![]() |
Re: Topli pad-ovi...
Quote:
Imam jos uvek JD 990, preziveo je moju paranoidnu "modernizaciju" zato sto je zaista, jedan od NAJBOLJIH sint modula ikada napravljenih...Po meni, ima samo JEDNU JEDINU MANU, a to je VEOMA MALA POLIFONIJA, sto znaci samo 24 glasa u single modu, sto je danas potpuno nedovoljno, tako da kada radis malo kompleksnije farbe, i jos multitimbralno, veoma brzo ostanes bez glasova, a snimati ga u audio, i onda overdubovati je po meni glupo, jer nikada ne mozes da cujes sta si u stvari uradio, a i greske su neispravive, tako da ja volim da imam "live MIDI" do kraja mixa... Povodom toga imam i jedno pitanje za DonSola, Jednom sam zamenio bateriju koja drzi memoriju u JD990, mislim da je bila iz CR serije (Litium) i naravno, izgubio sam sve podatke, koje sam delimicnouspeo da povratim zato sto sam snimio sysex podatke u Logic, ali nazalost zbog neke greske u checksumu nisam povratio 100% Kako da to sledeci put izvedem (backup boja sa interne memorije, kao i sa kartice M256-E na kojoj su mi ostale boje) a da budem siguran da nista nije otislo u "zaborav"? Pozdrav, usput svakom zagrizenom klavijaturisti, ili kompozitoru savetujem najiskrenije da potrazi i nabavi JD990 ako moze, nece se pokajati... |
@Don Solaris
upravo poslu?ao tvoje Roland D-70 patcheve. total zakon! |
Quote:
|
Quote:
Jednostavno, nema boljeg alata. Za dodatnu sigurnost spoji MIDI OUT od JD-a direkt na midi kabel koji ide u komp i to je to. Ima sve da radi. A program ti ujedno i pokazuje u pozadini na onom crnom ekranu kako ide sys-ex (sirovi data) i točno vidi? kada stream zavr?i da je i JD zavr?io. Za dodatnu sigurnost, ja uvjek radim dva dumpa. Jedan je ALL, a drugi je PATCHES ONLY. P.S. bulkanje u razne sekvencer programe izbjegavam u ?irokom krugu. |
Quote:
|
ajmo ljudi lagano natrag on-topic..
daklem: Quote:
|
|
vrlo, vrlo lijepo gosp'on relis...! :wink:
|
dobro zvuci. a i reverb mu pomaze u percepciji "topline". nice..
|
a, evo i od mene malo sound dizajna ITB :wink:
http://rapidshare.com/files/86722072/padojevic.mp3.html |
All times are GMT +1. The time now is 12:57 PM. |