Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   VSS3, PCM-91 i ostali reverbi(TESTOVI) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20706)

Oggy 14-12-2007 11:16 PM

Re: Lexicon pcm91 vs VSS3

Kako to mislite da kopira preset sa TC na Lex i obratno? :shock:
One i ne treba da zvuce "isto" ili "skoro isto"
Pa to su po karakteru dve potpuno razlicite sprave i ne postoji "bolje" ili "losije". Obe su odlicne, samo je pitanje primene.

milanCHE 14-12-2007 11:55 PM

Oggy,Ivan je i sam rekao:".....pokusao sam da napravim isti zvuk(malo vremena) .. slicno jeste ali isto nije .. ",ja i nisam mislio bukvalno kopiranje,a btw.ni ne znam kojom bi to komandom uspeo da izvede.
mislio sam na isto podesavanje parametara tipa time,size,predelay,early reflections,tail,lo/mid/hi damp,dry/wet mix itd.......
a druga stvar,NAMERNO sam rekao da mi je bolji vss3,zarad vecine ljudi koji su u startu otpisali isti u poredjenju sa lexiconom,jer to,zaboga,eto tako,mora da bude:confused:
to je bila poenta,da ljudi prvo poslusaju,pa tek onda ocenjuju,ja sam dao svoj utisak i videces da nisam ni jedan "opljuvao ",rekao sam svoja zapazanja kod jednog i drugog
btw.otkud ti u ovo doba,zar ne snimas neku novu numeru sa Lejlom:D
pozzzzzz......

clusterchord 15-12-2007 05:26 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 183075)
dao sam i suv fajl .

mozete svi da se ukljucite i ko ima razlicite sprave da uploaduje fajlove ..

Dexxy .. imas mpx1 i ko zna sta jos ..

napravio sam brdo fileova sa tim vokalom: Lexicon PCM-70. Lexicon 300, TC4000, i jedno 8 - 9 algoritama, al me nesto nocas zaje.. upload na moj site, nece.. probacu sutra opet..

lesha 15-12-2007 11:42 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 183156)
Kako to mislite da kopira preset sa TC na Lex i obratno? :shock:
One i ne treba da zvuce "isto" ili "skoro isto"
Pa to su po karakteru dve potpuno razlicite sprave i ne postoji "bolje" ili "losije". Obe su odlicne, samo je pitanje primene.

sve to znam, ali kad je vec kopirao lexiconov preset, red je da uradi i obratno bas zbog toga sto su to 2 razlicite sprave.
samo sam zeleo da kazem da obe imaju svoju svrhu i da nista ne moze da se dokaze na taj nacin.

kravadinka 15-12-2007 05:19 PM

Ako izuzmem sve predznanje i iskustvo, mogucu subjektivnost i predrasude, a oslonim se samo na ova dva snimka moj izbor bi definitivno bio PCM91! Pored toga sto i ovaj plate treba poprilicno doraditi, bez ulazenja u dublju analizu jednostavno mi je lepsi i meksi kako neko rece, prirodniji i lepsi tail, bez metalnog prizvuka i odjeka, generalno ako se govori o vokal reverbu, ja ga ovako zamisljam, ili da budem precizniji zamisljam ga sa ovakvom definicijom!
Sto se tice VSS3 on sigurno ima svoje prednosti, eto kako ja to gleddam kad su u pitanju bezlicniji i kratki prostori, verujem da on tu pokazuje svoje pravo lice, ali kad treba dati malo atmosfere na vokal, mislim da je Lexicon pravi izbor, za moj pojam naravno!

rale_ 15-12-2007 07:09 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 183060)
preset sa pcm91 je CHOIR PLATE .. tako da mozete da probate impulse isti preset pa da vidimo koliko je to verno

PCM91 - just plate ,impuls...

Moritz 15-12-2007 08:49 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 183232)
A
Sto se tice VSS3 on sigurno ima svoje prednosti, eto kako ja to gleddam kad su u pitanju bezlicniji i kratki prostori, verujem da on tu pokazuje svoje pravo lice, ali kad treba dati malo atmosfere na vokal, mislim da je Lexicon pravi izbor, za moj pojam naravno!

Verovatno nisi slusao VSS3 ako ga tako cujes. :wink:
Niti je bezlican niti je "kratak".
Puno je parametara u igri ,oko namestanja reverba na obe sprave, da bi olako davali takve izjave.

milance 15-12-2007 09:14 PM

http://files-upload.com/files/680297/Reverb%20test.rar Evo jos jedne varijante za poredjenje,al otkricu sta je u pitanju...malo kasnije!!!

STUDIOTON 16-12-2007 12:47 AM

Quote:

Originally Posted by milanCHE (Post 183080)
he,he,a zamisli da ti je jos i ADAT bio u igri:banghead:
svejedno,hvala unapred u ime svih nas EMU-ovaca:)

adat je sve vreme u igri .. preko njega tera octamic II .

sada je emu 100% iskoriscen .. i adat i spdif :)

STUDIOTON 16-12-2007 12:48 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 183119)
Kao sto kaze Bitch. uzmite oba!!! Ovde nije pitanje koji je bolji, vec sta vam se vise dopada. :wink:

Probali smo u studiju VSS3 vs PCM 91 , mrtva trka.
Kvalitet oba efekta je hi end i po tom merilu samo je pitanje sta vam se vise dopada.
TC generalno ima "neprimetne" reverbe, prirodne i ne napadne. Lex ima svoju prepoznatljivu boju koja vam nekda bude trebala a nekada smetala, isto vazi i za TC.

isto mislim

All times are GMT +1. The time now is 10:23 PM.