akusticki tretman 2. Mic bolji kupiti

Naruci micove , pa kreni da radis prostoriju , dok zavrsis prostoriju , stici ce mic ovi ....

Takodje pojurite dobar kondenzatorski mic . I one pare sto ste hteli da date za preamp , dajte za taj mic . Proverite i nacine snimanja ( tacnije kombinaciju raznih micova pri snimanju ) .

Ono sto nisam pitao .... koju karticu imate ( konvertere ) ???

Pozdrav

Arthur 01-12-2008 01:01 PM

evo čisto da i ja posvedočim slušajući desetak različitih preova u zadnjih mesec dana, da razlika između njih nije toliko drastična (mislim na ozbiljne sprave). Manje više sve što košta više od kilo eura će prosečnom konzumentu i snimatelju već jako dobro raditi posao. Nije da je ta priča o izboru preova uopšte besmislena, ali je daleko od presudne iz ugla nekog ko tek počinje da uči i nabavlja opremu. Naročito je prijatno iznenađenje kako dinamički mikrofoni drastično drugačije zvuče na pravom prempu, mene je 441 baš iznenadio.

STUDIOTON 01-12-2008 01:46 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 227384)

Moj ti je savet ... Mikrofon i Prostorija ..... pa tek onda preamp .....

JAAKO DOBRO RECENO

Kres7787 01-12-2008 01:52 PM

Ok ono sto me stalno na novo zbunjuje su preampovi. Dobio sam preporuku za DBX 576 Silver od jedne osobe. Sad citam recenziju negdje i kaze odlicno, instant classic, i da ne daje boju zvuku vec da je cisto.

Pa sad sta ce mi onda preamp od $2000 ako radi isto sto radi i moj integrirani preamp od NRV 10 mixera. Da li ta cuda imaju svoj neki fini zvuk ili je to samo cist zvuk? Koji vrag. Max rekao si do 10% promjena zvuka, ali nekako mi se cini da je ili to znacajnijih/dovoljnih 10% ili da se radi o nesto vecem postotku. :) Mozda se ja cisto nadam ali kad cujem sta neko napravi sa preampom i mi bez preampa, razlika je uocljiva.

Upravo sam narucio radove za sobu. Tako da je to gotova prica. Oko 7000kn. Full tretman.

Max ne znam sta mislis za konverter. Ako mislis na mixer, onda je to M Audio NRV 10. Ima zvucnu u sebi znaci preko njega snimamo i dobra je stvarcica. Da li si mislio na nesto drugo? Mozda nam jos nesto fali?? :D

Znaci kombinacija je trenutna takva da bi uzeli i tretman, i preamp i mic (trenutno SM7 po Max'ovoj preporuci a koliko smo vidjeli i mnogi drugi ljudi hvale). Pa malo po malo dok se sve ne pojavi u narucju.

A i sad taj DBX 576 ima i kompresor u sebi. Tako da je nesto veca vrijednost radi toga.

Hvala,

Max 01-12-2008 02:06 PM

Ja i dalje kazem ..... Rode classic 2 ili Amethyst vintage ili nesto slicno ...... pa onda shure SM7 ...... Amet je negde oko 1200 e , sm7 valjda oko 350 e , to su pare koje bi ste dali za pre .....

Ako vas bas potera da kupite neki pre .... uzmite UA 610 solo .... ali tek kasnije .....

Za sada terajte sa mikrofonima , batalite preampe za sada .... i naravno , prostorija .....

I batalite tube resenja od 300 e .....

Pozdrav

Kres7787 01-12-2008 02:23 PM

Kakvo Tube rjesenje od 300 EUR mislis? Nisam shvatio na sto se odnosi?

Manley 01-12-2008 02:23 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 227415)
menjajte mikrofon obavezno. chak i 414 je bolji od njega, imho.

iako ga ne volim..

cak i 414??? da se nisi malo zaleteo....414 je jedan od najupotrebljivijih mikrofona koje sam cuo...aaaaaa cuo sam mnooogooo veruj mi

nemoj da kudis konja koga nisi jahao ;) ili bar poterao kako treba

All times are GMT +1. The time now is 10:06 PM.