![]() |
Re: ***low End Theory***
Hmmm, ne razumem bas najbolje, ali Randall nisu bas low end... najjeftnije pojacalo je oko 100evra, ali je 15W uostalom take a look http://www.thomann.de/gb/search_dir....randall&oa=pra
|
Quote:
|
Uzevsi u obzir dubinu nasih dzepova i kolicene para u muzickoj produkciji, dosao sam do zakljucka da u nasim uslovima u low end spada ona oprema koja se moze nabaviti kod cigana na ulazu u novobeogradski buvljak.
|
o tome se i radi. Pre 10ak godina nije postojalo gitarsko pojacalo koje se moglo kupiti ispod 500maraka. Randall i slicne firme su uspeli da napale 60% beogradskih klinaca okji se lože na highgain da je to do jaja a jeftino. Verovao sam i sam u te priče dok nisam snimio jedno 3-4 različita komada i zaključio da je to popriličnop smeće neopevano. Prvih 3 minuta se ložiš a onda shvatiš da zvuku fali početak sredina i kraj. Drndaš mikrofone, pozicije, gitariste, a ono zapravo nije do toga.
|
joj kako gresis povodom tih randalla... no nema veze... fakat je da ljudi ovde ne znaju da sviraju kako valja, ne znaju ili ne mogu da izaberu pravi komad pojacala i ne umeju da nameste farbu kako treba...
ne znam koga si snimao, al znam da sisnimao jednog coveka koji ima sve sto sam naveo, tako da verujem da sledeci put probas da preispitas sebe :P to pojacalo ima karakter kakav ima, al da ne moze da se iskoristi za nesto, u to ne verujem ;) pozdrav! |
može da se iskoristi, naprotiv, izvlačio sam neke od mojih omiljenih uradaka iz njih (FT), ali je u suštini laž. Jeftin je, i ima jeftin zvuk, a lože se ljudi da je skuplji. Ipak mora da se izuje preko soma eura za iole ozbiljan drive ili highgain. Ovo je sve plastičica. Nijanse su, al ja tačno znam šta želim od pojačala,i kako to da dobijem, a to ne uključuje sprave poput Randalla ili Line6, kolko god one cost-effective bile. I zato sam ga tu i uvrstio. Zato što da ga nema, i da ne laže ljude tako uspešno, možda bi industrija ozbiljnih pojačala bolje stajala. Kao što bi svima verovatno bilo lakše da se behringer nije nikad ni pojavio kao ideja.
|
Quote:
inace, to je to za te pare... Randall ne laze samo daje ono sto si kupio... pa ajde evo ti 300, 400 evra, zelim skup rig za moju gitaru... ne znam dal to iko moze da ti obezbedi za te pare ;) a to za FT si u pravu... gitare nisu nista spektakularno... maska teska ispod kojih stoji 300tinak evra na gomili... ;) dubina dzepa je bitna... jako... |
evo ja baš nabavio jednu low end spravu koja (meni bar) radi odlično.SM PRO audio koji definitivno treba dodati na gore navedenu listu.
|
@daddy z, govoris o pasivnoj sumi koliko vidim..
i kako te sluzi, jeli zadovoljio ocekivanja? dali zbrajas kanale sa outboard FX-om ili VST-om ? pisi.. |
Quote:
bas zbog takvih firmi je dio hi-enda krenuo u 500 format, koji je kao cijenovno prihvatljiviji, pristupacniji.. nakraju krajeva, zbog razvitka PC-a i miksanja ITB, cijene velikih (rabljenih)pultova su drasticno pale a ikad smo kod beringera, cini mi se da jako puno ljudi, pljuje po toj firmi , naznajuci bas i zasto.. vjerujem da dobar dio tih razloga lezi u americkoj, sustavnoj anti-propagandi (svako malo ih tuze zbog ovog,onog, pa ameri dobiju neku otstetu..pa ovi opet po svom..) da ne ispadne kako branim behringer proizvode,samo kazem da sve treba uzeti u obzir i jos jedna stvar, osobno sam prisustvovao na nakoliko rec.sessiona po studijima hrvatskih pro-glazbenika, i koriste tek tako behr. mikrofon B2 pro, kazu mi da netrebaju impresionirati nikog, snimak zadovoljava, narucioc ionako ne prepoznaje razliku njega i u87:confused: jedino mixanje obave u nekom boljem okruzenju i to je to |
All times are GMT +1. The time now is 06:29 PM. |