Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Koju radnu stanicu preporučujete? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19949)

akordeonista 15-12-2007 05:42 PM

Re: Koju radnu stanicu preporučujete?

Quote:

Originally Posted by milos (Post 183066)
Ja sam licno prezadovoljan sa EMu XBoard 61 ,izuzetno kvalitetne dirke,16 potenciometara,instant dugmici za zone i menjanje preseta za nesto preko 200 EUR.

Milose, mene interesuje da probam XBoard 61 i sa tim u vezi imam tri pitanja:
1. Gde si ga ti kupio i ima li ga tamo da se isproba?
2. Najvise me zanimaju dirke. Mozes li ih uporediti sa nekom od klavijatura, cemu su najslicnije?
3. Koristis li Proteus X2, koji dolazi sa klavijaturom u paketu, i kakav je njegov zvuk?

Hvala, pozdrav!

milos 16-12-2007 04:02 PM

Kontroler ni ja nisam imao prilike da probam pre kupovine.Dok je jos burazer radio u staroj firmu ,on mi je nabavio preko IRIS Mega computersa (a oni preko ComputerLanda) .
Sto se tice dirki semi-weighted su su onim tzv" quicksand" feelingom ,kvalitetna mehanika pod prstima. Rekao bih 70% Fantom X jer su lakse nego uobicajene semi-weighted i 30% Korg 01w,Roland Xp30 zbog tog stiff osecaja ....
Aftertouch bolje i prirodnije reaguje nego na 01w, i velocity je dobar.
Knobovi i dugmici su gumirani tako da prsti ne klize a knobovi pruzaju dobar osecaj otpora kada se zavrcu sto je dobro za fine prelaze cutoffa i slicno...
Sa desne strane od knobova ti se nalaze 16 dugmica za instant biranje preseta sa sve midi cc,midi kanalima ,program changes,velocity curves ...
Takodje za svaki preset mozes podesiti i do 4 zone na razlicitim midi kanalima tako da mozes svirati 4 instrumenta :)
Programiranje je boza sa XBoard Control softwareom:

http://img239.imageshack.us/img239/9...controlkd0.jpg

Da,dobijas Proteus X( sa raznoraznim General midi ,drums ,piano diskovima...) ,Cubase LE i 3 gratis sempling cd-a (Mo'Phatt ,Protean Drums i Planet Earth)
Koristim Emulator X2 i od skora sam neke AKAI semplove i NI kontakt,konvertovao i mergovao radi jednostavnijeg odabira zvukova,
Semplovi su samo solidni i nista vise ,interesantiniji su oni koje mozes dodatno nabaviti kao npr Vintage X Pro kolekcija ili cak da semplujes svoje sprave sto je pojednostavljeno na Emulatoru X2 .
Sve je mapirano na XBoardu ravno iz boxa, od ADSR do Filtera,LFO speed i amount,aux za efekte,menjaje patcheva sa dugmicima...

fischek 16-12-2007 08:53 PM

Quote:

Originally Posted by milos (Post 183316)
Sto se tice dirki semi-weighted su su onim tzv" quicksand" feelingom ,kvalitetna mehanika pod prstima. Rekao bih 70% Fantom X jer su lakse nego uobicajene semi-weighted i 30% Korg 01w,Roland Xp30 zbog tog stiff osecaja ....

ti bi druskane trebalo da radis profi. reviews sprava :) (bez zezanja)

akordeonista 16-12-2007 11:25 PM

Quote:

Originally Posted by milos (Post 183316)
Knobovi i dugmici su gumirani tako da prsti ne klize a knobovi pruzaju dobar osecaj otpora kada se zavrcu sto je dobro za fine prelaze cutoffa i slicno...
Sa desne strane od knobova ti se nalaze 16 dugmica za instant biranje preseta sa sve midi cc,midi kanalima ,program changes,velocity curves ...

Ako su dirke takve kakvim si ih opisao to je onda odlicna klavijatura. Toliko si je dobro opisao da odmah pozelim da je imam! Bez sale!
Samo ne znam gde bih mogao da je kupim kod nas a da mogu da je isprobam pre toga. Ipak je osecaj pod prstima individualna stvar pa bih voleo i sam da osetim kako reaguje. U svakom slucaju, jako si me zainteresovao ovaj kontroler.

tukoje 24-12-2007 08:21 PM

Jedno pitanje za muzičare iz Novog Sada:

Gde se tačno nalazi Artist u ovom gradu? Čitao sam neke postove i to je otprilike lokacija gde se nalazi prodavnica instrumenata pod nazivom Stringer. E sad, da li je možda u međuvremenu lokal promenio ime ili je to sasvim drugi lokal?

silicon science 28-12-2007 04:24 PM

Quote:

Originally Posted by tukoje (Post 184322)
Jedno pitanje za muzičare iz Novog Sada:

Gde se tačno nalazi Artist u ovom gradu? Čitao sam neke postove i to je otprilike lokacija gde se nalazi prodavnica instrumenata pod nazivom Stringer. E sad, da li je možda u međuvremenu lokal promenio ime ili je to sasvim drugi lokal?

Nalazi se u Pashicevoj ulici, ne znam broj ali nije velika ulica pa ces lako naci:wink:

tukoje 28-12-2007 07:30 PM

E hvala puno!
Znači još jedna prodavnica instrumenata, pa da vidim šta oni nude. Ako postoje još neki lokali osim pomenutog Artista, Mitrosa, Sky-ja i Stringera a vredni su pažnje, kažite.
Pozdrav!

All times are GMT +1. The time now is 01:32 PM.