Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   INTERNET BRZINA SBB vs ADSL TELEKOM (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24296)

alavuk 15-09-2008 07:14 AM

Re: INTERNET BRZINA SBB vs ADSL TELEKOM

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 216867)
Treba uvek imati i prekid u vidu. Posto ja dole privatno stanujem i npr hocu da se prebacim u drugi stan, ja na jednom mestu moram da raskinem ugovor i otvorim novi na drugom mestu. Jedina prednost za ADSL koju imam je to sto je na moje ime i mogu da ga vucem sa sobom gde hocu i licno odgovaram za njega. (nema maltretiranja sa gazdama sto se (ne)placanja tice, npr, cimer ne plati telefon od vise hiljada din, telefon iskljuce, a meni ADSL shljaka :da:)

tek sad vidim da si sd/ni

kod sbb-a bitan je id modema (MAC , ne jabuka :] ) , ukoliko postoji sproveden kablovski net tj sbb onda nema problema da setkas modem gde god da je sbb mreza (teorijski , lesha ce me ispraviti nadam se)

eldar31 15-09-2008 09:09 AM

Moze samo jedno pitanje, cisto za uporediti:

Kod nas u BIH , preko BH telecoma imamo ogranicenja downloada (ijako sam na najskupljem paketu 4098/256, 9 giga limit, 25 eura) redovno ga probijem, pro?li mjesec mi je račun bio 100 eura (dodatna 1 giga-5 eura) .
Da li je u vas flat-rate ili isto imate ograničenja downloada

kejkz 15-09-2008 09:25 AM

Ovo o cemu se ovde pise je flat rate, mada ima i paketa sa ogranicenim downloadom i uploadom.

OFF 15-09-2008 11:22 AM

A kakav je SBB kabal, generalno?

dexyco 15-09-2008 12:42 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur
ja sam nešto skontao ovaj VOIP, može lepo da se priča za oko jedan dinar po minutu sa korisnicima skajpa online, a za duplo manje kinte da se zove inostrantsvo . I to sve sa 3g telefonima

To je onda dobra stvar, samo sto se i tu vidi koliko nas Telekonj svuda mora da se ogrebe... Znaci cekaj, ako bih recimo koristio sa kompa poziv recimo ka Austriji/Americi, ja imam istu tarifu koju imaju i Ameri koji zovu Ameriku? (mislim na fixnu mrezu)

Quote:

Originally Posted by Alavuk
kod sbb-a bitan je id modema (MAC , ne jabuka :] ) , ukoliko postoji sproveden kablovski net tj sbb onda nema problema da setkas modem gde god da je sbb mreza (teorijski , lesha ce me ispraviti nadam se)

Znaci kablovska TV moze da se vodi na jednog lika, a net na drugog?

lesha 15-09-2008 05:19 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 216877)
tek sad vidim da si sd/ni

pa nije bas tako. ukoliko je prikljucak na istom cmts-u, tj. downstream-u, onda ce moci. u prevodu, u okviru grada postoji vise frekvencija na kojima se nalazi dolazni signal, pa ako ubodes bas tu istu, onda ce ti raditi.

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 216895)
Znaci kablovska TV moze da se vodi na jednog lika, a net na drugog?

jedino ako si na istoj adresi, nisam bas siguran da mozes da ga setas..

Arthur 15-09-2008 07:09 PM

nisam siguran koliko plaćaji ameri amerima, al znam da je skajp kredit jeftniji od toga da odavde zoveš amere, i to duplo (bar za CRO). I sve to za još dinar po minutu, preko 3g telefona :D

grada27 15-09-2008 09:46 PM

Samo da dodam,koristim adsl 1024/128 sezampro i najnoviji info je da ako platim za dva meseca odjednom treci dobijam dzabe,:shock:

awacs 15-09-2008 10:24 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 216890)
A kakav je SBB kabal, generalno?

Lik iz SBB-a koji mi je pre tri meseca povezao modem tvrdio je da je signal u mom kraju jako slab, ali uprkos tome moja 256/128 veza je do j... Dodu?e, de?ava se da ceo SBB ponekad prsne (uključujući i TV) zbog radova ili grmljavine, ali to su do sada uvek re?avali za sat-dva.

DL mi se vazda vrti oko 30kB/s (koliko bi i trebalo). ?to se tiče UL, čisto radi testa sam postavio Shoutcast server na 112kbps, nije bilo problema, drugar koji je van "lokala" (Sezampro ADSL) primao strim bez zastajkivanja. Jbmlg, ?ljaka.

Razni korisnici SBB-a u Beogradu su se ranije ?alili na servis, ali činjenica je da su sve bolji i bolji. Ne znam kako je u U?icu, ovo o čemu pričam je Zemun, a kao ?to rekoh tehničar koji mi je doneo modem mi je sam rekao da se ne nadam previ?e. Nisam se nadao, mo?da se zato i radujem :wink:

idekius 15-09-2008 11:15 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 217006)
...ali uprkos tome moja 256/128 veza je do j...

To vise ne bi smelo da bude ta brzina! Trebalo bi da su te nedavno automatski prebacili na 384/192 + 512/384 u lokalu.
Ako ne koristis lokal, mozes (za iste pare) da predjes na paket 1024/128, promenu paketa mozes sam da uradis ovde http://home.sbb.co.yu/index.php?action=servis za bukvalno jedan minut.

All times are GMT +1. The time now is 02:11 PM.