Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Nuendo pitanjce 2 (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22477)

Arthur 25-04-2008 08:12 PM

Re: Nuendo pitanjce 2

kolko ja znam, nuendo po defaultu radi automatsku delay kompenzaciju.

Digital distortion 25-04-2008 10:54 PM

Hvala na odgovoru al cini se da ne, kad stavim vise efekata na neki kanal dobijem latencije, a komp vise nego solidan. Mislo sam da se to moze podesiti ili nesto tako.

Arthur 26-04-2008 12:50 AM

ne kapiram, dobijes latenciju izmedju cega? Verovatno mislis na input kanale, koji prave latenciju kad u realtime-u nesto radis. Inace, u playback modu, ne bi smelo nista medjusobno da kasni. To je poenta delay compensationa, da izracuna koji plug na kojem mestu pravi najvise latencije, pa da za toliko "odgodi" playback, ne bi li svi kanali sa svim plugovima bili sinhroni. Ako mislis na inpute, ne znam masinu na kojoj se to moze podesiti. Al ajd detaljno opisi sta te muci, bas si me zainteresovao.

Oggy 26-04-2008 12:59 AM

Desava se (ovo po milioniti put pisem...) da odredjen plugin ili soft synth napravi sranje, ako je Asio latencija velika.
RMX na primer, pravi sranja na latencijama preko 16 ms. Etnosphere pravi problem tako sto svi midi kanali (cini mi se, posto ga odavno ne palim kad usnimavam iz navedenog razloga... :) ) zure u odnosu na ono sto je svirano...
Ima ih jos, ali me mrzi da nabrajam. Proveri sta imas od plugova i da li problem raste-smajnjuje se-nastaje ili nestaje kada menjas latence kartice.

Max 26-04-2008 01:18 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 201505)
RMX na primer, pravi sranja na latencijama preko 16 ms.

:shock: :shock: :shock: .... nisam provalio .....

Pozdrav

HeatMan 26-04-2008 02:20 AM

^ i meni pravi ponekad.. ali mislim da je samo u kombinaciji sa nekim drugim plugovima

pozdrav

LACKY 26-04-2008 02:31 AM

Ja dok sam isao u skolu sam imao neverovatno veliku latenciju. Danas vise nemam, verovatno tehnoloski napredak, jaci compovi i bolji driveri.

opustenzy 26-04-2008 02:47 AM

Aktiviraj satic u gronjem levom uglu

Jan 26-04-2008 05:37 AM

Quote:

Originally Posted by opustenzy (Post 201512)
Aktiviraj satic u gronjem levom uglu

Taj satic je Constrain Delay Compensation i on poiskljucuje efekte koji imaju veliki delay comepnsation i covek je reko da mu to nista ne znaci.

Digital distortion 26-04-2008 09:47 AM

Quote:

ne kapiram, dobijes latenciju izmedju cega? Verovatno mislis na input kanale, koji prave latenciju kad u realtime-u nesto radis. Inace, u playback modu, ne bi smelo nista medjusobno da kasni. To je poenta delay compensationa, da izracuna koji plug na kojem mestu pravi najvise latencije, pa da za toliko "odgodi" playback, ne bi li svi kanali sa svim plugovima bili sinhroni. Ako mislis na inpute, ne znam masinu na kojoj se to moze podesiti. Al ajd detaljno opisi sta te muci, bas si me zainteresovao.
Ne, mislim bas u playback modeu.

Quote:

i meni pravi ponekad.. ali mislim da je samo u kombinaciji sa nekim drugim plugovima
Bas sam napravio par testova jucer pa sam zakljucio da to jest samo kod nekih pluginova kao sto kazes. Npr Ozon3 za mastering sa svim procesima na ON radi 75 ms latencije... sto je mnogo reko bih, dok vecina ostalih neradi nista, tj na njih ocito pali delay compenzation koj je automatski.

Eto nisam prije isao za tim, mislio sam da mi svi rade latenciju, hvala na pomoci u svako slucaju.

All times are GMT +1. The time now is 10:09 AM.