Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Bubrezi...? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22918)

LAMPASH 13-05-2008 02:15 PM

Re: Bubrezi...?

Zaboravili ste da kazete coveku da su mu pored simulanaloga potrebni i impulsi kutija.Pozz!

zvincic 13-05-2008 03:51 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 203707)
Skinuo sam ga zato sto je to neka prva ( sjebana ) verzija spota , koja je inace povucena ....

Ali ti si iskusan gitarista , i imas pravu stvar .... i ako ne mozes da isteras zvuk sa time onda definitivno juri druga resenja ..... 8-)

imam pravu stvar i zvuci super al i sam znas da nije uvik prakticna :wink:

Oggy 13-05-2008 08:38 PM

Jos jedna prednost Pod XT-a je da moze da ti posluzi kao rezervna zvucna kada ti glavna vrisne, kao sto se to meni ovih dana dogodilo :)
Ne bih bas radio treking vokala kroz njega, ali za editing, sljaka dok ne stigne nova zvucna ;)

blags 13-05-2008 08:39 PM

Quote:

Originally Posted by KIRK (Post 203748)
Zaboravili ste da kazete coveku da su mu pored simulanaloga potrebni i impulsi kutija.Pozz!

Ej ljudi koji plugin koristite za load-ovanje impulsa i koje impulse najcesce koristite?

dejankuki 13-05-2008 09:09 PM

Voxengo boogex feeeenomenalan plugin...
ima neke svoje a mozes i da ubacis sopstvene...

Ja licno koristim neki internal cabinet 6 SM57 koji mi odlicno vrsi posao...

LAMPASH 14-05-2008 12:37 AM

Ja koristim Voxengo Analogflux Impulse.A od impulsa,sta mi u datom trenutku treba jer ih imam dosta.U poslednje vreme sam koristio impulse iz RevalverMK II tako sto sam na tom kanalu gde je simulanalog lepo insertovao njega i u njemu samo ukljucio onaj modul sa impulsima kutija i moram ti reci da to funkcionise jako dobro.

LAMPASH 14-05-2008 01:29 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 203538)
Treba mi neki guit-in za DAW, pa sam dobio vise preporuka za PODove. E, sad, nisam u situaciji da kupim XT pro, ni x3 cak:( ...... da li vredi icemu onaj POD 2.0, ili bar za XT da se nategnem.... ili da cekam malo, pozajmim nesto za ova snimanja (mogu da dobijem i Vox tonelab LE, ili Boss GT8)?

Pod 2.0 je ispod 150e, cini mi se....takodje, mogu da uzmem GT5 za 200e, ali kontam da je to vise live sprava.

Meni bukvalno treba nesto za klince koji nemaju kvalitetna pojacala...

Koja je zapravo razlika u generacijam pod-ova (2.0, Xt, X3).... broj simulacija ili i njihov kvalitet? Kako to sve zvuci u poredjenju sa soft simulacijama?

Koliko pitanja.....hehehe

Hvalaaa

Ajde i ja da ti pripomognem.Prvo Line6 simulacije u svim uredjajima zvuce isto jer imaju isti software,samo je fora u broju modela.Koliko sam shvatio,tebi treba sprava koju ces koristiti u studiju samo za snimanje gitara ,a za to bi ti posao zavrsavao neki Line6 Toneport UX2 koji je oko 150 evrica(valjda) i sa kojim u startu imas 18 modela pojacala,5-6 modela za bas,nekoliko pedala i gomilu efekata.Prednost njega u odnosu na POD 2 je sto se moze upgradeovati do 74 modela pojacala i gomila na kvadrat efekata kroz razne packove.Ako se dobro secam,poslednja cena za sve packove je 160$,a ti mozes da kupujes packove koji su ti najpotrebniji,a cena svakog je od 25 do 50 $.Ono sto je jako bitno sto mozes da pazaris i tu varijantu da sve te efekte koje imas koristis kao VST pluginove.Mana je ta sto za razliku od POD-a UX koristi procesor racunara,ali za danasnje masine i u odnosu na druge soft simulatore je skoro neprimetan.U sustini,to ti je eksterni interfejs koji ima svoj ASIO driver i funkcionise kao bilo koja zvucna karta.Sto se tice PODova,mislim da ti je najbolje resenje PODxt jer kao i za Toneport vaze ista pravila za upgrade koji je u poslednje vreme Line6 sveo na verovatno minimalnu cenu.Sto se tice poredjenja sa soft simulacijama,Line6 je i dalje u samom vrhu sto se tice recordinga dz,dz,dz gitara.Ok je i za "prljave" lead gitare pa i za clean,mada je meni predstavljao problem da napravim dobar clean preset za fingerpicking,mada ni nemam gitaru dobru za to.Od soft simulatora najozbiljnija konkurencja Line6-u je Revalver MK III koji kosta 300$ i koji verovatno jedini vredi platiti(moje subjektivno misljenje).Nadam se samo da te nisam jos vise zbunio:)

