Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Zvuchna karta opet glupo pitanje (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24071)

"7" 25-08-2008 10:32 AM

Re: Zvuchna karta opet glupo pitanje

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 214148)
...nego, nem pojma.. kazem ti, skeptik sam po pitanju te vrste konekcije.. bojim se da mi ne bude kojekakvih glitcheva, poshto bi sigurno koristio bar 4 ulaza u kartu od jednom.. ako ne i svih 8.. da li moze to da izdrzi firewire konekcija?

Ja imam Presonus Firestudio i snimao sam sa svih 8 kanala odjednom (fantom na svih osam) i nisam imao nikakvih problema, tako da sto se tice fw-a nemas problema... a koliko sam video svi mnogo hvale RME i svi kazu da je best buy za tu lovu... ali on ima "samo" 4 preampa, ti rece da ti treba 8 znaci da ti ne bi bio dovoljan samo ff800...

Pozz

darkstar 25-08-2008 01:49 PM

presonus firepod ... nikad problema sa firewireom.

doduse kartica nema stereo monitoring,to uzmi u obzir ako snimas sintove.

van toga - nemam sta lose reci.

HeatMan 25-08-2008 02:54 PM

ok bi bio ff800 za moj problem.. pogotovo shto ima josh line inputa.. onda lepo zabodem neki eksterni preamp i bole me uho.. :)

silicon science 25-08-2008 02:57 PM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 214243)
presonus firepod ... nikad problema sa firewireom.

doduse kartica nema stereo monitoring,to uzmi u obzir ako snimas sintove.

van toga - nemam sta lose reci.

Sta tachno podrazumevas pod "stereo monitoring"... Pitam zato sto kartica ima to o chemu prichash, a vec je bila neka rasprava o tome.

HeatMan 25-08-2008 03:13 PM

e, josh jedno glupo pitanje..

da li bi mi shljakale dve karte? RME i E-mu? nisu isti proizvodjachi, i jedna je pci a druga firewire..? i koliko bi to problema stvorilo?

recimo, na emu-a bih povezao klavir, synth i josh po neshto na inpute..

a ff800 bih maksimalno iskoristio, i monitoring bih gurao sa njega..

izvodljivo li je to? :)

STUDIOTON 25-08-2008 03:23 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 214148)
ne iskustava.. al imam zabod u glavi pa ne mogu da smislim jebenu rech.. hahah..

dakle, neki ljudi iskusniji od mene su rekli da je govno.. i realno, za te pare kad se sve sabere oduzme i podeli dobije se valjda 100 eura po preampu.. shto naravno ne znachi da je losh uredjaj.. nego, nem pojma.. kazem ti, skeptik sam po pitanju te vrste konekcije.. bojim se da mi ne bude kojekakvih glitcheva, poshto bi sigurno koristio bar 4 ulaza u kartu od jednom.. ako ne i svih 8.. da li moze to da izdrzi firewire konekcija? kolika je latencija same karte?

jbg, imam virus TI synth i on ne moze da tera vishe od 2 kanala preko usb 2.0 konekcije.. ja bar mislim da je ta konekcija.. :? a ona je brza i jacha od firewire-a, valjda..?

morash me razumeti.. :?

Nemoj da si naivan .. :) uzmi rme i okaci sebi jedan osmeh na licu kao i milioni korisnika

STUDIOTON 25-08-2008 03:24 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 214262)
e, josh jedno glupo pitanje..

da li bi mi shljakale dve karte? RME i E-mu? nisu isti proizvodjachi, i jedna je pci a druga firewire..? i koliko bi to problema stvorilo?

recimo, na emu-a bih povezao klavir, synth i josh po neshto na inpute..

a ff800 bih maksimalno iskoristio, i monitoring bih gurao sa njega..

izvodljivo li je to? :)

sljakalo bi .. stavljas asio od karte koju koristis .. a istovremeno nece da rade ..

mada .. to ti je najgluplje resenje .. razmisli

spidermusic 25-08-2008 03:39 PM

Druze Sale lanac je sledeci: Mikrofoni > Presonus ADL600, Neve Portico 5012, DBX 386 i Audient ASP008 + ADAT interface > line input + ADAT input FF800. Od skora, umesto FF 800 konvertora koristim Lynx Aurora 8 konverter, a nadam se da ce uskoro i API 500 standard uci u moj studio (P1, GR API).

Ne brini, "cist" zvuk je lako "zaprljati". Obrnuto ne ide lako!:da:

Pazari FF800 i ne brini. Sto rece Ivan, utaknes, instaliras drivere i vise nema glavobolje.

Max 25-08-2008 03:43 PM

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 214280)
a nadam se da ce uskoro i API 500 standard uci u moj studio (P1, GR API)
.

he he he .... sto me ovo potseca na nekoga :)

Cestitke na kupovini rack a :)

Pozdrav

STUDIOTON 25-08-2008 03:55 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 214282)
he he he .... sto me ovo potseca na nekoga :)

Cestitke na kupovini rack a :)

Pozdrav

e spider .. ruzno ce da zigleda jedan modul u racku za 10 modula .. moraces to da napunis :)

All times are GMT +1. The time now is 01:09 AM.