Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Sennheiser MD 441 - cena? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22843)

Moritz 10-05-2008 05:17 PM

Re: Sennheiser MD 441 - cena?

Nije svadja nego razmena misljenja :), e sada ako to neko tako protumaci zaomi je.

Vidjao si ga vise na TV-u iz razloga sto je usmeren i sto vrlo malo ulazi zvuka sa strane ( sto je bitno u TV studiju ili mitinzima:grin: ) , veoma dobru definisanost - rezoluciju zvuka, daleko iznad regularnih dinamickih mikrofona blize kondezarcima a opet nije toliko osetljiv kao kondenzarci.....nadam se da si me razumeo :)

Sto se razlike tice mozes iz prethodnih postova da zakljucis neke osnovne razlike, mada dok sam ne probas sve to ti nece mnogo znaciti.
Isprobaj na cemu god ti padne na pamet i neka tvoje uvo odluci za sta valjaju.

idekius 10-05-2008 08:47 PM

Quote:

Originally Posted by akordeonista (Post 203346)
(odnosno, za cega ih najvise koristite)?

Za skupstinsku salu, ozvucavanje hora dok peva "Uz marshala Tita, junackoga sina...."...

MD 421 mi je bio prvi mic u zivotu koji sam kupio, 441 drugi... a i danas imam jedan MD421, 1973 godiste...

Glas naravno u zivotu be bih snimao sa njim.... Hvale ih za timpane (sto je i logicno, ako se uzme u obzir njihova karakteristika)...

Ja MD 421 najcesce koristim za gitarsko pojachalo, ali istovremeno sa SM57, jer je MD421 dosta svetao mic i u bassu mi se mnogo vise svidja klasicna 57-ica. Na "M" nije bas toliko zashiljen, ali opet... svetao je... dosta... i samo sa njim, ne bih ozvuchavao pojachalo.

Primenljiv je i za razne druge stvari... tacku na bass bubnju, midlaski bass (bass pojachalo), dobro mi se pokazao a
kao gornji mic prilikom ozvuchavanja kavala (onaj pored usta kavaliste, koji vise kupi vazduh...)... itd... itd...

Pozeljni mikrofoni za imati, ali ne i obavezni (narocito za one koji ne ozvuchavaju bubanj).. svakako ne kao "prvi mic" koji bi sluzio za snimanje lead vocala.

Cena se obicno prebudzuje u prichama, a u realnosti redovno ispadaju razne kombinacije za male pare, jer je to neko lopatama ubacivao u zemlju (RTS.. itd). Nedavno sam gledao i proveravao jedan beli md421 sa starim tipom konektora, u perfetnom stanju, startna cena 80 eu. S' vremena na vreme... neko ponudi...

Niko ovde nije pomenuo da potoji MD 421 II i MD 421, a nekada su prodavani i pod Telefunkenom. MD 421 II je replika novijeg datuma.

vly 10-05-2008 09:18 PM

441 je sjajan mic!

Ako ti naleti povoljno ispravan,nemoj da propustis.

Za contrabas mi je vise puta uradio super posao,za perkusije je odlican,sto se tice gitara,mandolina,tambura,ili gudaca,negde ce da legne super,a negde ne,ali tamo gde se potrefi dobro, imas dobar posao.

Nije allrounder bas kao 57mica,ali uvek dobro dosao u arsenalu.

master29 10-05-2008 09:24 PM

Quote:

Originally Posted by vly (Post 203372)
441 je sjajan mic!

Ako ti naleti povoljno ispravan,nemoj da propustis.

Za contrabas mi je vise puta uradio super posao,za perkusije je odlican,sto se tice gitara,mandolina,tambura,ili gudaca,negde ce da legne super,a negde ne,ali tamo gde se potrefi dobro, imas dobar posao.

Nije allrounder bas kao 57mica,ali uvek dobro dosao u arsenalu.

Imam 4 komada,dobio na poklon.Do duse nikada ih nisam upotrebio.jbg nemaju bas neki prostor pored u-87 i solidtube-a bar za mene.Imam i neki stari hagsorm mislim da se tako zove,ko zna sta je moze mi malo pomoci.Pozz

master29 10-05-2008 09:27 PM

2 Attachment(s)
Evo kako izgleda pa ko zna vise o njemu bilo bi lepo da mi kaze koju rec:)

Manley 10-05-2008 11:06 PM

441 je jedan od bolji dinamickih mikrofona na trzistu, pase uz dosta instrumenata i ponekad prvi izbor za glas...za te pare, ne moze bolje

Manley 10-05-2008 11:07 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 203374)
Evo kako izgleda pa ko zna vise o njemu bilo bi lepo da mi kaze koju rec:)

najbolje ubodes u pre pa probaj, sta te briga kako se zove i kako izgleda kada dobro radi :wink:

vly 10-05-2008 11:12 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 203373)
Imam 4 komada,dobio na poklon.Do duse nikada ih nisam upotrebio.jbg nemaju bas neki prostor pored u-87 i solidtube-a bar za mene.Imam i neki stari hagsorm mislim da se tako zove,ko zna sta je moze mi malo pomoci.Pozz

Super,prodaj meni 2:wink:

Sto se tice "neznanog" mic-a,to je onaj sto sam ga zagledao kad sam bio kog tebe u studiju.
Hagstrom pravi gitare,to znam.ali da su pravili mikrofone to nisam znao ili je to nesto sto mi je promaklo?

Pozdrav.

ps
pretece me manley,takodje htedoh da pitam,el si ga ubo,i prob'o?

master29 10-05-2008 11:26 PM

Quote:

Originally Posted by vly (Post 203389)
Super,prodaj meni 2:wink:

Sto se tice "neznanog" mic-a,to je onaj sto sam ga zagledao kad sam bio kog tebe u studiju.
Hagstrom pravi gitare,to znam.ali da su pravili mikrofone to nisam znao ili je to nesto sto mi je promaklo?

Pozdrav.

ps
pretece me manley,takodje htedoh da pitam,el si ga ubo,i prob'o?

Nisam,pazi to je Akg mic ali ima oznaku Hagstrom nisam ga nasao na netu,star je puno i o njemu relativno neznam nista.Pojma nemam.Vly jes to mic sto si gledao u studiju.pozz

vly 10-05-2008 11:39 PM

Quote:

Originally Posted by master29 (Post 203390)
Nisam,pazi to je Akg mic ali ima oznaku Hagstrom nisam ga nasao na netu,star je puno i o njemu relativno neznam nista.Pojma nemam.Vly jes to mic sto si gledao u studiju.pozz

Hm,pazi on lici na d 12 e,ali me zbunjuje taj hagstrom na njemu:confused:

All times are GMT +1. The time now is 06:43 PM.