Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Blago overdrajvovane ritam gitare (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25104)

zvincic 13-11-2008 10:50 PM

Re: Blago overdrajvovane ritam gitare

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 225154)
mislim na blues/funk rifove i ritam gitare.. shto imaju onako prljav i jak tranzijent i blago overdrajvovan ton..

kako postici taj zvuk sa plugovima? i sa kojim?

and now, something completely...different...nazalost :cry:

nikako, zaboravi na pluginove jer im je svima to apsolutno najslabija tocka...kad treba clean ok...kad treba brutalni drive ok...al jos nijednog nisam cuo ni svirao a da zvuci kao pravo kvalitetno LAMPASKO pojacalo u sweet spotu (obicno...(pre)glasnom...)

ono sto je meni nevjerovatno jest da je nakon X odgovora u temi...ovo moje rantanje prvo koje preporuca the real thing...

oslo sve na kvasinu...

edit: ipak ima nade....vidim da i max jos uvik ima ono mrvu razuma...a ja ne citam pazljivo

zvincic 13-11-2008 10:53 PM

Quote:

Originally Posted by Boki_R (Post 225308)
ako se dobro secam tih gitara, malo "ostrija" zvucna slika sa dignutim srednjim oko 2-3 kila (onako da prshti)

oces rec....da potece krv iz usiju?

Quote:

uz sve to diskretna upotreba wah pedale
cim nagazis na wah...tu rijec "diskretno" nema sta vise da trazi!

Quote:

i blagi korus na izlazu sa razdvojenim L-R kanalima
za kraj, pakovanje u fini reverb, bas kao sto se radi i sa glasom.
covjek rece blues/funk...ne the police!

Quote:

naravno, pored desne treba ti i ubitacna levica. ako ti svirka zazvuci kako treba na akustari ne bi trebalo da imas vecih problema kad se ubodes.
naravno...ako nisi tommy emanuel nema sanse da snimis jebacki funk groove...NOT!

HeatMan 13-11-2008 11:05 PM

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 225309)
apsolutno istina!
novi klinci ne vole previshe akustare (nema dž,dž..:) )
a to je najveci hendikep kad je u pitanju kvaliteta izvedbe (preciznost, ritmicnost, dinamika..)

heh.. akustaru samo i sviram.. :)

poz

@zvincic: hvala na pomoci.. sa poslednjim postom si ispao glas razuma hahah.. :)

inache, sad cu okachim neke stvari koje sam radio sa plugovima pa da vi kazete shta mislite.. uglavnom su samo skice za matrice.. poshto treba josh da se domixa, i da se reampuje preko nekog pravog pojachala.. chisto iz kurtoazije.. :)

poz

Caksi 13-11-2008 11:34 PM

tommy emanuel, fu*k, najbolji gitarista na svetu, tacka

zvincic 13-11-2008 11:40 PM

Quote:

Originally Posted by Caksi (Post 225323)
tommy emanuel, fu*k, najbolji gitarista na svetu, tacka

jel hladno gore?

HeatMan 14-11-2008 12:39 AM

ne znam da li je dobro uploadovano..

http://rapidshare.com/files/16354703...umski.mp3.html

poz

Miha Blaze 14-11-2008 01:49 AM

kada bi ljudi slusali vise druge i sebe (kako sviraju), mozda bi i bili na boljem putu sviranja gitare :)

a plugovi... to je za igranje i dosadu... ruka, gitara, pojacalo, mozda i neka pedalica izmedju, majk i teraj... to je zvuk...

HeatMan 14-11-2008 03:34 AM

ne znam.. jednostavno, svi plugovi mi nekako zvuche kao da nisu dovoljno prezentni.. uvek mi tako zvuche.. ne mogu nikako lepo da ih smixam.. te mi treba glasnije, te tishe.. pa se bacim na eq. pa na warmere, menjam boje.. pa dodajem josh..chak sam i paralelnu kompresiju probao..

kratki i uski mono>stereo reverb da se bar malo proshiri zvuk gitare..

ja stvarno ne znam shta josh da uradim.. sa chijom god gitarom snimao, i ko god bio svirach.. jednostavno, uvek mi fali neshto..

dok sa pravim pojachalima nikada nisam imao problema.. i moja gitara na dobrom pojachalu zvuchi "ko prava"..

al znam da neki ljudi (max npr) mogu da izvuku vishe iz plugova.. pa zato pitam..

jednostavno, neverovatno mi je da na heavy overdriveu i na cleanu zvuchi ok, a da je kara na nekoj sredini..

btw, daj recite mi dal radi link da znam dal da kachim opet.. neshto mi je prebrzo okachio fajl..

poz

alfom 14-11-2008 08:58 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 225342)
al znam da neki ljudi (Max npr.) mogu da izvuku vishe iz plugova.. pa zato pitam..
poz

Da ne tražiš malkice previše od VST(i)? Pa i Max te savjetovao da bocneš pravu gitarelu.
Nego, ovo što si okačio : jel' to samo demonstracija farbi, demosi ili šta ... ?

Inovative_kg 14-11-2008 11:43 AM

Radi linak :)

All times are GMT +1. The time now is 10:04 PM.