![]() |
Re: Absorber za 230 Hz
Helmholtz resonatori su simpatična ideja...
Rade svoj posao ali ako ih ima? previ?e jednog nasuprotiv drugog, prouzročavaju flutter echo na specifičnim frekvencijama (odvisno - stupanj perforacije, refleksiona povr?ina,...) Ako bih se odlučio za "H" resonator onda bih radije uoptrijebio "panel" nego "slot" dizajn... ... jo? bolje da se upotrijebi perforacija po sklonostima "chinese reminder teorema" koja pru?a i difuziju od cca. 800-1000Hz nagore, bolje nego reflektor... Vi?e puta sam naveo http://82.95.237.142/mhsoft/Helmholtzabsorber.asp koji nudi interesantne DIY projekte... ...ljudi valjda čitaju vrlo povr?no:) ? |
Quote:
Uvek se ljudima moze predloziti A,B i C varijanta... mogu da se navedu i prednosti i nedostaci, a i ukaze na odnos cena/kvalitet. |
Quote:
Pozdrav |
Quote:
pobrinut cu se za to. to mislim nece biti problem. pozz Denis |
Quote:
Kosto sam znas flatter echo moze samo doci, ako su plohe paralellne jedna prema drugoj. Ovo je jedna komponenta od cile akustike. pozz Denis |
Jeste i to je jedan od načina da pobolj?a situaciju:)
|
Quote:
Ali sam znas da je efekat flatter echa moguc, samo u prostorijama vecim od 5,2 m i to pod uvjetom da su zidovi paralelno postavljeni i da na njima nema nikakvih absorbera. Pozz Denis |
Quote:
Pozdrav |
Quote:
Super .... naravno ... treba raditi polako , bez zurbe .... mozemo cak i da napravimo mali experiment .... npr da uzmemo skicu neke sobe i da onda vidimo gde se ( i zasto ) stavlja mesto slusanja , pozicija zvucnika ( to moze Sandro da pomogne sa onim iskustvom sto mu ga je prijatelj ucinio ) .... a onda da proracunima vidimo koje su to problematicne frekvencije i kako ih resiti ..... Na taj nacin bi svako imao cistiju sliku na sta da obrati paznju .... E sad znam da to na papiru i u realnom prostoru nikad nije isto, ali bar da princip svima bude jasan ( te ce onda i biti manje glupih pitanja ) I naravno , ne mislim da treba ici na princip Hammer studia , jer je to preskupo i nepotrebno za vecinu realnih korisnika .... Pozdrav |
Quote:
Citas mi misli. bas sam tio na taj nacin da pocmemo jednu doprinsnu diskuziju. De preporuci mjere jedne Sobe koje su realne. Mislim koje bi mogle pokriti naj vise korisnika. Pozz Denis |
All times are GMT +1. The time now is 02:37 PM. |