![]() |
Re: transformerLess?
Quote:
Mada i sam znas da razlicitim ljudima odgovaraju razliciti mikrofoni...Ja sa NT2-ojkom imam problema pri snimanju jednog vokala, uvek mi zvuci kao da covek prica kroz cevku, ma kolko ga priblizio ili odaljio od mikrofona, dok od prilike nemam problema sa ostalima, i sa zenskim vokalima nikad nisam imao problema...Al opet, ne lezi svakome svaki mikrofon, verovatno ovo sto sam ja miksovao na NT1000 nije lezalo ovome, a mozda i nije prikladan za closemiking, od kud znam |
Quote:
ako smijem uletiti.. za iskusne snimatelje, producente, ljude koji znaju tocno shto i kako dobiti, pogotovo u editingu, slozio bi se sa tobom (veliki headroom moderne opreme=upitnost limitera u chainu) ali za mene je taj trafo (i lampa) od velike pomochi, sto zbog umjetnickog, sto zbog tehnickog razloga (prirodna kompresija priblizavanju plafona+nelinearnost) na kraju krjeva i ljudsko uho slusha nelinearno, prirodno komprimira, maskira neke tonove, neke ne.. na nama je da prirodno dovedemo u slushno stanje ot,btw, imam feeling da nova produkcija sve vishe ide na ono "fix in the mix":( |
A ja te 'jeftinije' rode i ne volim generalno za mc-je....
Mada opet sve zavisi od slucaja do slucaja |
All times are GMT +1. The time now is 03:38 AM. |