![]() |
Re: Autorska prava u inostranstvu
Tako mi i treba kad pokušavam nekome ovde nešto i da kažem.
Snalazite se sami. Ko je od vas mene naučio kako se šta radi? Od mene nema više informacija. Pitajte sveznajućeg DaBear-a koji misli da sedeći u Londonu i praveći se baja, da tako postaješ gospodin čovek. Može čovek iz sela, ali selo iz čoveka... Ajd' u zdravlje, ja ovde više ne pišem... |
:shock: :shock: :shock: Drugari sta bi... daj da ovde pricamo i razmenjujemo iskustva... nemojte ovde da ludite...
|
Quote:
Ovde niko nikoga ne uci, samo ljudi (iz svog nekog iskustva) pokusavaju da razajasne malo neke stvari ! Sta sam to reko pa si se uvredio toliko.?? Jaooooo......???!!:( Ceo svet je jedno selo....by the way! |
Ljudi, cinjenice su jedno, iskustvo je nesto drugo, istina/cinjenica moze biti samo jedna, a ne dvojaka, znaci razmenjujemo iskustva kako bismo dosli do onoga sto jeste, nije bitno ko je u pravu a ko ne, bitno je da svi ponesto naucimo odavde, neko vise, neko manje, ali da postoji neka razmena znanja....
|
Na ovom Rumskom uvek neki cirkus...
?to se tiče GEME i većine drugih (ne svih) evropskih agencija, zahtev je da ?ivi? u jednoj od zemalja EU. Naime, u GEMI su se do nekog trenutka borili sa zahtevima sa strane, birali, mučili se, a onda su u jednom trenutku dobili oko 2000 zahteva iz Brazila (gde je piraterija kao kod nas devedesetih) i re?ili da im stroga politika kuće bude da novi članovi moraju biti rezidenti zemalja EU. Međutim, ako treba da izda? za mejd?or kompaniju, sve se mo?e dogovoriti, nisu ni oni gadljivi na pare. Za američke agencije problem mo?e da bude dobijanje poreskog broja (koji mora? da ima? da bi imao ćlanstvo), jer to mo?e da potraje. |
Gospoda draga, nas je veliki problem (mislim u Srba) sto mi svi sve znamo, ja na zalost nisam sreo nijednog coveka koji sve zna. LJudi su toliko toga izmislili da ti treba 100 zivota da sve shvatis. Ako je to tako a jeste, nemojte bez veze da bijete glavu, pustite da i drugi ljudi koji se time bave to rade. Elem bilo je dosta prica ovde i razlicitih informacija, ja sam negde objasnio da je autorsko pravo ustvari imovinsko pravo (privatna svojina) i da se slobodno uredjuje. Prema tome ko ce stiti vase pravo to je licno vasa stvar i niko vam ne moze zabraniti da angazujete koga god hocete. Zamislite samo velika imena Jacksona kako bije glavu ko ce da mu stiti prava i gde, ma jok on lepo angazuje agenta koji samo to radi i stvar je resena. Sto se mene tice ja bih voleo da se vasa izdanja objavljuju i vrte, pa da onda imate problem koga odabrati i gde da stizu pare.
Za pocetak evo mozete da me angazujete kad imate neki ugovor i ja cu se potruditi da imate pravu zastitu vasih imovinskih interesa. Ja na ovaj nacin ne zelim da zloupotrebljavam svoj polozaj ovde na Rumskom, ali cu vam svima rado pomoci, fala bogu internet funkcionise, pa zacas nadjem nekog kolegu da vas zastupa bilo gde u normalnom svetu, samo da molimo boga da dodjete u tu situaciju, a kad ima dobre pesme koja se vrti ima i para, sve se resava |
Gospodine dragi,
ja ba? ne razumem va? poslednji post (osim dela gde vi nudite svoje pravne usluge). Niti sam rekla da sve znam, niti sam rekla da imam problem sa zastupanjem. Samo sam prenela informacije koje mi je dala kompetentna osoba iz Geme pre mesec dana (tra?ila sam informacije drugim povodom). |
Onaj ko prenosi informacije je postar, a obicno se informacija kad se prenosi iskrivi, ja sam objasnjavao sustinu (jer me ona uvek interesuje) a ko shvati dobro jest, a ko prenosi informacije nikad ne shvati
|
Nisam bas siguran sta je po vama sustina, ali ono u sta sam siguran je da: Vangelis nije imao (pre 25godina) velikih problema zato sto je Grk.
E sad' dali se za 25 godina nesto promenilo, to pitajte Bregovica(da ga mozda nisu izbacili iz igre jer nije rezidentan u EU). |
Sustna je bas to sto si sad napomenuo, znaci i jedan i drugi imaju zasticena autorska prava i prihode po tom osnovu bez obzira iz koje zemlje dolaze
|
All times are GMT +1. The time now is 06:45 PM. |