Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Roland JD800 club (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21574)

Don Solaris 19-02-2008 08:05 AM

Re: Roland JD800 club

Quote:

Originally Posted by ZelMatic (Post 191666)
Ajd super. Bilo bi dobro kad bi gore skupio sve na jednu hrpu... Mogli bi svi pomalo doprinjeti...:wink:

Naravno. Biti će otvoren tip sitea. Svako će moći dodati. Naglasak je na tehnički dio kao i programiranje. Po?to si ti "doktorirao" kompoziciju, mogao bi slo?iti par kartica o kompoziciji - neke osnove tipa kako se pro?iruje tema, klasični chord progression na nekih par osnovnih akorda i sl. :wink:

Quote:

Originally Posted by fischek (Post 191641)
Moze, samo objasni kako i sta.

Ma lele, to je jako jednostavno. Učita? soundove. Potom skine? program MIDI-OX. Uzme? manual od JD-800 i pogleda? kako se radi Patch SYSex DUMP. Ode? u MIDI-OX. Odabere? SysEx. Odabere? Receive Manual Dump. Odabere? Sysex Save As... i snimi? to. Gotovo.

Inaće MIDI-OX najbolja alatka za sysex. Ima? hrpu patcheva u tom formatu na netu za JD. A ovom prilikom dajem ti i Patch Organizer za JD. Imamo ga samo ja i jo? jedan lik online, po?to je originalni gwydi site odavno zatovren (ianče najveći resource center). Zato uzmi dok jo? ima!

Don Solaris 20-02-2008 12:11 AM

Quote:

Potpuno ispravan. Posebno napravljeno vanjsko kučište sa transformatorom napona sa 220V/110 V. Njegovo napajanje je napravljeno na 110 V, obzirom da je za američko tržište proizveden.
Hey Motif!

Vidio sam u oglasniku da je stavljen ovaj oglas za JD. Ali nije mi jasno - zbog čega si išao raditi kučište s transformatorom ???

Pa JD ima univerzalno napajanje. Otvoriš poklopac i preseliš žicu sa 110V na 230V. 3 minute posla.

Sjećam se ko danas kada sam ga donio iz pošte, nisam još niti jaknu skinuo, i več je bio prepravljen na 230V. Naravno prvo sam multimetrom izmjerio otpor svih sekundara za svaki slučaj.

P.S. Inaće ne moraš bacati pare na izradu 110/220V transformatora. Imaš gotove za kupiti po 38kn u Chipoteci.

Motif 21-02-2008 04:05 AM

Eh, sada mi to ka?e?.:shock: Obzirom da u trenutku kada sam ga kupio nitko nije to znao, najsigurnija opcija za JD mi je bila da to dam napraviti. A po?to sam ja "veliki" stručnjak za elektroniku, bolje da sam ne prčkam po takvim stvarima. :rotfl:
Sada barem znam koga ću u sličnim situacijama pitati za savjet. Zelmatic, jesi ti to znao?

Don Solaris 21-02-2008 01:19 PM

Quote:

Originally Posted by Motif (Post 192108)
Eh, sada mi to kažeš.

Eh, pa što nisi pito. Znaš da si servisiram synthove (izrađujem noise generatore za ise, i tako dalje...). Kako onda nebih znao nešto tako jednostavno kao što je power supply. To je prvi razred srednje.... :rotfl: (ehhh... kada se sjetim Tesle.... najbolja škola!!)

Ali svakako zadrži onaj konverter. Ako ti ga je netko radio, to je pet puta kvalitetnije od onih kupljenih koji su under-powered, znaju zujati i grijati se do besvjesti. Spremi si to.

ZelMatic 21-02-2008 04:07 PM

Quote:

Originally Posted by Motif (Post 192108)
Eh, sada mi to ka?e?.:shock: Obzirom da u trenutku kada sam ga kupio nitko nije to znao, najsigurnija opcija za JD mi je bila da to dam napraviti. A po?to sam ja "veliki" stručnjak za elektroniku, bolje da sam ne prčkam po takvim stvarima. :rotfl:
Sada barem znam koga ću u sličnim situacijama pitati za savjet. Zelmatic, jesi ti to znao?

Nisam bio sto posto siguran, ali rekao sam ti, po?to sam već negdje načuo da je moguće prespojiti sekundar i da provjeri? to... Zar se ne sjeća??

Don Solaris 21-02-2008 09:14 PM

Quote:

Originally Posted by ZelMatic (Post 192142)
po?to sam već negdje načuo da je moguće prespojiti sekundar

http://www.rolandsynthesis.com/temp/eusa_naughty.gif

Ne dirati sekundar transformatora. To je spojeno na diodni ispravljač i potom na regulator napona - sve skupa je proračunato da daje točan napon uređaju.

Motif 21-02-2008 10:22 PM

Eeeeeeeee, Zex, sada ku?im, ti si me na to nagovarao samo da ga skurim, pa da moram od tebe uzimati JD i da bude? glavna faca.:rotfl::rotfl::rotfl:

?alim se.

Ovo ?to mi je taj tip napravio je kvrga od 2kg. Uključi? ga u struju i na njemu je druga utičnica u koju u?teka? ?to ?eli?. Nisam primjetio nikakvo zujanje iz JD, pa vjerujem da je sve ok. Platio sam to 200 kn.
Zex, jesi odlučio oko roland G?
Ajd kada već pi?em, usput da pitam dali mi se isplati mjenjati Korg T3 za Yamaha TG-77?

Don Solaris 21-02-2008 10:32 PM

Quote:

Originally Posted by Motif (Post 192191)
Ajd kada već pišem, usput da pitam dali mi se isplati mjenjati Korg T3 za Yamaha TG-77?

Trpaj TG-77 pod ruku i bježi !!!!

Motif 21-02-2008 10:48 PM

OK. Hvala!

ZelMatic 22-02-2008 02:05 PM

Quote:

Originally Posted by Motif (Post 192191)
Zex, jesi odlučio oko roland G?
Ajd kada već pi?em, usput da pitam dali mi se isplati mjenjati Korg T3 za Yamaha TG-77?

Kako za sad stvari stoje ostavit ću si motif.
TG-77 FM je opet in...:D

All times are GMT +1. The time now is 04:32 AM.