![]() |
Re: Na kom sample rate-u radite?
44/24
|
Quote:
|
44.1/16
i odnedavno na 48kHz/24 bit... od kad su me natjerali da "provjerim" čujem li razliku. |
48/24
|
Quote:
kao shto rekoh, izmedju 44.1 i 48 je najosetnija razlika.. dizati vishe je suludo.. prsne procesor, a razlika je minimalna.. ja kazem i iz svog i iz tudjeg iskustva.. nemoj se ljutish arti.. :) poz |
Quote:
ili samo pričate o tome kako bolje zvuči dok je u 48, 96? To se čuje i bez monitora. |
Ja radim na 44-48, ponekad 96 khz. Kolege, nemojte previse lupati glavu oko 192 khz, nase uho ne cuje nista ni oko 100 khz a ne na 192. Nedavno je jedan od najboljih svjetskih producenata (ne znam tacno kako se zove) izjavio da mu je najcesci sample-rate bio 48 khz, a 96 dosta manje. Pustite americke 192-supljake, pa i oni snimaju sve na 192, ali samo u Digijev snimac, a u mix dolazi ili 44 ili 48 khz zapis. Pa zamisllite sta bi bilo sa racunarom kada bi mu odapeli mix 30 kanala na 192, i njegov bi procesor vrlo lako zaledio a potom i "odapeo":banghead: , ta nisu ni Mac-ovi sada nesto sto se ne moze zakucati, ima i PC-ijeva koji su isto tako dobri, ako ne i bolji. Drzite se max. 96 khz i ENJOY :mrgreen:
|
Quote:
RM |
Quote:
|
pa čime vršiš resampling voxengo r8brain?
|
All times are GMT +1. The time now is 09:46 PM. |