![]() |
Re: Master compressor?
fl studio? ma jok brate.. mislim na neki native soft plug pogodan za korishcenje.. eto, probacu sa waves api 25000
|
Cisto da topic ne ode stranputicom, zeleo bih da podsetim da je rec o hardverskom master kompresoru.
Hvala Deji i Manley-ju na preporukama. Ima li jos neko pozitivnih iskustava sa nekom od ovih sprava za kompresiju. Hvala svima. |
Quote:
slanje signala putem aux-a na compressor, onda return na neki slobodni kanal... i naravno jaaaako tvrda kompresija... umiksas originalne i komprimovane kanale i dobijes kompresiju koja ipak dishe... jel to? mnogo jaka fora... odlicno radi na bubnju... a tek na vokalu!!! pozdrav! |
da.. ja sam se istripovao da prichate o sidechainu.. ne.. sad sam se zbunio skroz.. uhh... :)
izvini spider za ovo.. mod bi mogao da splituje topik.. :) |
da spojimo dva offtopica u jedan - jel' probao neko paralelnu kompresiju na masteru? :)
Veoma zanimljiva stvar8-) |
Quote:
A da, to je to. Neki je zovu i tako. @Off... Ne bih se igrao na masteru, mislim, probali smo i to, ali nema smisla. Ovo je prvenstveno fora za grupe, tj. ritam sekciju. A vokal... Oprezno, moze da se uslinavi vrlo lako ovom metodom. Pozdrav! |
Quote:
|
Quote:
ne znam dal sam sad lepo objasnio... naravno da kad mu ga das po hard kompresiji dobijas tesko komprimovan zvuk koji se meni i ne svidja preterano.... pozdrav! |
Quote:
|
a master kompresor za house/elektronsku muziku?
mislim naravno na hardverski iz mog iskustva, master komp u vst prici, je za neki opusteni hausic Precision limiter skroz super, ako je neka tvrdja varijanta ili minival onda volim da metnem PSP VW, a ako je neka tvrdoca onda nepre*ebivi Timeworks mastercomp. a sto se tice paralel kompa ja se upravo napalih na UAD SPL-TD, bruka kako radi! eto jedan dobar reply i 2off-a :rotfl: |
All times are GMT +1. The time now is 03:37 PM. |