Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Master compressor? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22010)

HeatMan 16-03-2008 01:02 AM

Re: Master compressor?

fl studio? ma jok brate.. mislim na neki native soft plug pogodan za korishcenje.. eto, probacu sa waves api 25000

spidermusic 16-03-2008 09:33 AM

Cisto da topic ne ode stranputicom, zeleo bih da podsetim da je rec o hardverskom master kompresoru.

Hvala Deji i Manley-ju na preporukama. Ima li jos neko pozitivnih iskustava sa nekom od ovih sprava za kompresiju.

Hvala svima.

Miha Blaze 16-03-2008 10:55 AM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 195692)
Ne!

Izgoogluj "Parallel Compression"! Ili prelistaj Gearslutz... Ako zelis, napisacu ti ja sta je i kako se radi, al' ne mogu sad. Izlazim.

Pozdrav.

aaaa, znam sta je to... barem mislim da znam samo ga znam pod drugim nazivom "New York compression trick" znam da sam negde citao o tome...

slanje signala putem aux-a na compressor, onda return na neki slobodni kanal... i naravno jaaaako tvrda kompresija... umiksas originalne i komprimovane kanale i dobijes kompresiju koja ipak dishe... jel to?

mnogo jaka fora... odlicno radi na bubnju... a tek na vokalu!!!

pozdrav!

HeatMan 16-03-2008 11:03 AM

da.. ja sam se istripovao da prichate o sidechainu.. ne.. sad sam se zbunio skroz.. uhh... :)

izvini spider za ovo.. mod bi mogao da splituje topik.. :)

OFF 16-03-2008 11:22 AM

da spojimo dva offtopica u jedan - jel' probao neko paralelnu kompresiju na masteru? :)
Veoma zanimljiva stvar8-)

perun 16-03-2008 11:51 AM

Quote:

Originally Posted by Miha Blaze (Post 195721)
aaaa, znam sta je to... barem mislim da znam samo ga znam pod drugim nazivom "New York compression trick" znam da sam negde citao o tome...

slanje signala putem aux-a na compressor, onda return na neki slobodni kanal... i naravno jaaaako tvrda kompresija... umiksas originalne i komprimovane kanale i dobijes kompresiju koja ipak dishe... jel to?

mnogo jaka fora... odlicno radi na bubnju... a tek na vokalu!!!

pozdrav!

Nema sta da dise. Na zajebanom kompresoru u preteranom modu nema disanja ako podesis attack i release kako treba. Fora je da nabudzis punch, a ne "disanje" izmedju. Onda layerujes trake i dobijes krupnu, udaracku pricu (naravno, ako ti osnova i sam kompresor udaraju, od govana se pita ne pravi).

A da, to je to. Neki je zovu i tako.

@Off... Ne bih se igrao na masteru, mislim, probali smo i to, ali nema smisla. Ovo je prvenstveno fora za grupe, tj. ritam sekciju. A vokal... Oprezno, moze da se uslinavi vrlo lako ovom metodom.

Pozdrav!

perun 16-03-2008 11:52 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 195722)
da.. ja sam se istripovao da prichate o sidechainu.. ne.. sad sam se zbunio skroz.. uhh... :)

izvini spider za ovo.. mod bi mogao da splituje topik.. :)

Sidechain je kad "necim" trigerujes komp. kojim kompresujes "nesto". Nije isto. Usput, kompresor mora da ima KEY INPUT, dakle da bude "SC READY":D.

Miha Blaze 16-03-2008 12:19 PM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 195728)
Nema sta da dise. Na zajebanom kompresoru u preteranom modu nema disanja ako podesis attack i release kako treba. Fora je da nabudzis punch, a ne "disanje" izmedju. Onda layerujes trake i dobijes krupnu, udaracku pricu (naravno, ako ti osnova i sam kompresor udaraju, od govana se pita ne pravi).
Pozdrav!

mislio sam na disanje kada izmiksujes nekomprimovanu i komprimovanu grupu bubnja... dobijes cvrst, i pounchy zvuk ali nije onako uzasno zategnut vec "dishe" zbog odredjenog udela nekomprimovanog zvuka u tom miksu ;)
ne znam dal sam sad lepo objasnio...

naravno da kad mu ga das po hard kompresiji dobijas tesko komprimovan zvuk koji se meni i ne svidja preterano....

pozdrav!

HeatMan 16-03-2008 03:51 PM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 195729)
Sidechain je kad "necim" trigerujes komp. kojim kompresujes "nesto". Nije isto. Usput, kompresor mora da ima KEY INPUT, dakle da bude "SC READY":D.

ma da.. ja sam mislio na sidechain kompresiju.. ono, mene to podseca na paralelno, iz nekog razloga..

Hollywood 16-03-2008 04:58 PM

a master kompresor za house/elektronsku muziku?

mislim naravno na hardverski

iz mog iskustva, master komp u vst prici, je za neki opusteni hausic Precision limiter skroz super, ako je neka tvrdja varijanta ili minival onda volim da metnem PSP VW, a ako je neka tvrdoca onda nepre*ebivi Timeworks mastercomp.

a sto se tice paralel kompa ja se upravo napalih na UAD SPL-TD, bruka kako radi!

eto jedan dobar reply i 2off-a :rotfl:

All times are GMT +1. The time now is 03:37 PM.