Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Pocetak Operacije gistrijumf! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24494)

HeatMan 30-09-2008 04:17 AM

Re: Pocetak Operacije gistrijumf!

nisu je utishali nego je ona pevushila sebi u bradu, u nadi da ce je nasnimljeni vokal zameniti..

pa je tek onda kad je skapirala pochela da "peva"..

dejankuki 30-09-2008 08:58 AM

I ja nesto primetih, ona zenska sto je pevala sa jelenom rozgom jetooolko izfalsirala da je meni to bolo usi ko igle za pletenje... a ni ostali nisu bili na visini zadatka...
Anastacija je po meni bila pre zbunjena svim sto se desava i dekoncentrisana nego da je nesto lose bilo u monitoringu... po meni...

Oni (duJet) sto pevahu. "kada padne noc" nesto se nisu uklopili... kanda se nisu skapirali ni tonski, ni ko ce sta da peva...

A muzika tj. sviraci se MENI nikako nisu svidjali... ili je toliko bio los ton prenosa... ili snimka... whatever...

Sve u svemu... samo sam slusao.. nisam gledao... ali opsti utisak je... lose do bola...

A narocito nevesti i usiljeni voditelji... kojima je napisano sta da kazu... ne znam.. ne svidja mi se!

BTW... jel ono Ismeta Krvavac bila u ziriju...? ili mi se ucinilo?

Gianfranco 30-09-2008 09:35 AM

Quote:

Originally Posted by Eeva_r&b (Post 218633)
...ali s obzirom da ona ni na studijskim snimcima ne zvuci dobro jer ne peva prirodno vec boji vokal forsirajuci ga kroz nosnu duplju,rekla bih da je njen los live zvuk pre rezultat toga nego loseg monitoringa...Al kapiram da dublje analize vokala ne zanimaju nikog sem mene,tako da prestajem sad,koga briga uostalom. :)

Slicne kritike cuo sam i za Shakiru od jedne pevacice sa kojom radim.
Ma ako pevacica moze da stvori autenticnu i mocnu boju,ne zanima me da li peva kroz nos ili usi...

Color 30-09-2008 10:01 AM

Meni nije bilo jasno zasto svi falsiraju....jeste de nisu neki mega talenti ali rekao bih da je i monitoring bio los...pojma nemam... Ocekivao sam da ce Anastazija da ih oduva sa bine kad se pojavi a ono :shock:

U svakom slucaju, Anastazija je pustila Sonju da peva a Marija Serifovic kad se pojavila, nije dozvolila Miki i ovoj drugoj da dodju uopste do izrazaja...stvarno bedno... Dobro da se Serifovicka nije onesvestila od naprezanja i truda da nadglasa ove dve. Taj ko je cuo Miku uzivo kako peva, jasno mu je koliko dobro peva...al mu onda nije jasno po kojem kriterijumu su birali 10 ljudi koji ulaze u kucu... Mada kad malo bolje razmislim, pravim pevacima i iskrenim muzicarima i nije mesto medju onom hrpom kvazi pevaca (cast izuzetcima). Samo je zalosno sto pravi ljudi opet ostaju u senci a radio talasima ce da se emituje opet nesto da nam kvari sluh...

no coment...

Eeva_r&b 30-09-2008 12:08 PM

Hm...Nikad mi nece biti jasno zasto ljudi poistovecuju 'autenticno' sa 'dobro'.
To je kao da pricate da je neka zena lepsa od druge samo zato sto je lepo (i MNOGO) nasminkana.

Pevaci koji se sluze nepravilnom tehnikom i neprirodnom bojom glasa NE MOGU da pevaju bez tenzije u larynx-u.Kad su misici koji kontrolisu glas pod pritiskom i stegnuti,ovo navodi pevaca da masi note i muci se da dopre do visokih nota.Sto je upravo razlog sto ni jedna od ovako 'nasminkanih' pevacica nema dobro live izvodjenje (Shakira-jos ekstremniji primer,Anastacia i co)...
I takvi pevaci nece zvucati dobro uzivo,sem ako pevaju jednom u mesec dana kad isforsiraju svoje glasne zice do maksimuma...

Pevaci koji se sluze svojom PRIRODNOM bojom glasa i zdravom tehnikom (speech level singing) poput Arethe,Celine,Rachelle Ferrel,Chake,Whitney i ostalih,postizu veci volume,jer dozvoljavaju svom glasu da razvije tu jacinu prirodnim putem,bez privremenog sminkanja! I pokazalo se da je ovakvo zdravo pevanje trajno jer ce ovi izvodjaci uvek imati dobro live izvodjenje,bez obzira na godine.

Sonja mozda nije dovoljno autenticna (tj nema drasticno distinktivnu prirodnu boju glasa,iako ja smatram da ne postoje dva ljudska bica sa IDENTICNIM glasovima,kao ni IDENTICNIM fizickim izgledom) ali se na sceni sinoc definitivno bolje snasla od Anastacie,i vise joj je uspevalo da ostane on key (a to sto se nekome ipak vise dopala Anastaciina izvedba nema veze sa tim kako je to muzicki zvucalo,jer iz muzicke perspektive-anastacia je masila i ritam i note)

Nisam htela ovoliko da se raspisem,ali cisto da ne mislite da serem u prazno jer sam disrespectful/ljubomorna/zavidna/danemampojmaocemupricam i slicno:D valjda ce neko skapirati sta sam rekla...

pozz svima

SumAnuT 30-09-2008 12:17 PM

Moraju sad na pocetku da falsiraju da bi se video napredak kroz operaciju, pegla bi bilo da dodju da izuvaju sad ko i na kraju, onda ovi "strucnjaci" koji ce ih uciti nece dobiti na ceni?

Arthur 30-09-2008 01:17 PM

bog te, pa ovo je presmešno . Ovde pola njih nije ubolo notu čak ni slučajno. Videh sad Ćetkovićev nastup, ok je zvučao bend, za razliku od one dvojice paćenika. Bože koja sprdnja.

vasko 30-09-2008 01:33 PM

i ja sam bacio oko

i ono sto mi smeta je sto nisu ubacili autenticne likove,recimo nekog trash metalca,nekog hiphopera,nekog elektronicara,narodnjaka....itd

ovako su iznaubacivali neke pedercice da smaraju,prakticno neki osrednji festival konfekcijskog main stream popa

al dobro,mozda sam ja pogresno skuzio

Arthur 30-09-2008 01:52 PM

pa da, mislim da bi se (sada već bivši) pevač Kraljevskog apartmana, odlično uklopio :D

silicon science 30-09-2008 01:52 PM

Prejadno i presmesno... Kakva drzava takav i shou:banghead: :banghead:

All times are GMT +1. The time now is 02:41 AM.