![]() |
Re: POMOC, kupio bih klavijaturu.
Bravo majstore
Nabavi USB za prebacivanje midija, boja i stylova. Usb kabli isto nije losa ideja - sa njihovog sajta skini IDES(ako nisi dobio CD) SD kartica neki ti sluzi kao dodatna memorija na njemu. I samo polako - za dva, tri meseca bice ti sve jasno. |
Ljudi, jbg, ja dosadih i bogu i narodu.. al evo pitanja..
kada pustim MIDI ili KAR fajl on se lepo chuje na klavijaturama ali mi je osnovni TON mnogo ispod nivoa MIDI-ja pa se ne chuje uopshte da ja neshto pokushavam odsvirati :( pokushao sam da smanjim nivo zvuka pratnjer ali MIDI na to ne reaguje, takodje da smanjim na kompu ali opet nishta..?!?! o chem se radi?!? |
Negde u pod meniju mozes da promenis parametre
za jacinu pratnje(accomp) i midija, t.j. po defaultu ti stoji automatska jacina svaki put kad pustis fajl. Prebaci u manualno podesavanje jacine. Onda smanji na koliko ti odgovara. Na PC to mozes da uradis u nekom programu, ali je bolje da to odradis na klavijaturi. Kazes kad pustis KAR fajl - al imas karaoke funkciju ( tekst na displeju) ? |
Da, ima? mogučnost da za svaki kanal u midi file-u posebno podesi? volum. Ako se dobro sječam, to radi? sa onim tipkicama ispod displaya, koje ti isto tako slu?e kao i drowbar za organ soundove. Samo pa?ljivo čitaj uputstva i sku?it će?. Jako je jednostavna ta klavijatura.
|
Quote:
A nemam text na displeju ali pustu *.kar file isto kao *.mid a shto se tishe SD kartice snimio sam na nju neke MID fajlove ali kada odem da uchita sa kartice javi error kao da nema nishta na kartici. Ili mozda ne mozze to?!!? e sad kako neku boju da ubacim, koliko sam video na ovoj klavijaturi ima svega samo nema dobre harmonike i trube. |
Quote:
nego navikao sam da se muchim pa mi ovo dodje kao vezba :)) |
Moras u podmeniju , setupu da udes i
da namestis da se jacina ne vraca uvek na default. Nemam pri ruci uputsvo iz te serije(WK- CTK)da bih mogao korak po korak da ti objasnim. Skinuo sam ga - udi u "Mixer" i podesi jacinu. Ali u "Funktion" , nadi "MixHold"-stoji na Off stavi na On, ostace parametri koje ti stavis. Ali kad sam sviras sa ritmovima trebalo da stavis na Off. Probaj Osim toga imas dugme "accomp volume" i na njemu regulises jacinu u toku izvodenja i to najednstavnije resenje. Sto se SD kartice tice proveri uputsvo.Nisu sve kartice pogodne. WK cita samo midi format "0".Mora da bude cist midi fajl. Boje i ritmove prebacujes preko nje , a midi fajlove isto. Za boje pretrazi net.Obrati paznju na ekstenziju da ne skidas dzabe. Dobio si CD sa par programa??? IDES sluzi za skidanje to jest prebacivanje svega i svacega osim toga mozes od "wave" da pravis svoje boje da menjas druge ritmove u format pogodan za WK. Malo se poigraj sa DSP-om i synthijem,dobices lepse harmonike i trube. Al si probao sa usb-a memorije da pustas ? Po uputstvu usb sluzi za povezivanje sa PC ali mozes da probas. WK ima i svoju memoriju u koju bi trebalo da mozes da ubacis(snimis) 10 fajla. (ima deo koji kaze da mozes 200,verovatno se radi o necemu drugome) Ako si zadnji aranzer koristio pre 15 godina imaj malo strpljenja - za mesec ili dva znaces 90% oko njega. WK je stvarno jednostavan za upotrebu kao sto Motif kaze. Vezbaj pevanje i ne brini |
?to se tiče soundova s interneta, mislim da je ovo jedino mjesto na kojem će? ih naći.
http://www.casio-europe.com/euro/emi...0wk3800wk8000/ Pročitaj prvo kako da to radi?,(before downloading music data), instaliraj softwere: http://www.casio-europe.com/euro/emi...1wk3000wk3500/ a zatim ih skini i snimi na karticu ili direkt iz softwere-a loadiraj jedan po jedan i save u slobodna user mjesta. Mislim da će ti on automatski ponuditi save pod user 600, a drum sounds pod U-800, a Wave sounds pod U-700 pa na dalje. Naravno, prilikom svakog novog sejvanja, sam podesi slobodno mjesto za +1. Probavaj malo, igraj se i sve će biti ok. |
Ljudi pa ovo fercera :)) Uspeo sam da ubacim par MIDI-ja u memoriju klavijature i to radi sjajno. Za sada nisam uspeo to isto da uradim sa SD karticom ali valjda ce i to biti gotovo uskoro..
Poskidah sa sjta tonve i ritmove pa cu malko da se igram... pozzz |
All times are GMT +1. The time now is 07:59 AM. |