![]() |
Re: Mike Vale - od nule do finala
Bogami gadna rasprava na John Sayers forumu, ali neka bude dobar rezultat, pa nek se raspravlja. I na ovom forumu ima takvih rasprava ako ne i gorih. Meni ova gradnja izgleda fenomenalno i uopste ne sumnjam da ce rezultat biti dobar, mada se i ja slazem da ovo nije low a ni middle budget varijanta. Najbolje ce biti da im zalepis rezultate merenja nakon izgradnje, to je jedini cilj ove hi budget varijante. Iskreno dobio sam zelju da od temelja uradim studio, samo jos da neadjem plac i pareeeeeeeee.
|
Quote:
|
Ma u stvari sad kad pogledam i nije tako gadna rasprava nego je stvarno glupa i nepotrebna.
Ništa revolucionarno nije napravljeno, ništa nelogično, jedino ljudima koji nemaju pojma i sam John neče da kara svoje aktivne forumaše koji mu pune forum:D Zato sa moje strane nema više razprave. Studio nije low budget jer se je sve na novo zidalo a ne adaptirao več neki postoječi prostor. I podkonstrukcija je bila pravljena sa podizvajačima, pa ručni rad košta...(zamislite da si kupite takav prostor sagrađen, koštalo bi još min. trostruko više...) Inače kad bi si to par prijatelja pravilo sami, to bi bio DIY low budget. Kamene vune nije financijski mnogo, cigl košta koliko košta, knauf sistem nije baš skup i to je to... eee savetovanje, to košta...:D |
Dobro izgleda nema sta!!!
i?m Back sta se desava ovdje???? |
imam ja pitanje:confused:
zar nije malo overkill za reziju stavljanje cele knauf konstrukcije i kamene vune na cele zidove ili je to uradjeno zbog smanjenja spoljasnje buke? ili ja nesto nisam shvatio... |
Pa jest overkill za sudije/ režije u ruralnim lokacijama.
Mike Vale ima svoju režirku lokalicirani u skladištu, a prostorija pored (alu ploče i betonska mreža stvaraju pregradnu stijenu...) ima dva bučna i vibracijski sumljive tiskarske strojeve/ mašine... Zato masivna konstrukcija od cigli, punjenja i završne knauf podkonstrukcije, nekoliko prilagođene te plivajuči pod. Naslednji korak je "unutrašnja akustika" koja če pomognuti ka koliko može frekvencijskom lineranom slikom i zdravim "decayem". |
Ciao dečki.
Vidim da več pridno pi?ete :) Hvala na suportu :wink: Hrvatsko mi ne ide ba? najbolje ali je:rolleyes: ga =) Neču sve od početka tumačiti, mogu samo reči... napravit čemo najbolje ?to moguče za ovaj budget (previ?e budget ako mene pitate :uhoh:) Da ne čekirate fotografija na stranim forumima, mogu jo? ovdje napravit photo thread :wink: Lp MV |
5 Attachment(s)
Od početka...
|
Quote:
Hvala Vale, dobrodosao na Rumski! :) pozdrav bogi |
5 Attachment(s)
...
|
All times are GMT +1. The time now is 06:45 AM. |