Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Rezolucija fajla (Koliko bita i koji Sample rate) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20159)

Eyes 08-11-2007 10:19 AM

Re: Rezolucija fajla (Koliko bita i koji Sample rate)

44.1/16 najcesce...

SHIVA 08-11-2007 11:17 AM

Quote:

Originally Posted by Bota (Post 178356)

48 / 24 - 7 chlanova
44 / 24 - 7 chlanova
48 / 32 - 3 chlana
44 / 16 - 2 chlana
88 / 24 - 1 chlan
44 / 32 - 1 chlan

NAPOMENA: glasove chlanova koi su glasali da rade 44/24 za audio a 48/24 za video sam rachunao pod 44/24 jer raspravljamo o audio a ne video produkciji. Da sam te glasove rachunao kao "neutralne" vechina glasova bi bila u korist 48/24.

Dakle u najgorem sluchaju vechina je podjeljena tochno 50:50, a ako chemo napinjat onda vechina ipak radi na 48/24. Toliko o anketi i njenim rezultatima :rolleyes:

ps: nisi valda mislio da nechu prebrojat glasove :mrgreen:

ps2: 20-ak chlanova ovog foruma se teshko mozhe uzeti kao referenca za "vechinu ljudi". 20 chlanova nie niti vechina chlanova ovog foruma, a da ne spominjem balkan, evropa, svijet... Neovisno o ovoj anketi smeta me tako ignorantno generaliziranje bez ikakve osnove. Ti radish na 44/24 pa iz toga valda zakljuchujesh da vechina ljudi tako radi, jer drugih argumenata u svakom sluchaju nemash. Mislim chemu onda takvi komentari uopche?

Eyes 08-11-2007 01:52 PM

Quote:

Originally Posted by SHIVA (Post 178364)
48 / 24 - 7 chlanova
44 / 24 - 7 chlanova
48 / 32 - 3 chlana
44 / 16 - 2 chlana
88 / 24 - 1 chlan
44 / 32 - 1 chlan

ps: nisi valda mislio da nechu prebrojat glasove :mrgreen:

hahahahaha.....kakav kralj:D :D

Bota 08-11-2007 03:00 PM

@SHIVA, kakav si ti kralj. Ponekad mi izgleda kao da namjerno tra?i? nekakav besmislen argument da bi poveo neku suludu raspravu i istjerao mak na konac.

''Većina ljudi'' se u mom slučaju odnosi na većinu ljudi koje ja poznajem i s kojima sam u kontaktu na bilo koji način. Jasno je bilo iz posta da je to moj subjektivni stav i da se ''većina'' ne odnosi na čitavu planetu, vaseljenu i ?ta već.

SHIVA 08-11-2007 04:09 PM

Da se u medjuvremenu nisi pozvao na anketu josh bi ti ovo sad i proshlo mozhda. Iskreno, umjesto shto si napisao "vechina ljudi" mogao si napisati "vechina ljudi koju poznajem" i problema ne bi bilo. Da si to mislio - to bi i napisao, pa shto god ti sad rekao o tome.

A da rijetko propustim ukazati na inkonzistenciju ili proturjechnost... to apsolutno nie upitno, i to radim s puno entuzijazma. Uostalom nekako sam valda i zaradio ovako laskavu "titulu" na ovom forumu :D

SHIVA 08-11-2007 04:15 PM

Quote:

Originally Posted by Bota (Post 178398)
@SHIVA, kakav si ti kralj. Ponekad mi izgleda kao da namjerno tra?i? nekakav besmislen argument...

Zanimljivo... a nie ti na primjer palo na pamet da je besmisleno iznositi besmislene argumente, i da je apsolutno opravdano ukazati na besmislene argumente kako chitava rasprava ne bi postala besmislena?

Ako je tebi normalno izmishljati argumente - meni nije. Ako se poslje josh i ljutish shto je netko to primjetio - to ne da nie normalno... to je smijeshno ;)

Bota 08-11-2007 06:39 PM

Argument nije besmislen jer si sam prebrojao ?ta su ljudi napisali i u najmanju ruku jednak broj ljudi koristi i 44.1/24 i 48/24. S druge strane, ljudi koji ''?ive'' od muzike a ne rade to iz hobija kao ti i ja, kao npr. DaBear, Anita ili Oggy, su napisali da rade na 44.1/24. Ako oni tako rade ne vidim za?to to ne bi mogao i ''-neshapesha-'' kome je bio i upućen moj prvobitni post, za koji si se ti zalijepio ko pijan plota.

SHIVA 09-11-2007 02:39 PM

Bio je bljeshtav. Ustvari... mjenjao je boju... ustvari bio je zhut, zelenkaste boje... povremeno. :D

All times are GMT +1. The time now is 07:45 AM.