Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   transformerLess? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22112)

Jan 26-03-2008 08:11 PM

Re: transformerLess?

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 197005)
@jan
skoro sam mixao snimke (mozes naci preko mog spejsa) gde je devojka pevala dve razlicite pesme na nt1 i na nt2.. mnogo mi je bio prijatniji rezultat sa nt1, na NT2 je imala dosta nekih cuda po midlu koje sam morao da eliminisem

Onda nesto nije bilo u redu sa mikrofonom.

Mada i sam znas da razlicitim ljudima odgovaraju razliciti mikrofoni...Ja sa NT2-ojkom imam problema pri snimanju jednog vokala, uvek mi zvuci kao da covek prica kroz cevku, ma kolko ga priblizio ili odaljio od mikrofona, dok od prilike nemam problema sa ostalima, i sa zenskim vokalima nikad nisam imao problema...Al opet, ne lezi svakome svaki mikrofon, verovatno ovo sto sam ja miksovao na NT1000 nije lezalo ovome, a mozda i nije prikladan za closemiking, od kud znam

Reinhardt 26-03-2008 10:41 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 196992)
Svaki trafo, koji se nalazi u kolu audio elektronike MORA da iskrivi, izoblici zvuk, e sad, nekome ili nekima se to svidja a nekome NE, tako da u snimanju tzv. "ozbiljne" muzike, prakticno i ne postoje majkovi sa transformatorom, izuzev ako nisu neki "vintage". Karakteristicno izoblicenje, makar i najkvalitetnijeg trafoa se na osciloskopu veoma jasno vidi kao "overshot" a finije ga usi mogu razlikovati, cak i kada je nakvalitetnije izveden. Ta i takva izoblicenja i "kvarenja" su danas veoma "fancy" kao i stari analogni sintovi, pa cela sekcija audio industrije pocinje da zivi od toga, praveci uglavnom neuspele, ili (skupe) a uspele kopije originala.Po meni, JEDINO opravdanje za lampu i trafo postoji kod gitarskih pojacala, koje na sebi svojstven nacin "kreiraju" ili stvaraju novi zvuk, ali kod audio tehnike i snimanja zvuka ja licno ne volim nista sto je lampa, ili izlazno-ulazni trafo, po meni treba snimiti najcistije moguce, pa ga naknadno "kvariti" ako se ukaze potreba za akvim "umetnickim izrazom"...

ako smijem uletiti..

za iskusne snimatelje, producente, ljude koji znaju tocno shto i kako dobiti, pogotovo u editingu, slozio bi se sa tobom
(veliki headroom moderne opreme=upitnost limitera u chainu)

ali za mene je taj trafo (i lampa) od velike pomochi, sto zbog umjetnickog, sto zbog tehnickog razloga (prirodna kompresija priblizavanju plafona+nelinearnost)

na kraju krjeva i ljudsko uho slusha nelinearno, prirodno komprimira, maskira neke tonove, neke ne..

na nama je da prirodno
dovedemo u slushno stanje

ot,btw, imam feeling da nova produkcija sve vishe ide na ono

"fix in the mix":(

Rhino 27-03-2008 03:22 PM

A ja te 'jeftinije' rode i ne volim generalno za mc-je....

Mada opet sve zavisi od slucaja do slucaja

All times are GMT +1. The time now is 03:38 AM.