![]() |
Re: Probna snimka bubnjeva u (polu) kucnoj radinosti - savjeti potrebni (56K Warning)
Jel tak tesko odgovoriti na jednostavno pitanje bez doze sarkazma i patroniziranja?:confused:
|
Re: Probna snimka bubnjeva u (polu) kucnoj radinosti - savjeti potrebni (56K Warning)
Vec sa ti odgovorio, sa najboljom namjerom, kako da uz minimalnu investiciju poboljsas to sto imas. Ti si bio sarkastican kad si rekao da sam fulao temu, jer je bubanj nastimovan. Kako god, samo uzivaj.
|
Bubanj nije nastiman jedino ako je Tamin Tension watch pokvaren.:shock:
Znaci s ovim sto imam na raspolaganju izvukao sam maximum? |
Tama tension watch nece pravilno raditi ako imas damping na plastici, opni, drumheadu. Onog trenutka kad na bilo koji dio membrane dodas tezinu, promijenis joj rezonancu i strukturu harmonika, ona postaje asimetricna, i mijenja joj se tenzija preko povrsine. Dakle, ako si prvo nastimovao tom, pa onda stavio damping, dzabe si stimovao. Ako si stimovao sa dampingom koji je vec bio na drumhead, to sto Tama Watch pokazuje jeste tacno, ali u praksi ne radi jer ti je on pokazao samo tenziju, ali ne i tezinu preko membrane.
Inace, Tama Tension watch ne radi dobro sa dvoslojnim drumheads (to pise i u manualu), sto je kod tebe slucaj sa kickom ( tomovi su ti Remo UX, najgora serija koja se pravi samo za bubnjeve koji stoje u prodavnicama, da bi nesto bilo na njima dok se ne prodaju), jer drumhead na tvom kicku ima O-Ring koji se u praksi ponasa kao drugi sloj plastike. |
Quote:
|
Isto tako, ono sto si natrpao u kick, ona crna kutija ti je promijenila rezonantnu frekvenciju korpusa bas bubnja, smanjilo svaku mogucnost da drvo zarezonuje, i imas previse dampinga unutra.
|
Koshpa, dobio si dobre savete i to bas od ljudi koji na forumu dosta znaju o ozvucavanju i snimanju bubnjeva.
Kvalitet plastika na bubnjevima je vazan. Lose plastike zvuce lose, a pri tome, se jos i istezu tokom snimanja i pri tome menjaju stim. Zato, ako ne mozete promeniti koze, obavezno tokom snimanja proveravajte stim. Pored toga, osloni se na spostveni sluh. Pomeraj mikrofone na kick-u dok ne poboljsas zvuk do prihvatljivog kvaliteta za tvoj ukus ili dok ne postignes bas ono sto zelis. Pozz i poslusaj savete, jer su ti izreceni iz najbolje namere, a pri tome ce ti i znatno unaprediti kvalitet usnimka bubnjeva. |
Hvala ljudi. Evo picim do sviraone pa cemo se malo jos poigrati sa postavkama, a ako uspijemo nesto izvuci super. Hvala svima jos jednom, drago mi je da sam dio ovog foruma. :)
|
Oh samo sklonite tu crnu kutiju od mikrofona il cega vec iz bas bubnja:),to i nije bas dobro reklo bi se.. Probaj da stavis neki manji tegic il neku ciglu u kick,radili su to ljudi ranije a rade i sad po neki:wink:,probaj malo ce se i zvuk promijeniti... Al svakako probaj da nadjes neke plastike za timpane i bas bubanj,makar ih pozajmi negdje na dan dva:banghead:,te plastike(opne) koje sad snimas i nemaju bas mesa,zvuce kao celofan sa tegle dzema:rotfl: Pozz. Valjda cete napravit nesto....
|
Evo vratio sam se iz sviraone. Ovako s kickom smo zadovoljni, otpustio sam svaki saraf za 1/4 kruga tako da sad opna ima hod od nekih 2-3 cm + stavili smo telefonsku karticu, kick je sad prepun attacka tako da ce bit potrebna zaista mala ekvilizacija. :) Maknuo sam kutiju i ljepse slozio onaj rucnik, iako mislim da cu staviti slozenu deku kad se krene snimat.
Opne se ne mijenjaju, da to kazem bubnjaru koji je inace skrt ko zidov, pao bi u nesvijest.:banghead: |
All times are GMT +1. The time now is 04:37 PM. |