Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Modifikacija Avalon 737sp (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23667)

Reinhardt 13-07-2008 12:45 PM

Re: Modifikacija Avalon 737sp

Quote:

Originally Posted by Max (Post 210481)
Koja je razlika izmedju line input ( TRS napred ) i onog ( XLR ) pozadi

napred je hi-Z, instrument ulaz.. nema lineTRS

a i stvarno ne vidim cemu tolika komplikaza oko prea,
ni meni nije neki karakteran (da je po soundu-bio bi uvjeren da je IC, transformerless :) ) sto je ustvari super, jer bez problema na line XLR dovedi nekog ljubimca sa jacim karakterom..tipa UA610:da: i rijesio si "problem"

Frankovo modanje je teh.ispravno, ali nepotrebno, IMHO

pozz

OFF 13-07-2008 12:48 PM

Cek... hoces reci da je samo preamp na solo610 bolji nego avalonu737?

Max 13-07-2008 01:33 PM

Pa oba bas i nisu nesto ..... tu su negde .... svakom fali nesto :(

@Reinhardt

..... kad uporedis A/B/C/D sa nekim drugim preampima , bude ti jasno koja je razlika .... a druga stvar , ne zelim da mi doticni UA ili bilo koji prolazi kroz dve lampe , zato ne mislim da je Frankovo resenje bespotrebno

Uporedba s IC je potpuno pogresna , jer ono sto fali Avalonovom preampu je lenjost i " razmazanost " sto pripisujem lampama ..... zato i zelim da ih izbegnem sve zajedno sa preampom .

Ako si citao moje ranije postove na ovu temu , procitao bi da mi se Avalonovi kompresor i eq dopadaju za tracking i da bi ih rado upotrebljavao sa drugim preampima ( pri cemu boljim ne znaci uvek i karakternim ) a moram da priznam da mi i izlazni gain na avalonu odgovara , jer bi mogao da panjim API je :)

Pozdrav

clusterchord 13-07-2008 06:54 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 210481)
Hvala na trudu Franko !!! Super saveti , kao i uvek ....

Samo mi objasni jednu stvar ( posle toga moze i na PP ako nikoga ne interesuje )

Koja je razlika izmedju line input ( TRS napred ) i onog ( XLR ) pozadi , nemaju isti put i vidim da xlr izbegava prvu lampu , ali ga ceka dryga ...... i vidim da prolazli kroz neki " balanced amp " na pocetku ......

max, prvo, sidechain nema veze s audio pathiom nikakve, i nemoze se iskoristiti za "ulaz", sluzi samo za odvajanje da ti komp vise ne "slusa" ono s cim ulazis u pre radi GR, vec da sad "slusa" externi signal (npr kick itd).

drugo prendji ulaz je HI-Z i mora ic u prvi tube (koji i radi najvece pojacanje) , tu ide gitara, bass, rhodes i sl.. drugi straznji XLR nije ista stvar, predvidjen je za +4dB balansirani signal - daklme tu ulazis iz ekternog preampa po izboru, i samo tu.

osobno nebih previse brinuo o drugom i pogotov trecem tube pojacanju, jer su ona puno manja, pogotovo trece (gain make-up), i time imaju puno manji utjecaj na zvuk od ovog prvog. a drugi razlog je, sto su u principu i dio zvuka i karaktera eq i compa.. (izmejdju se jos nalazi tube za gain reduction koji je neizostavni dio komrpesora)

jednostavno rjesenje: upikni se sa Great River ili Apijem u XLR input odotraga, upravo za to je predvidjen.. i uzivaj.. (probao sam i meni je ok)

komplicirano rjesenje.. napravi insert tocke poslije 2. tube stage-.a, i prije make-up gain tube na kraju... dodaj ulazni i izlazni trafo , i solid state operaciono koje ce tjerati dovoljno cijeli sklop, ukljucujuci i potrebni gain make up... mnogo komplikovano. i nepredvidivo. puno lakse je kupiti neki drugi tube eq, i tube kompresor.. sa solid state ili tube make upom (po zelji). ima ih svih kombinacija na trzistu.

mojih 2 pare..

Max 13-07-2008 07:15 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 210619)
max, prvo, sidechain nema veze s audio pathiom nikakve, i nemoze se iskoristiti za "ulaz", sluzi samo za odvajanje da ti komp vise ne "slusa" ono s cim ulazis u pre radi GR, vec da sad "slusa" externi signal (npr kick itd) ...

