Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   Internet pretrazivac (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22110)

alavuk 22-03-2008 08:31 PM

Re: Internet pretrazivac

elem da se vratimo kompasu ... nista specijalno , pitanje mac korisnicima jer moraju sve aplikacije da lice na skin od quicktime-a ??? ona siva boja ko iz moc-a ...

idekius 22-03-2008 08:31 PM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 196494)
hahahaha ma nemoj ... sve se pusi od tog mp3-a kompresovanom tom metodom ! sta da kaze komsiluk tj patrola na natpis varim auspuhe jednog lokalnog automehanicara ! ali to varim pise preko cele haube tj skoro cele

Auuuu... definitivno je krajnje vreme da se smanje malo JOINT stereo metode :D

A sto se MP3 kompresije tice, opet treba naglasiti i tradiciju :) Fraunhofer je i stvorio mp3 ;)

alavuk 22-03-2008 08:49 PM

da jeste , doduse lame mp3 kodek ga je odavno premasio prema mom misljenju

dexyco 22-03-2008 10:07 PM

Quote:

Originally Posted by Idekius
Radi codec, a ne program u kome se radi. Koristim Fraunhofer, na 192, u podesavanjima stavim najmanju brzinu, najveci kvalitet. Koristim ga u raznim aplikacijama, medju kojima i WaveLab...

Da, Fraunhofer je kao sto si i rekao posle i odradio prvi mp3 kodek (i relativno skoro odrao sudski Microsoft, koji se opet nasao tu da prisvaja tudje), bez obzira na to koliko je mator, ubedljivo je najbolji, a lame je budzevina koja je radjena da se na vestacki nacin smaknu nedostaci, ali su time napravili jos gore... BTW, mp3 i jeste prevazidjen, kao sto je cini mi se keks negde spomenuo, vorbis je daleko ispred za tu kompresiju... :)

No, vratimo se chasovnicharu...

idekius 23-03-2008 12:40 AM

Posto sam uklavirio da i Slowstar voli Artur Klarka, evo nasao sam kako je poceo ceo problem... :rotfl:
Slobo, ne zameri, ovo je jace od mene :D

http://www.youtube.com/watch?v=nHJkAYdT7qo&NR=1

slowstar 23-03-2008 12:06 PM

ne samo da volim, prosto sam opsednut njegovim romanima, a bogami i naukom. Ne znam da li znate, ali on je igrao PRESUDNU ulogu u razvoju radarske tehnologije, prakticno zapoceo konkretne planove za lansiranje telekomunikacionih satelita, bio jedan od najcenjenijih naucnika-futurologa, neka od njegovih predvidjanja su se ostvarila zaprepascujucom tacnoscu, toliko da ne mogu a da trackom svesti ne posumnjam da se on ipak pomalo "druzio" sa mojim drugarima, koje nekli zovu "mali zeleni" iako vecina njih nije ni mala ni zelena, ne pitaj me otkud znam...
Inace Deki, mnogo ti hvala na linku za Tube, ODLICAN je, i afirmativan za moju malu plantazu jabuka.
P.S. sta bi sa tvojim obecanjem? "nit' pisma, nit' razglednice"

idekius 23-03-2008 12:08 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 196541)
P.S. sta bi sa tvojim obecanjem? "nit' pisma, nit' razglednice"

:ups: Ups! Zaboravio sam se malo zbog guzvice koju sam imao. U narednih nekoliko dana to resavamo. :wink:

Max 23-03-2008 12:10 PM

Samo da vas razocaram ..... ( mada ovo znalci vec znaju 100 god ) ime HAL je nastalo tako sto IBM pomerite za jedno slovo :)

Da se palio na APPLE ..... onda bi se zvao BRRMF :D :D :D :D :D ( jes' da sam okrenuo naopacke .... ali nema slova pre A ;) )

Pozdrav

idekius 23-03-2008 12:24 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 196545)
( mada ovo znalci vec znaju 100 god ) ime HAL je nastalo tako sto IBM pomerite za jedno slovo :)

:shock: Nikad mi nije palo na pamet, a Hal 9000 mi je omiljeni comp, odmah iza W.O.P.R. (War Operation Plan Response) iz filma "Ratne Igre".

slowstar 23-03-2008 12:29 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 196545)
Samo da vas razocaram ..... ( mada ovo znalci vec znaju 100 god ) ime HAL je nastalo tako sto IBM pomerite za jedno slovo :)

Da se palio na APPLE ..... onda bi se zvao BRRMF :D :D :D :D :D ( jes' da sam okrenuo naopacke .... ali nema slova pre A ;) )

Pozdrav

Maxe, pa zar ti to MENI pises za slovnu permutaciju HAL = IBM?
pa to i vrapci znaju, a osim toga, ne zaboravi da je u jednom od mojih sadasnjih APPLE-a
procesor IBM G5, ipak dakle ima dodirnih tacaka...
Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 05:18 PM.