Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   sm pro audio adda 192 ???? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19729)

boggy 17-10-2007 05:48 PM

Re: sm pro audio adda 192 ????

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 175125)
Sta im fali? :)

Nista, to su najbolji cipovi koje Cirrus Logic nudi za audio DAC i ADC, trenutno.... gledajuci samo brojke.
Quote:

Ma nisu samo chip-ovi bitni kod AD\DA, a njih sam naveo cisto zbog odnosa signal\shum...

Da, daleko od toga da su ADC I DAC najvazniji kod konvertora u kutiji.
Quote:

za koji ne verujem da bi neko znacajno degradirao dodavanjem necega... u odnosu na specifikaciju samog chip-a...

Hm...
Pa... pre ADC i posle DAC .... UVEK ide analogni pojacavac - buffer - dodatni chip najcesce...
Jako malo ih ima (buffer cipova) koji mogu da se mere sa ovim Cirrus Logic proizvodima,... i da im ne pogorsaju karakteristike.... po pravilu su skupi.... nekada i skuplji od samih konvertoriskih cipova.... znaci... daleko smo od toga da se dobar DAC i ADC ne moze "pokvariti", ako je dobar... po pravilu je suprotno... a pored ovog navedenog... ostaje jos i napajanje i clock managment koji dodatno mogu pogorsati kvalitet ADC i DAC cipova... toliko da se ne mogu ni prepoznati.

pozdrav

bogi

sasaristic 17-10-2007 08:48 PM

Quote:

Sta im fali? :) Ma nisu samo chip-ovi bitni kod AD\DA, a njih sam naveo cisto zbog odnosa signal\shum... za koji ne verujem da bi neko znacajno degradirao dodavanjem necega... u odnosu na specifikaciju samog chip-a...

Sum je ocigledno iz preampa koji ne moze da se zaobidje...Treba videti kako se ponasa Dexxijev komad.

Joyba 07-11-2007 10:46 PM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 174854)
Zato sam uzeo Swissonicov AD

kakvi su to konvertori?

jel ima swissonic neki sajt koji radi?

dali ima na forumu jos ljudi koji su imali ove konvertore?

Shot 08-11-2007 08:48 AM

Quote:

Originally Posted by Joyba (Post 178311)
kakvi su to konvertori?

jel ima swissonic neki sajt koji radi?

dali ima na forumu jos ljudi koji su imali ove konvertore?

Jako dobri i jako jeftini. Koliko se meni cini, negdje bi ih stavio u klasu s RMEom. Ali ne bolje od RMEa!
To je firma koja je propala. Krenuli su pod imenom MusicNet, zatim su htjeli prolaz na americko trziste pa su promijenili ime u Swissonic, i onda u nekoj fazi propadanja ih je kupio Sonorus pa se ista sprava moze naci i pod njihovim imenom. Ima ih u nekoliko studija tu u Zagrebu gdje sam ih prvi put cuo, i onda kad su mi naletili odma sam ih uzeo. Ne znam ti puno reci o njima. Ulazni konverter (AD) ima u sebi clock ali ga ja do sada nisam probao kako radi. Odi na google i gearslutz potrazi, modeli su AD24 i DA24 (ulazni i izlazni, svaki sa 8 kanala)...

Joyba 08-11-2007 10:39 AM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 178350)
Jako dobri i jako jeftini

koliko si ih ti platio ako nije tajna?
ima li ih polovnih?

pozz.

Shot 08-11-2007 02:09 PM

Quote:

Originally Posted by Joyba (Post 178362)
koliko si ih ti platio ako nije tajna?
ima li ih polovnih?

pozz.

Nije tajna!
Izlazni MusicNet DA24 1300kn (cca 170 eura) na ebayu
Ulazni Swissonic AD24 2000kn (cca 280 eura) preko oglasa

Realna je zapravo cjena ovog ulaznog, a za izlazni sam imao vise srece nego pameti. Ipak su to osam kanalne sprave...

All times are GMT +1. The time now is 03:14 PM.