![]() |
Re: AD/DA Konverteri?
Slazem se sa Boggy-em, u klasi 2in/2out AD/DA ispod 1000e (a, ovaj se nalazi i za 750$) mislim da je Lynx L22 pobednik. Ovde imam u vidu i brojke date u zvanicnoj broshuri i slusni test/utisak (jedan detaljan krajem 2004. u Frankfurtu i nekoliko "u prolazu" kasnije).
Pozdrav. |
sve uvek pocne isto....
tipa: " koja je razlika izme ovog i onog i sta mi preporucujete..?" I kad se preporuci nesto dobro (i skuplje) , onda se krene sa..." ja bi nesto do "500 evrica..." imam PC od 300Evra, itd.. Cemu sve mlacenje prazne slame? A kakva je muzika koja treba da "uposli" sve te sprave? Kakav je kvalitet aranziranja i komponovanja? Kako je odsvirano, itd... Po 100-ti put ponavljam....IDEJE/MUZIKA/PESMA je mnogo vaznije nego koji je AD/DA ii monitori ili sta vec...!!! Necu da kazem koliko sam se naslusao snimaka (24BIT/48/Toolsi/Nuendi/sta vec..)iz nasih krajeva koji nemaju veze sa mozgom i imaju toliko kardinalnih muzicko siromasnih gresaka, da UOPSTE nije vazno, A I NECUJE SE UOPSTE na cemu je radjeno!!!!!! svi pokusavaju da naprave "pro set up" za 100Eura, a sve ostalo nije ni blizu.. |
mozda ovo pomogne revija za fireface 800(naspram lynx i kurzweil konvertera) http://www.velvetacidchrist.com/cate...audio-reviews/
|
Quote:
EEEE, u tome je problem, mnogo bi bolje zvucalo da si slusao na boljim konvertorima! :rotfl: |
Quote:
prvo... koliko tu "salate" ima za hiljadu i kusur necega... ako sam dobro shvatio... onda super! To je sjajna cena za funkcionalnost koju sprava donosi... i tu je kraj price... posto vidim da je poenta price upravo to... funkcionisanje... rade drajveri (ostalima cak i ne... zamisli!?) itd... da li me je to upecalo... pa, ma koliko se trudio... nije... ne treba mi takva "salata" za moje potrebe... meni trebaju dva kanala (cista, linijska!) ulaza i izlaza... i digitalni ulazi i izlazi (po mogucstvu AES3, balansirani, XLR) drugo... ulazi... mic pre... gain... pot od 0.25EUR na njemu... hvala... ali ne, hvala.. znaci necu mic pre ulaz... ne sa skrnavim potom.... zasto... pa zato sto je dobar pot SKUP, a posto je cena ta koja jeste... onda taj i takav pot tu nije. U ovoj klasi cene (<1000) nisam nasao ni jednu pristojnu "eksternu" spravu a da nije imala neuspesni pokusaj mic-pre-a na sebi... koga uzgred ne mozes iskljuciti .. odstraniti... ili sta god.. (kao da "prepisuju" jedni od drugih) znaci tek me ovde nisu upecali... trece... "odlican low end"... meni ne treba odlican.. meni treba sto tacniji... ne treba mi AD/DA da me fascinira necim sto ne postoji... nego da mi da realniju i tacniju informaciju... da se ne ponavljam... i ovde je bio corak. Da se razumemo, nemam nista protiv fireface 800, naprotiv... divim im se sta su sve napakovali u njega za te novce... i sjajno je da to ljudima super radi.... ali ta sprava je u svojoj klasi... ima svoju klijentelu... oni kojima ne smetaju nedostaci... Zasto sve ovo pisem, zato sto je diskusija zapocela, naizgled, zanimanjem za nesto skuplje... mozda bolje... pa pitanja,... sta je tu i zasto bolje, skuplje itd.. na kraju se svela na fireface :banghead:... koga ovde niko ne kupuje zato sto je vrhunski... nego zato sto mu se isplati, za ciljeve koje je sebi postavio... i to je sve. Price o njemu ima po forumu koliko zelite... ja sam ih fizicki (ne na slikama) video barem DESET po raznim studijima i ateljeima... znaci... mogu i da se cuju... ne mora da se "prepricava" u nedogled... Da dodam da je nezahvalno uporedjivati (naglaseno u onom tekstu) fireface i Lynx TWO iz barem jednog razloga... a to je cinjenica da je Lynx TWO napravljen pre barem pet godina.. i do danas... ja ne znam da je iko prevazisao taj nivo kvaliteta koji su tada postavili u svetu PCI audio kartica... znaci... pre pet godina... kada je RME jos uvek pravio i prodavao PCI audio kartice "profesionalnog" kvaliteta bazirane na amaterskoj-consumer klasi komponenata sa akcentom na "jeftino" (doduse znalacki spakovanoj... i dobro odradjenoj... mora se priznati)... (drugi je razlog za nemoguce uporedjenje cinjenica da nemaju veze jedna s drugom... pocev od toga da Lynx nema cak ni MIDI! :rolleyes:) ja kapiram da je marketing neophodan svakom proizvodjacu... ali da bi ovu pricu neko prihvatio kao realnost... mora da bude barem nedovoljno informisan (u najmanju ruku) Pre neki dan videh oglas da neko prodaje/kupuje (sta god)... "high-end" HR824 monitore... pa to ni Mackie ne naziva high-end proizvodom.. niti se bavi takvim proizvodima... izvin'te... ako sam ikoga povredio/uvredio :D :rolleyes: pozdrav bogi p.s. da naglasim.. Lynx L22 sam kupio zato sto mi je tako nesto trebalo... najbolje sto ima a da bude PCI kartica... znaci... imao sam cilj koji sam ostvario... Lynx L22 je daleko od toga da je (za mene) najbolji konvertor na svetu... nego mi samo radi posao na zadovoljavajuc nacin |
jeste da je ovo forum koji se bavi I spravama, ali najveci broj clanova je tip-kucnog / sobnog producenta bez ikakvog iskustva u snimanju/produkciji/komponovanju itd...
