![]() |
Re: Modifikacija Avalon 737sp
Quote:
a i stvarno ne vidim cemu tolika komplikaza oko prea, ni meni nije neki karakteran (da je po soundu-bio bi uvjeren da je IC, transformerless :) ) sto je ustvari super, jer bez problema na line XLR dovedi nekog ljubimca sa jacim karakterom..tipa UA610:da: i rijesio si "problem" Frankovo modanje je teh.ispravno, ali nepotrebno, IMHO pozz |
Cek... hoces reci da je samo preamp na solo610 bolji nego avalonu737?
|
Pa oba bas i nisu nesto ..... tu su negde .... svakom fali nesto :(
@Reinhardt ..... kad uporedis A/B/C/D sa nekim drugim preampima , bude ti jasno koja je razlika .... a druga stvar , ne zelim da mi doticni UA ili bilo koji prolazi kroz dve lampe , zato ne mislim da je Frankovo resenje bespotrebno Uporedba s IC je potpuno pogresna , jer ono sto fali Avalonovom preampu je lenjost i " razmazanost " sto pripisujem lampama ..... zato i zelim da ih izbegnem sve zajedno sa preampom . Ako si citao moje ranije postove na ovu temu , procitao bi da mi se Avalonovi kompresor i eq dopadaju za tracking i da bi ih rado upotrebljavao sa drugim preampima ( pri cemu boljim ne znaci uvek i karakternim ) a moram da priznam da mi i izlazni gain na avalonu odgovara , jer bi mogao da panjim API je :) Pozdrav |
Quote:
max, prvo, sidechain nema veze s audio pathiom nikakve, i nemoze se iskoristiti za "ulaz", sluzi samo za odvajanje da ti komp vise ne "slusa" ono s cim ulazis u pre radi GR, vec da sad "slusa" externi signal (npr kick itd). drugo prendji ulaz je HI-Z i mora ic u prvi tube (koji i radi najvece pojacanje) , tu ide gitara, bass, rhodes i sl.. drugi straznji XLR nije ista stvar, predvidjen je za +4dB balansirani signal - daklme tu ulazis iz ekternog preampa po izboru, i samo tu. osobno nebih previse brinuo o drugom i pogotov trecem tube pojacanju, jer su ona puno manja, pogotovo trece (gain make-up), i time imaju puno manji utjecaj na zvuk od ovog prvog. a drugi razlog je, sto su u principu i dio zvuka i karaktera eq i compa.. (izmejdju se jos nalazi tube za gain reduction koji je neizostavni dio komrpesora) jednostavno rjesenje: upikni se sa Great River ili Apijem u XLR input odotraga, upravo za to je predvidjen.. i uzivaj.. (probao sam i meni je ok) komplicirano rjesenje.. napravi insert tocke poslije 2. tube stage-.a, i prije make-up gain tube na kraju... dodaj ulazni i izlazni trafo , i solid state operaciono koje ce tjerati dovoljno cijeli sklop, ukljucujuci i potrebni gain make up... mnogo komplikovano. i nepredvidivo. puno lakse je kupiti neki drugi tube eq, i tube kompresor.. sa solid state ili tube make upom (po zelji). ima ih svih kombinacija na trzistu. mojih 2 pare.. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Ali hvala na savetima !!!! Pozdrav |
Quote:
pitanje prea je uvijek bilo pitanje ukusa, i po meni nema tu boljeg ili losijeg.. ne znam zashto su ljudi skloni kategoriziranju. ebiga, slabashan mike signal dignuti do line levela, a kako, na koji nacin, sa kojim mikeom upariti, stvarno-slobodan izbor. zvuchi banalno, ali tako je. e, sad, postoje preampi sa varijabilom ulaznom impedancom (npr.gt vipre) za "tehnnicko" uskladjivanje, ali u tom slucaju treba poznavati otpore mikea.. eto, nedavno sam mjerio neke (zbog DIY -20dB PAD-a) pa da podijelim, mozda nekom zatreba: shure sm57..............25ohm 58...............20ohm neumann km184....9500ohm u87.......64ohm mada i "mismatch" je ponekad dobra opcija:) @max, bez straha ubodi odpozadi 737 na xlr sto god oces, radi to cijeli svijet, shto nebi i mi:wink: |
Quote:
Da nije malo povelika impedansa Neumann-a, kako si merio? Ili je mozda greska u kucanju... pozdrav bogi |
Quote:
Pozdrav |
1 Attachment(s)
@bogy
izmedju "toplog" i "hladnog", naravno:) |
Quote:
Nece to tako moci, ni za dinamicke a kamoli za kondenzatorske.... ako ti treba informacija o impedansi, koristi kataloske podatke proizvodjaca (pod uslovom da zelis da baratas podacima koji imaju malo vise veze sa realnoscu) pozdrav bogi |
All times are GMT +1. The time now is 06:18 PM. |