![]() |
Re: Pravopis i gramatika....
Ovo je neko istureno odeLenje za gramatiku? JeR sam na pravom mestu?
ZADNJI put kad sam bio ovde pricalo se o nekim kopresorima.. Ko ce ga znati.. :confused: |
Quote:
|
"Postovana upravo!
Niste usli?ili moju molbu za re?avanje stambenog problema, a pro?log meseca ste direktoru Spasiću dodelili jo? jedan stan! Ja se i dalje gu?vam sa ?enom i četvoro dece u maloj i neuslovnoj podstanarskoj sobici, dok se on ?iri sa ljubavnicu u stanu od 240 metara kvadratnih! Jel? to ispravno!!!??? Dimitrije Petrović, metalostrugar" "Po?tovani Dimitrije Petroviću! Naravno da nije ispravno! Ne ka?e se: "Sa ljubavnicu", već: "Sa ljubavnicom". Uprava" |
:rotfl:
|
Quote:
Jel to Lesha pisao dok je trazio stan u NS-u? :D |
Re: ***low End Theory***
Quote:
cest , ucestao , ucestalost ..... sve je zapravo u korenu iste reci , rako da je frekvetno ( ucestalo ) i frekvencijski ( opet ucestalo ) zapravo ista stvar Na engleskom se savrseno pravilno moze reci The frequency of bus service has been improved from 15 to 12 minutes. ( wikipedia ) http://en.wiktionary.org/wiki/frequent http://en.wiktionary.org/wiki/frequency Nadam se da necemo vise trositi vremena na ovu temu :) Pozdrav |
ja sam u pravu!
kaže se opseg frekvencije! :) ja sam uvijek bijo najači gramtikant na ovom forumu zato i imam svoj avijon! Ni šta vi neznate! :wink: :D :D :D :D :D :D Živijo Balti Živijo! :D :D :D :D :D |
Quote:
frekvencijski uchestalosni frekventni uchestali al ne drljajte tu o svemu tome.. muzika se slusha ushesima a ne grafikonima.. :banghead: :D |
frekventno vs frekvencija
U engleskom takodje postoji razlika, jedno je frequent, drugo je frequency ... frequent = cest, mada se ne zna koliko cest frequency = tacno se zna koliko cest tj. 1/T Ne mozemo reci frekvencija dolaska autobusa na stanicu je otprilike 3 minuta +/- 30 sec ... Reci saobracaj je frekventan znaci saobracaj je cest, ali ne oderduje koliko jedno auto prodje puta u jedinici vremena ... dok kada baaratamo sa frekvencijama to je tacno odredjeno ... Ja mislim da bi trebalo da povalim nesto, ovo je stvarno previse :banghead: |
Onda znaci da je pravilno reci frekventni opseg , jer ne znamo tacno kolike su frekvencije :D :D :D
A ako procaitas moj mail ispod , videces primer na engleskom iz wikipedie Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 09:18 AM. |