Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Mix_Mastering_Freq (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24152)

idekius 05-09-2008 11:19 AM

Re: Mix_Mastering_Freq

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 215672)
c'mon people, kome nije jasno da zreo za penziju, nek posluša poslednju Generaciju 5.

Koliko ja znam kao tu stoje stvari... nije tu (samo) samo Habic kriv, tj. na osnovu nekih informacija, stekao sam utisak da je on najmanje kriv u celoj toj prichi...

Licno, cenim njegove starije radove, mislim da je to ipak osoba koja zauzima znacajno mesto u muzici SFRJ i Srbije, noviji mi se nisu dopali, ali ne mislim da mi treba da se bavimo njegovim radovima, jer covek nije tu da kaze svoju verziju zasto je to tako, ako je uopste tako...

?Ajd? malo da menjamo temu. Nije bas lepo da raspalimo po odsutnom coveku koji ne moze da kaze bas nista iz svog ugla. To mu dodje kao da bijes nekoga kome su ruke vezane... I onako je offtopic, pa a se lagano vratimo iskusnom posmatranju i analiziranju sopstvenih mixeva grafickim putem: "Pero, dodji ovamo! Ma jel? mi se chini ili ON to ima malu grbicu na 138,5 Hz???" :)

alavuk 05-09-2008 11:31 AM

neka onda lepo covek dodje na forum (mislim na sam doprinos posrnulog nam foruma) pa neka kaze svoja vidjenja :]

Max 05-09-2008 12:47 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 215680)
neka onda lepo covek dodje na forum (mislim na sam doprinos posrnulog nam foruma) pa neka kaze svoja vidjenja :]

Neka hvala ..... dosta je posrnuo forum ... ne treba da posrce jos vise .....

Pozdrav

Arthur 05-09-2008 04:16 PM

mislim da nam se ne bi dopala njegova viđenja :rotfl:

alavuk 05-09-2008 07:46 PM

ok :)

alfom 05-09-2008 08:51 PM

Dakle,
iz postova mogu zaključiti da je spektralni analizator FFT tipa, (generalno) neupotrebljiva stvarka koja je vi?e lijepa oprema aplikacije - za oko i ?minkeraj ; pogotovo za ono za ?ta sam mislio da ga mogu iskoristiti.
Vjerovatno su zato Har-Ball i slične napravice ostale po strani.

@ A o gospodinu o kojem pričate - 'nekad bije?e', iako je imao svijetlih perioda u radu. 'Sad se spominja?e' - ne mo?e jer ...

Hvala i PoZzzz.

Arthur 05-09-2008 11:18 PM

apsolutno si ignorisao moju izjavu da bez FFT-a jako teško mogu nešto da složim, naročito u uslovima lošeg slušanja, na koje najčešće nailazim. Daklem divna jedna stvar, al ne pravi od govna pitu ni od gluvih ljudi producente ;) Ima svoju primenu koja se mora naučiti, i nikako ne pada sa neba preko noći.

HeatMan 06-09-2008 12:14 AM

^apsolutno.. meni je od pochetka to glavna tachka oslonca..

All times are GMT +1. The time now is 01:50 PM.