OFF 14-05-2008 09:39 AM

Quote:

Originally Posted by KIRK (Post 203831)
Ajde i ja da ti pripomognem.Prvo Line6 simulacije u svim uredjajima zvuce isto jer imaju isti software,samo je fora u broju modela.Koliko sam shvatio,tebi treba sprava koju ces koristiti u studiju samo za snimanje gitara ,a za to bi ti posao zavrsavao neki Line6 Toneport UX2 koji je oko 150 evrica(valjda) i sa kojim u startu imas 18 modela pojacala,5-6 modela za bas,nekoliko pedala i gomilu efekata.Prednost njega u odnosu na POD 2 je sto se moze upgradeovati do 74 modela pojacala i gomila na kvadrat efekata kroz razne packove.Ako se dobro secam,poslednja cena za sve packove je 160$,a ti mozes da kupujes packove koji su ti najpotrebniji,a cena svakog je od 25 do 50 $.Ono sto je jako bitno sto mozes da pazaris i tu varijantu da sve te efekte koje imas koristis kao VST pluginove.Mana je ta sto za razliku od POD-a UX koristi procesor racunara,ali za danasnje masine i u odnosu na druge soft simulatore je skoro neprimetan.U sustini,to ti je eksterni interfejs koji ima svoj ASIO driver i funkcionise kao bilo koja zvucna karta.Sto se tice PODova,mislim da ti je najbolje resenje PODxt jer kao i za Toneport vaze ista pravila za upgrade koji je u poslednje vreme Line6 sveo na verovatno minimalnu cenu.Sto se tice poredjenja sa soft simulacijama,Line6 je i dalje u samom vrhu sto se tice recordinga dz,dz,dz gitara.Ok je i za "prljave" lead gitare pa i za clean,mada je meni predstavljao problem da napravim dobar clean preset za fingerpicking,mada ni nemam gitaru dobru za to.Od soft simulatora najozbiljnija konkurencja Line6-u je Revalver MK III koji kosta 300$ i koji verovatno jedini vredi platiti(moje subjektivno misljenje).Nadam se samo da te nisam jos vise zbunio:)

Naprotiv:)

Najbitnija informcija mi je eventualna razlika u zvuku izmedju raznih Podova za koju kazes da ne postoji. TAkodje, ako je to sve bolje od NI GR ili amplitube i sl..... 150e je cena jednog solidnog di-boxa

Ima li konflikta nekad izmedju npr UX2 i glavne zvucne?

E, da....ako gitarista ima svoju omiljenu od/dist pedalu (neki DS2, MZ, Big M..... nebitno), smem li da povezem neki pod (npr UX2) posle te pedale i da ga trtiram kao klasican amp?

LAMPASH 14-05-2008 11:52 AM

NEma konflikta,ja imam i UX i terratec zvucnu.Sto se tice drugog pitanja,ja sam samo ispred UX-a vezivao wah-wah pedalu i to radi,distorzije nisam.
P.S. UX2 nije POD(bubreg),vec eksterni audio interfejs ili sto neki greskom nazivaju externom zvucnom kartom(ne moze biti karta jer se ne bode ni u kakav slot).

dawid 14-05-2008 05:17 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 203858)
Naprotiv:)

Najbitnija informcija mi je eventualna razlika u zvuku izmedju raznih Podova za koju kazes da ne postoji. TAkodje, ako je to sve bolje od NI GR ili amplitube i sl..... 150e je cena jednog solidnog di-boxa

Ima li konflikta nekad izmedju npr UX2 i glavne zvucne?

E, da....ako gitarista ima svoju omiljenu od/dist pedalu (neki DS2, MZ, Big M..... nebitno), smem li da povezem neki pod (npr UX2) posle te pedale i da ga trtiram kao klasican amp?

moze. ja sam tako snimio ceo nas poslednji album. Metal zone u line6 ,tamo izaberes amp i to je to :grin:

All times are GMT +1. The time now is 09:46 AM.