Lose sam se izrazio , nije side chain , nego comp link ...... vidis po shemi gde ulazi i izlazi , ali kao sto Franko reche ...... ne moze ( tu se svi slazemo ) :)

Quote:

drugo prendji ulaz je HI-Z i mora ic u prvi tube (koji i radi najvece pojacanje) , tu ide gitara, bass, rhodes i sl.. drugi straznji XLR nije ista stvar, predvidjen je za +4dB balansirani signal - daklme tu ulazis iz ekternog preampa po izboru, i samo tu. ...

I to znam , nego sam po onoj blok shemi hteo da vidim gde kako i sta ulazi i izlazi ...

Quote:

osobno nebih previse brinuo o drugom i pogotov trecem tube pojacanju, jer su ona puno manja, pogotovo trece (gain make-up), i time imaju puno manji utjecaj na zvuk od ovog prvog. a drugi razlog je, sto su u principu i dio zvuka i karaktera eq i compa.. (izmejdju se jos nalazi tube za gain reduction koji je neizostavni dio komrpesora)..

Prve dve lampe zelim da izbegnem ( kao sto je vec Franko rekao ) za druge dve su od kompresora i od izlaznog gaina , sto mi ne smeta .....

Quote:

jednostavno rjesenje: upikni se sa Great River ili Apijem u XLR input odotraga, upravo za to je predvidjen.. i uzivaj.. (probao sam i meni je ok)..

I dalje prolazim kroz one lampe koje zelim da izbegnem ..... ali kao resenje "B" nije lose ....

Quote:

komplicirano rjesenje.. napravi insert tocke poslije 2. tube stage-.a, i prije make-up gain tube na kraju... dodaj ulazni i izlazni trafo , i solid state operaciono koje ce tjerati dovoljno cijeli sklop, ukljucujuci i potrebni gain make up... mnogo komplikovano. i nepredvidivo. puno lakse je kupiti neki drugi tube eq, i tube kompresor.. sa solid state ili tube make upom (po zelji). ima ih svih kombinacija na trzistu.

mojih 2 pare..

A ako procitas Frankovo resenje ? Cini se da nije previse komplikovano , a radi upravo to sto treba da radi ...... a mozda je puno lakse kupiti neki drugi tube eq ( mada to u Avalonu nije tube ) i tube kompresor ( mada mislim da je u avalonu opto ) ali osim sto je lakse .... nije uopste jeftino :)

Ali hvala na savetima !!!!

Pozdrav

Reinhardt 13-07-2008 11:36 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 210591)
Cek... hoces reci da je samo preamp na solo610 bolji nego avalonu737?

pitanje prea je uvijek bilo pitanje ukusa, i po meni nema tu boljeg ili losijeg..
ne znam zashto su ljudi skloni kategoriziranju. ebiga, slabashan mike signal dignuti do line levela, a kako, na koji nacin, sa kojim mikeom upariti, stvarno-slobodan izbor.
zvuchi banalno, ali tako je.

e, sad, postoje preampi sa varijabilom ulaznom impedancom (npr.gt vipre) za "tehnnicko" uskladjivanje, ali u tom slucaju treba poznavati otpore mikea..

eto, nedavno sam mjerio neke (zbog DIY -20dB PAD-a) pa da podijelim,
mozda nekom zatreba:

shure sm57..............25ohm
58...............20ohm
neumann km184....9500ohm
u87.......64ohm

mada i "mismatch" je ponekad dobra opcija:)

@max, bez straha ubodi odpozadi 737 na xlr sto god oces,
radi to cijeli svijet, shto nebi i mi:wink:

boggy 13-07-2008 11:46 PM

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 210633)
....
neumann km184....9500ohm
.....

:shock:

Da nije malo povelika impedansa Neumann-a, kako si merio? Ili je mozda greska u kucanju...

pozdrav

bogi

Max 14-07-2008 12:12 AM

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 210633)
@max, bez straha ubodi odpozadi 737 na xlr sto god oces,
radi to cijeli svijet, shto nebi i mi:wink:

Ma jasno je to meni ..... samo mislim da je razlog tog sporog preampa upravo tih par lampi .... naravno da je najmanji problem da ubodem u xlr , ali cu sa Frankom ozbiljnije da porazgovaram o modifikaciji :)

Pozdrav

Reinhardt 14-07-2008 12:19 AM

1 Attachment(s)
@bogy

izmedju "toplog" i "hladnog", naravno:)

boggy 14-07-2008 08:27 AM

Quote:

Originally Posted by Reinhardt (Post 210638)
@bogy

izmedju "toplog" i "hladnog", naravno:)

Nece to tako moci, ni za dinamicke a kamoli za kondenzatorske.... ako ti treba informacija o impedansi, koristi kataloske podatke proizvodjaca (pod uslovom da zelis da baratas podacima koji imaju malo vise veze sa realnoscu)

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 06:18 PM.