Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Koliko se moze zaraditi od muzike dana? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24253)

DaBear 11-09-2008 02:53 PM

Re: Koliko se moze zaraditi od muzike dana?

evo sad videh u Blicu...jos jedan primer koliko se malo zaradjuje po svetu....

"David Morales ponovo u Srbiji
Njujorčanin David Morales, jedan od najpopularnijih house DJ-eva na planeti i rado viđen gost u Srbiji, nastupiće sutra na beogradskom splavu Freestyler.
Podr?ku će mu pru?iti Dj Meex i DJ Mirko; program će početi oko ponoći."

eeeeej! Morales pusta muziku na splavu !!!???
Kd ga nije mrzelo da se cima iz Amerike za tezgu na splavu, onda znate koliko je sati !!!!!

goran ns 11-09-2008 02:56 PM

,,Moritz"
Slazem se da je studio M jedan od najkvalitetniji ako ne i najkvalitetniji kod nas, radio sam u RTV 15g. Samo sto je on drzavna institucija, e sad kad bi on od svog posla trebao da placa prostor koji ima, tehniku i ljudsvo pitanje da li bi bio u plusu?

HeatMan 11-09-2008 02:58 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 216414)

Njujorčanin David Morales, jedan od najpopularnijih house DJ-eva na planeti i rado viđen gost u Srbiji, nastupiće sutra na beogradskom splavu Freestyler.
Podršku će mu pružiti Dj Meex i DJ Mirko; program će početi oko ponoći."

Kd ga nije mrzelo da se cima iz Amerike za tezgu na splavu, onda znate koliko je sati !!!!!

nije to ta vrsta splava..

Color 11-09-2008 03:14 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 216398)
Poenta je sto se pre 3-4-5 godina moglo super zaradjivati IAKO nisi mega, a danas mora da se radi 10x vise da bi se zaradilo 5x manje i to ako te nabode !!!
Nista nemoze da se naplati kao sto je moglo pre.

Ovo sto pises se nazalost uvuklo u 99% poslova i zanimanja... Sve se vise crnci a sve manje zaradjuje... Kod nas stvarno gomila ljudi misli da "napolju" tece med i mleko... To je velika zabluda!!! Mislim da ljudi koji tako misle, nisu ni svesni kolika je u Srbiji "sloboda"...

Hollywood 11-09-2008 05:05 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 216414)

Podr?ku će mu pru?iti Dj Meex i DJ Mirko; program će početi oko ponoći."

ne brini se ti uzeo je on cifru ko da svira za 20000ljudi

Moritz 11-09-2008 06:12 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 216407)
GDe je to smesna cena ? Mozda po svetskim standardima jeste , ali i Pink 2 i VG studio su ( koliko se ja secam ) i te kako povoljniji .....

Za Pink je zadnji put bilo 40 e po satu .....

Pozdrav

Daleko od toga da je to extra cifra, ali uzmi u obzir prostor "M"-a ...ni jedan studio u zemlji ne moze da se priblizi tome niti ce.

Ako poredis troskove za takav prostor na sat struja, klimatizacija, ljudi koji opsluzuju taj prostor onda je smesna cena.

Naravno da vrlo malo bendova to moze da priusti, ali za usnimavanje odredjenih stvari ( orkestri i sl. ) je neizbezan.

Jan 11-09-2008 06:36 PM

Ja sam potpisao ugovor na 2 miliona $ sa Wu tangom (tako sam cuo od ljudi u gradu ) hahahahaha....

Zaradim po nekad nesto, al ne iz Srbije, uvaljam po neki beat preko za neke smesne pare (150$/100E), a ovde retko, zato sam i zatvorio studio i prebacio se kuci, do daljnjeg...
Ovde vecinom sto radim radim iz zadovoljstva...

Max 11-09-2008 06:41 PM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 216460)
Daleko od toga da je to extra cifra, ali uzmi u obzir prostor "M"-a ...ni jedan studio u zemlji ne moze da se priblizi tome niti ce.

