![]() |
Re: Time stretch algoritam ...?
a shta preporuchujete da uradim ako vam kazem da mi se deshava svaki put kada editujem wav (double click na "zapis") u sx3 i ispomeram mu waveform levo desno, svaki ali svaki put dobijem neki ischopan zvuk.. iseckan skroz.. makar izabrao da su vokali ili shta god.. uvek je isti ishod.. a intervencije nisu uopshte ogromne.. znachi, levo/desno za po par ms..
i isto to mi se deshava kada koristim time stretch tool... a njega koristim samo ako hocu da semplujem neshto.. i uvek imam neke nusefekte koje ne mogu da svarim.. |
Izgleda da sam se snasao:)
Evo kako moze (Shot?)
Hvala Shot, (ako sam pogodio) |
Quote:
|
E upravo je to! To je ta metoda!
Ajde da ovaj post sa objasnjenom procedurom neko izreze u poseban thread i stavi u sticky! |
ajd shot molim te pomozi i meni.. kako da timestretchujem al da ne oshtetim signal? a treba mi direktno iz edit prozora.. aj plz
|
Moze li neko od poznavalaca Cubase-a SX3 da mi objasni sledece?
Ako je matrica u tempu 144 a na nju treba da se snimi audio traka (u ovom slucaju violina) koja je virtuoznijeg karaktera kako izvesti da se traka snima sporije od originala (na pr. u tempu 110) a da se kasnije kada se matrica vrati u pravi tempo i ta traka ubrza? Konkretno me zanima da li postoji mogucnost pri Stretch-ovanju da se ne radi u procentima vec da oznake budu metronomske tako da kada se ta traka ne ubrzava "odokativno" vec automatski? |
Imas opciju da prebacis merenje u BPM. SAmo sa 110 na 145....hm tesko ce da se stisne bez posledica
|
Odlican i jako koristan savet, thnx Shot :)
|
niko me ne voli.. :?
|
danas sam doputovao kuci, nije me bilo par dana, pa tek sad vidim pitanje!
Mislim da ne postoji timestretch bez ostecenja. Pitanje je samo koliko je to prihvatljivo ostecenje. HeatMan, stvarno ne znam kako da ti pomognem jer ti je pitanje preopcenito. Cubase/Nuendo ima super foru sa timestretchom koja se zove warp tool. Ja ga tek ucim pa se necu zaletit i objasnjavati nesto sto mi nije do kraja leglo, ali stvar je super i probajte to svi. Ima sve objasnjeno u helpu pa navalite RTFM! Warp tool omogucava da se kanali kvantiziraju u ovisnosti jedan o drugom i da se doslovno kao u ReCycle-u pomicu pozicije nota/udaraca. To radi sjajno! Za loopove dusu dalo! Prokopajte malo tu foru po helpu pa cete skuziti! |
All times are GMT +1. The time now is 10:06 AM. |