![]() |
Re: Video animacije
Quote:
Quote:
|
nesto sam mrljavio u vegasu i pokazao se kao bas frendli a ako imas iskustva sa acid-om vec si naucio 60-70-80 posto, poshto je slichan/isti interfejs.
imas jos pinnacle studio 9 i ali on je vise mentoluser friendly :rotfl: |
posto godinama radim u premiere-u meni je vegas bio totalno zbrckan
a sto se tice kodiranja u mpeg2....samo jedan koder je vrijedan spomena, cinemacraft...u narodu poznat kao CCE. |
Heheh, ja sam After Effects video-tutosima naucio... Premiere mozda, kao sto sam rekoa, najbolji.
|
uf... ne samo da ima prijedloga nego i kratkih uputa. Poshto sam Adobe korisnik vech godinama pokushat chu sa adobe-om prvo. Ako zapnem znam kome se mogu obratit za pomoch, ali vjerujem da s Adobe okruzhenjem nechu imati problema.
SVAKI put kad imam tehnichko pitanje dobijem krajnje korisne odgovore. Moje povjerenje u ljude s ovog foruma raste iz dana u dan... HVALA svima! |
shta je bre to after effects? neki plug inovi ili zaseban program? :?
|
Quote:
http://www.adobe.com/products/aftereffects/ |
After Effects je program. Više o njemu na službenoj web stranici adobe-a.
Samo da dodam nešto za Shivu. Vidjet ćeš kada budeš dodavao layere u AE da nema nikakve filozofije oko kompozicije ili korištenja efekata u realnom vremenu. Imaš layere i jednostavno hijerarhijski posložena svojstva svakog layera koja mjenjaš keyframeovima kroz vrijeme. |
znam.. kasno.. pogledao sam.. kupuje se posebno... inache imam jedva 56k konekciju.. tako da nemam zzivaca za gugl.. :?
pozdrav |
Pretpostavljam da je "logika" rada slichna onoj koju ima i photoshop CS3 sa "video layer" opcijom. Svaki "propertiy" layera koi se mijenja ima svoju "stazu" u vremenu sa keyframe-ovima. Jedino photoshop ne mozhe exportirati to kao video fajl nego samo kao gif.
|
All times are GMT +1. The time now is 09:47 PM. |