Ako poredis troskove za takav prostor na sat struja, klimatizacija, ljudi koji opsluzuju taj prostor onda je smesna cena.

Naravno da vrlo malo bendova to moze da priusti, ali za usnimavanje odredjenih stvari ( orkestri i sl. ) je neizbezan.

Cekaj , snimao sam u studiju M ( gornjem ) gde je " soba " za snimanje zapravo ona bina sa gledalistem koja mi se uopste ne dopada ..... Tamo sam prisustvovao snimanju proslog Vasilovog albuma ..... koji je bio vrlo lose snimljen ....

Prvo sto ona sedista lose odzvanjaju pa moras zavesama da zatvaras binu da bi koliko , toliko zazvucalo ....

Ima i onaj studio dole , koji nije nista bolje zvucni prostor od " sestice " u Bg u ....

Verovatno sam nesto prevideo ...... ? ( nije ironicno nego se stvarno ne secam )

E sad , znam da je valjda Trkulja uz pomoc crkve i strucnu asistenciju Negovanovica , tamo postavljena neka SSL oprema ( detalje ne znam ) i siguran sam da je oprema na top nivou ...... ali se tih prostora stvarno ne secam ( bar ne po nekoj ekskluzivnosti ) ali me interesuje zaista da mi kazes da li su to te prostorije , ili se radi o necemu sto sam prevideo ....

Pozdrav

Bitch 11-09-2008 10:09 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 216465)
Cekaj , snimao sam u studiju M ( gornjem ) gde je " soba " za snimanje zapravo ona bina sa gledalistem koja mi se uopste ne dopada ..... Tamo sam prisustvovao snimanju proslog Vasilovog albuma ..... koji je bio vrlo lose snimljen ....

Prvo sto ona sedista lose odzvanjaju pa moras zavesama da zatvaras binu da bi koliko , toliko zazvucalo ....

Ima i onaj studio dole , koji nije nista bolje zvucni prostor od " sestice " u Bg u ....

Verovatno sam nesto prevideo ...... ? ( nije ironicno nego se stvarno ne secam )

E sad , znam da je valjda Trkulja uz pomoc crkve i strucnu asistenciju Negovanovica , tamo postavljena neka SSL oprema ( detalje ne znam ) i siguran sam da je oprema na top nivou ...... ali se tih prostora stvarno ne secam ( bar ne po nekoj ekskluzivnosti ) ali me interesuje zaista da mi kazes da li su to te prostorije , ili se radi o necemu sto sam prevideo ....

Pozdrav

Cek, zar Vasil nije sniman u PR1? Mala rezija, ne veliki M... To se vidi na multimediji kafankija, onaj video klip... A od opreme je u M yamaha dm2000, pmc mb2, gens 1031, tascam mx2424... To je manje vise to.
... A cini mi se da ni Trkulja ni Negovanovic nisu tamo in charge....

Pozz

Max 11-09-2008 10:16 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 216478)
Cek, zar Vasil nije sniman u PR1? Mala rezija, ne veliki M... To se vidi na multimediji kafankija, onaj video klip... A od opreme je u M yamaha dm2000, pmc mb2, gens 1031, tascam mx2424... To je manje vise to.
... A cini mi se da ni Trkulja ni Negovanovic nisu tamo in charge....

Pozz

Pa pazi ... nemam pojma .... zato sam i pitao ....

Snimalo se u prostoriji koja gleda na scenu sa publikom ( kao u pozoristima ) i to se nalazi na spratu ... a dole je jos jedan studio , koji mi se cini da je neka bas mala rezija , a soba za snimanje potseca na " sesticu " u Bg u .....

Ni jedan ni drugi mi ne lice na ono sto Moritz opisuje .... pa sam se zbunio ..... ( verovatno sam se ja nesto presao .... )

A gde su onda Trkulja i Negovanovic ? Znam da je to negde u NS i da bi trebalo da bude neki ssl ?

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 12:47 PM.