Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Produkcija - Tehnike (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=95)
-   -   Snaga na 'live" svirci? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=20093)

akordeonista 30-10-2007 11:09 PM

Re: Snaga na 'live" svirci?

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 177097)
u oba slucaja je rms/spl veci kada "dizes", odnosno.... glasnije je.

Upravo o tome i pricam, gde god pojacao dobijas isti efekat - glasnije je! A i ono u vezi izoblicenja mislim da isto reaguje ali to je samo moje misljenje.

slowstar 31-10-2007 03:16 AM

Ali zar ne postoji jos jedan faktor, koji bi se recimo zvao "preopterecenje sabirne sine" koja sama po sebi ima neki svoj ograniceni Headroom, pa ako tzv "master" recimo stoji negde oko -5 db, a lokalni regleri se "naduvaju" do kraja, zar to ne unosi "stanovito" izoblicenje ka sabirnoj sini mixera (ovde uopste ne govorim o izlaznom pojacivacu, nego o sabirnoj sini mixera kao cilju zbira signala....

boggy 31-10-2007 03:30 AM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 177131)
.... zar to ne unosi "stanovito" izoblicenje ka sabirnoj sini mixera (ovde uopste ne govorim o izlaznom pojacivacu, nego o sabirnoj sini mixera kao cilju zbira signala....

Unosi, naravno, a koliko i kako... zavisi opet od realizacije miksera....

pozdrav

bogi

alavuk 31-10-2007 05:28 AM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 177097)
u oba slucaja je rms/spl veci kada "dizes", odnosno.... glasnije je.

pozdrav

bogi

e pa vidis ovde je kvacica (barem sam ja skotao coveka ) celog ovog posta , covek hoce da to izbegne da izbegne tu guzvu na masteru (sto se mene tice izbegavao bi da diram master vec bi se ponasao kao da mixam pesmu) a i mislim da se taj tonac vodi onom cuvenom vodjicom sto glasnije to bolje pa udri po masteru kad zacrveni i ode dozivljaj u pm

akordeonista 31-10-2007 08:48 AM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 177131)
Ali zar ne postoji jos jedan faktor, koji bi se recimo zvao "preopterecenje sabirne sine" koja sama po sebi ima neki svoj ograniceni Headroom, pa ako tzv "master" recimo stoji negde oko -5 db, a lokalni regleri se "naduvaju" do kraja, zar to ne unosi "stanovito" izoblicenje ka sabirnoj sini mixera (ovde uopste ne govorim o izlaznom pojacivacu, nego o sabirnoj sini mixera kao cilju zbira signala....

Ja se u taj "sabirni sine" uopste ne razumem, tj. ne znam sta je to i kako to utice na ton. Mozete li malo to da objasnite?

OFF 31-10-2007 09:58 AM

Aj' sad pojasnjenje sledeceg - nas u skoli ucili kad snimamo na multitrack (svejedno tape ili daw) kanalni faderi na 0db (uz minimalne korekcije ako je neophodno), a gain odredjuje nivo koji ide na snimac

Klarinetista 31-10-2007 08:50 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 177146)
Aj' sad pojasnjenje sledeceg - nas u skoli ucili kad snimamo na multitrack (svejedno tape ili daw) kanalni faderi na 0db (uz minimalne korekcije ako je neophodno), a gain odredjuje nivo koji ide na snimac

Jbg, i ja sam isto tako mislio-unity gain na faderu=najbolji odnos signal-sum, namestis gain po kanalu i guraj na master

All times are GMT +1. The time now is 11:33 AM.