Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Gitarska Produkcija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=108)
-   -   Koje trzalice i zice koristite? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21894)

lemy777 13-05-2008 12:16 PM

Re: Koje trzalice i zice koristite?

Meni su neprejebive zice Ernie Ball (010),a sto se tice trzalica,bravo Dule ,Big Stubby 1.0mm,(za jednokratnu upotrebu)i to u crvenoj boji,posto providna kad mi ispadne nikad je vise ne nadjem:D

Epidemic 08-07-2008 11:50 AM

Od zica koristim Ernie Ball (kad naletim na nesto deblje od 0.11), in ace najcesce za po kuci D'Addario XL 0.13-0.56 :nosepick:(kontam da nisu bas bajne, ali ih uvek svuda ima u svim dimenzijama,bojama i oblicima)...
Trzalice, osim kad poludim i napravim sebi od CDa po 20tak komada :D, uglavnom variraju od JimDunlop 0.71-1.14 (za neko rendanje):harmonikas: do JD Stubby 1.5-3.0 (to kad bas ocu da sviram)...:guitar:

MUzzY 15-07-2008 03:21 PM

Ok... jes da ja sviram violoncelo pa mi nije totalno nemoguce da zamislim pritiskanje takvih zica, ali ... kako bre? :D 0.13!!! :)

buzUki 16-07-2008 12:15 PM

Trzalice Jazz 3 male i crne i crvene sta nadjem

A zice uglavnom 10 earnie ball a ako nema to onda neki fulsh tipa drndario neko najsocish djubre...

LAMPASH 02-08-2008 02:07 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 210742)
Ok... jes da ja sviram violoncelo pa mi nije totalno nemoguce da zamislim pritiskanje takvih zica, ali ... kako bre? :D 0.13!!! :)

Da li si probao da ozvucis violoncelo i taj zvuk "distorziras":)?Ako mogu oni likovi iz Apocalyptice mozes i ti:wink:

MUzzY 05-08-2008 03:52 PM

Probao i zvuci ko ... ona stvar :D

Ne treba se zezati sa prirodnim savrsenstvom zvuka kakvo ima cello. Ok, malo reverba :D

LAMPASH 04-10-2008 06:42 PM

Danas sam posle dugo godina koriscenja Dean Markley Blue Steel stavio na gitaru njihove zice "NickelSteel Electric"9-42 i posle nekoliko sati "razradjivanja" skinuo sam ih jer su obicno djubre!Mutne su i u odnosu na BlueSteel imaju manje sustaina.Eto,ja sam se sada zahebao zato nemojte i vi.

HeatMan 04-10-2008 07:15 PM

dadario zice.. jer nemam zivaca da trazim ostale.. 12tice za akustaru a 10ke za strat-a, al sad sam uzeo 13tice za strata i bash me interesuje kako ce to da zvuchi hahaha

btw, posle dosta godina kupio sam nove trzalice.. i mogu vam reci da sam odushevljem satrianievim medium trzkama, u kombinaciji sa mojom akustarom..

pozdrav

Oggy 05-10-2008 01:14 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 219263)
al sad sam uzeo 13tice za strata i bash me interesuje kako ce to da zvuchi hahaha

Verovatno nikako, posto ces ih uzasno tesko svirati, a takodje moras da podesis vrat i sve sto uz to ide za takvu debljinu zica da bi sve bilo regularno (pod uslovom da vrat moze da ih drzi bez posledica...)

HeatMan 05-10-2008 01:27 AM

mislish da ce biti problema? :? o tome nisam razmishljao haahahahah.. jbg.. dva tri dana.. pa onda vozdra.. mada ima onu shipku u sebi.. zaboravih kako se zove.. valjda se nece kriviti.. da ga jebem.. :?

poz

All times are GMT +1. The time now is 12:04 AM.