Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Mikrofoni za snimanje gitare (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24052)

awacs 31-08-2008 11:48 AM

Re: Mikrofoni za snimanje gitare

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 214963)
U svakom slučaju, idi u Artist, jako su ljubazni i predusretljivi (naročito Ivek), daće ti i da proba? i posavetovaće te na licu mesta.

Ponekad sam stvarno ljakse, pričam ti o Artistu, a nemam pojma gde ?ivi? :banghead:. Zato nije lo?e da u profilu napi?e? mesto stanovanja, čisto da bi ljudi znali koliko daleko da idu u detalje... Mislim, ako ?ivi? u npr. Rijeci, te?ko da će? od Artista imati vajde :wink:

lesha 31-08-2008 02:15 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 214965)
Ponekad sam stvarno ljakse, pričam ti o Artistu, a nemam pojma gde živiš :banghead:. Zato nije loše da u profilu napišeš mesto stanovanja, čisto da bi ljudi znali koliko daleko da idu u detalje... Mislim, ako živiš u npr. Rijeci, teško da ćeš od Artista imati vajde :wink:

http://www.audiopro-croatia.com/mex/kontakt.php

artist, ali pod drugim imenom :wink:

awacs 31-08-2008 02:22 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 214992)
http://www.audiopro-croatia.com/mex/kontakt.php

artist, ali pod drugim imenom :wink:

Ma da, ali ne znamo gde čovek zaista ?ivi :wink:

lesha 31-08-2008 02:33 PM

u tom slucaju http://www.musicexports.com/

za one koji nisu posetili banner gore :rolleyes:

Marki?a 01-09-2008 03:48 PM

Super, tnks na info.
Inace sam iz Zagreba i cekiro sam ga upravo u Audio-Pro, 1500kn dodje.
To mi je fakat vrh vrhova sta sam mislio dat i brijem ga i uzet ak ga preporucujete. U koje svrhe mi treba, pa u principu za radne stvari koje imam namjeru snimat doma pa ih prezentirat nekome u buducnosti, bilo na telku il radio, ak uspijem nes progurat zakon.
Hm, sto se tice predpojacala za mic (((
Zvucna mi je M-Audio410, 400eura, ima 2 analogna ulaza sa mikrofonskim pretpojačalima..dal ce to bit u redu kolko tolko?
Nadam se da hoce. Ak ne onda si pucam lagano..))
Ful ogranicen s lovom i ne mislim radit studio doma..

awacs 01-09-2008 04:32 PM

Quote:

Originally Posted by Marki?a (Post 215216)
Super, tnks na info.
Inace sam iz Zagreba i cekiro sam ga upravo u Audio-Pro, 1500kn dodje.
To mi je fakat vrh vrhova sta sam mislio dat i brijem ga i uzet ak ga preporucujete. U koje svrhe mi treba, pa u principu za radne stvari koje imam namjeru snimat doma pa ih prezentirat nekome u buducnosti, bilo na telku il radio, ak uspijem nes progurat zakon.
Hm, sto se tice predpojacala za mic (((
Zvucna mi je M-Audio410, 400eura, ima 2 analogna ulaza sa mikrofonskim pretpojačalima..dal ce to bit u redu kolko tolko?
Nadam se da hoce. Ak ne onda si pucam lagano..))
Ful ogranicen s lovom i ne mislim radit studio doma..

Biće to dovoljno, bez brige, ja sam mislio da nema? slučajno neku od onih integrisanih varijanti. Super.

?to se tiče ATM33a, ja za te novce ne mogu da se setim ničeg boljeg i prilagodljivijeg. Naravno, u miksu će? morati da uključi? EQ, i preporučujem ti da skida? ono ?ta ti smeta umesto da dodaje? ono ?ta "nedostaje". Uostalom, to va?i za sve niskobud?etne mikrofone i EQ-e :wink:.

Pozdrav, i naravno da ne treba praviti studio u kući: to zapravo znači da ?ivi? u studiju :wink:

Marki?a 01-09-2008 06:22 PM

Oukej, tnks jos jedanput...