jako veliki broj ljudi se opterecuje NEPOTREBNIM podatcima i stvarima koje mu AMA BAS UOPSTE NECE POMOCI DA MU PESMA ili MIKS BOLJE ZVUCI!! istorija je 1000 puta pokazala da tehnika nije bitna uopste..UOPSTE! Ima tu mnogo drugih faktora koji su bitni i bitniji, I SVE KARIKE U LANCU TREBA DA SU DOBRE, JAKE....a u 99,99% slucajeva nisu! Mi kad smo pocinjali, samo nam je bilo vazno da radimo muziku, sto vise muzike....a sprave su sve bile smesne, a mi nismo obracali paznju na to! Da podvucem - nikakav Fireface ili Lynx ili sta vec vam nece pomoci ako je materijal siromasan! Sto bi rekli "nemoze pita od g..... da se naparavi!!" uzdravlje.. PS samo smarate ozbiljne ljude (Boggy) da gube vreme i pisu po ceo dan... |
Quote:
A dosta sam i ja trovao, idem da jurim bube. |
Sla?em se sa DaBearom...načelno... ali opet, ovo je potforum u kojem se raspravljaju tehnički aspetki(Instrumenti i studijska oprema) tako da je normalno da se ljudi informiraju o tehničkim stvarima koje ne znaju...:D
|
Dobro ljudi, samo sam se raspitivao, u redu? A evo, i dalje se raspitujem!:)
Boggy, gde kod nas ima da se kupi Lynx L22 i po kojoj ceni? Uzgred, hvala za dosadasnje odgovore! |
Quote:
Da ces dobiti razliku NEBO i ZEMLJA u odnosu na to sto imas na karti, NECES, a da ADI2 radi jako dobro, radi... Ne samo po mom misljenju, vec se jako dobro kotira i kod "komshija" na GearSlutz. Pronjushkaj malo tamo :) Naravno, on nema preamp i svasta nesto... to ces morati odvojeno da kupis. Sto se nabavke tiche, tu ti vec ne mogu pomoci... ja sam svoj kupio preko Ivana StudioTona jos 2004-te, pa mozes da vidis sa Ivanom da li i dalje moze da ga nabavi, ako se opredelis za njega. Sad... ja ne smem da ti kazem da nesto kupis, ili ne... najbolje bi bilo da probas pre kupovine... Inace, i ja sam pre za eksterni konvertor, nego za konvertor u kucistu rachunara, zbog nekih 1.000.000 razloga, ali... to su vec detalji. Kod mene je svaka PCI karta koja ne mora da bude tu suvisna i gledam da ih bude sto manje, jer PCI odlazi lagano u istoriju i ne znam koliko je pametno u ovom trenutku kupovati iole skuplje PCI karte. Rekoh vec... nemoj samo da ocekujes chuda, jer ih nema... Zamerka na ADI 2 je to sto nema on/off switch, ma da ni to nije problem, barem kod mene... ukljucen je u produzni sa prekidachem, u kojem je i komp, koji je i onako pozeljno iskljuciti kada se ne koristi. Usput... pomenuo si, ako se ne varam, budzet od nekih 1000 eu. Rosetta 200 kosta oko 1500-600... mozda bi mogao da nadjes i neku polovnu, naravno ispravnu i poznatog porekla... a ne znam i koliko sada kosta Lynx Aurora 8, sto je takodje super resenje, ma da mislim da je ona dosta skuplja... |
All times are GMT +1. The time now is 12:23 PM. |