Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Rode k2 vs NTK (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21816)

OFF 05-03-2008 08:20 PM

Re: Rode k2 vs NTK

Ma.... jedino ako je neko cackao eq na avalonu, meni je c414 sve, samo ne svetao, mada ume da zabrlja sa neugodnim sibilantima

Manley 05-03-2008 08:35 PM

tvoj trident i rode.....

alaaa ces da deessujes prijatelju moj
:D

DrumstickBass 12-03-2008 04:53 PM

I sto sad covjek da zakljuci? Svjetlo-Tamno-Svjetlo-Tamno-Svjetlo-Svjetlo-Tamno-Tamno-Svjetlo :confused:

Arthur 22-03-2008 10:43 AM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 193848)
jace od 3 godine imam Rode NT2 i imao sam problema sa sibilantima, tek u zadnjih 6 meseci sam ukapirao sta treba da uradim da u lancu ne bih koristio deesser, ima vec 3 meseca kako ne koristim deesser uopste.

bi podelio tu vestinu sa nama? :D

Jan 24-03-2008 01:48 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 196424)

e, tek sam sad video post.Pa kod mene je glavna kvaka u setovanju attack-a i release-a, da sad ne bih pricao od koje startne tacke krecem sa attack-om i releasom jer bi me neki napali ovde kako gresim, najbolje bi bilo da okacim parche nekog snimka.

drzox 25-03-2008 08:42 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 196424)

Jedan moj dobar prijatelj inace vrhunski producent iz sarajeva stavi eq prije deesera digne ssss frequenciju 5-6 db i onda tek ukljuci deeser,tako da deeser djeluje ISKLJUCIVO na sibilante i to dosta prirodno.Probao sam i fora je fenomenalna.Vjerovatno ste to znali ali barem neki neznalci kao ja nek procitaju.:banghead: :)

Max 25-03-2008 08:50 PM

Quote:

Originally Posted by drzox (Post 196893)
Jedan moj dobar prijatelj inace vrhunski producent iz sarajeva stavi eq prije deesera digne ssss frequenciju 5-6 db i onda tek ukljuci deeser,tako da deeser djeluje ISKLJUCIVO na sibilante i to dosta prirodno.Probao sam i fora je fenomenalna.Vjerovatno ste to znali ali barem neki neznalci kao ja nek procitaju.:banghead: :)

hmmmmm .... probacu , ali mi kao ideja zvuci lose .... s' obzirom da je deeser u stvari kompresor na odredjenoj frekvenciji , on deluje samo kada se pojavi ta frekvencija i komprimuje je ...

Ekvilajzer je konstantan u vremenu i onda kad deeser ne radi ti jednostavno imas + 5-6 db na 5 - 6 Khz ..... sto je po meni lose .....

Ali sto kazes .... ajd' da se proba , mada mi kao ideja zvuci lose .....

Pozdrav

P.S. osim ako ne koristi SC kompresor ... tj digne tu frekvenciju koja pali kompresor ... ali to je onda isto kao i deeser , samo koristi ( verovatno ) kvalitetniji kompresor

drzox 25-03-2008 09:57 PM

Pa u principu jeste neka vrsta sidechaina eq+deeser,ali nije na 5-6 khz ,koliko sam uspio vidjeti sibilanti (zenski) a i ja uglavnom (90%) radim zenske vokale su na 9khz.

drzox 27-03-2008 06:24 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 196896)
hmmmmm .... probacu , ali mi kao ideja zvuci lose .... s' obzirom da je deeser u stvari kompresor na odredjenoj frekvenciji , on deluje samo kada se pojavi ta frekvencija i komprimuje je ...

Ekvilajzer je konstantan u vremenu i onda kad deeser ne radi ti jednostavno imas + 5-6 db na 5 - 6 Khz ..... sto je po meni lose .....

Ali sto kazes .... ajd' da se proba , mada mi kao ideja zvuci lose .....

Pozdrav

P.S. osim ako ne koristi SC kompresor ... tj digne tu frekvenciju koja pali kompresor ... ali to je onda isto kao i deeser , samo koristi ( verovatno ) kvalitetniji kompresor

Mozda si u pravu za SC i 100% u pravu za konstantnost u vremenu eq-a ,on radi u protoolsu i pali digijev deeser koji imaju sc opciju ,nisam o tome razmisljao.

STUDIOTON 27-03-2008 06:44 PM

ja sa k2 u vezi sa avalonom m5 nemam problema .. niti koristim deeser ..

offe .. sacekaj amethyst .. imam strasno dobar osecaj oko tog mica :)

All times are GMT +1. The time now is 05:45 PM.