Synclavier 02-09-2008 12:07 AM

Za el.gitare, provereno:Shure SM/Beta 57 i Sennheiser MD421/441. Sa e609 imam samo live iskustvo (2 x e609 na Fender Hot Rod) i tu je radio sasvim ok. O ribonima tipa Coles 4038 mozda ipak bolje da ne pricamo, nisam radio sa njima, ali spisak legendarnih snimaka el.gitare sa njim je poduuugacak...
Za ac.gitare resenja tipa Audio Technica AT40xx, Bayer Dynamic MC834 AKG C451 su takodje proverena, ali moji univerzalni favoriti (pa i za ac.gitare) su :D AKG 414B-ULS(multipatern, jako nizak sum, ogroman headroom, jako linearan, super radi i close micking i ambient u stereo paru) i AKG 414B-TL II (slican, vise vuce na C12 zvuk, iznad 4KHz malo izdignuta frek. karakteristika, veoma dobar za distant micking). Pitanje izbora je, ustvari, pitanje koju nijansu u zvuku trazis, po meni veliki deo "akustike" je odlicno pokriven sa ova dva mikrofona, jos ako bi ih imao u stereo parovima eto tebi osim akusticnih gitara i divnih overheadova, perkusija, gudackih (malih) ansambla, pevackih grupa...:)

awacs 02-09-2008 01:19 AM

Quote:

Originally Posted by Synclavier (Post 215284)
Za el.gitare, provereno:Shure SM/Beta 57 i Sennheiser MD421/441. Sa e609 imam samo live iskustvo (2 x e609 na Fender Hot Rod) i tu je radio sasvim ok. O ribonima tipa Coles 4038 mozda ipak bolje da ne pricamo, nisam radio sa njima, ali spisak legendarnih snimaka el.gitare sa njim je poduuugacak...
Za ac.gitare resenja tipa Audio Technica AT40xx, Bayer Dynamic MC834 AKG C451 su takodje proverena, ali moji univerzalni favoriti (pa i za ac.gitare) su :D AKG 414B-ULS(multipatern, jako nizak sum, ogroman headroom, jako linearan, super radi i close micking i ambient u stereo paru) i AKG 414B-TL II (slican, vise vuce na C12 zvuk, iznad 4KHz malo izdignuta frek. karakteristika, veoma dobar za distant micking). Pitanje izbora je, ustvari, pitanje koju nijansu u zvuku trazis, po meni veliki deo "akustike" je odlicno pokriven sa ova dva mikrofona, jos ako bi ih imao u stereo parovima eto tebi osim akusticnih gitara i divnih overheadova, perkusija, gudackih (malih) ansambla, pevackih grupa...:)

Jo? samo da uklopi? ove 414-ice u Milanchetov i Marki?in bud?et i vodim te na pivo :beer: da mi natenane objasni? gde ih kupuje? za 200-400?. Platim ti jo? dva piva :beer::beer: da vi?e nikome ne ka?e? :wink:.

Synclavier 02-09-2008 01:47 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 215289)
Jo? samo da uklopi? ove 414-ice u Milanchetov i Marki?in bud?et i vodim te na pivo :beer: da mi natenane objasni? gde ih kupuje? za 200-400?. Platim ti jo? dva piva :beer::beer: da vi?e nikome ne ka?e? :wink:.

Dogovoreno:wink: . Salim se, Markisi nisam ni odgovarao, video sam njegov cenovni limit, i ljudi su mu uglavnom preporucili dobra resenja. Sad sam ponovo pogledao Milancetov post i nabasao na ono "do 400e"... Pa i u tom slucaju mislim da je bolje "malo se nategnuti", sacekati, skupiti kintu i uzeti nesto zaista dobro i prilicno univerzalno.
Uzgred, Igor iz Artista je uvek imao dobre ponude za AKG, pre cetiri-pet godina kada se radilo opremanje jednog studija, u cemu sam i sam ucestvovao C414 je isao ispod 500e (sve legalno).
P.S. Pivo moze uvek, povod je nevazan:) . Pozdrav.

All times are GMT +1. The time now is 11:46 AM.