Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Evo za?to volim D-50 synth (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19677)

Don Solaris 12-10-2007 07:19 AM

Re: Evo za?to volim D-50 synth

Quote:

Originally Posted by synthopia (Post 174359)
Da, a jedna od tih "ljudi" je www.cikira.com ima G.A.S (gear aquisition sindrome) :rotfl:

Ma ta "cikira" nema veze ni sa muzikom, a ni sa tom svom opremom.

Pitaj ju nek ti kaže šta je to Cross Modulation ili TVF.... pa da vidiš prazan pogled. :D

sRce 12-10-2007 07:40 AM

Re: Evo zašto volim D-50 synth

Decko pogresno si razumeo... nije nikakva ljubomora u pitanju ...bas naprotiv uvek mi je drago kad neko kupi nesto sto vredi...a uz toj jos i voli...

Don Solaris 12-10-2007 09:29 AM

I zato živele Analogije (ali i klasične Digitalije) !

silicon science 12-10-2007 12:13 PM

Quote:

Originally Posted by sRce (Post 174383)
Decko pogresno si razumeo... nije nikakva ljubomora u pitanju ...bas naprotiv uvek mi je drago kad neko kupi nesto sto vredi...a uz toj jos i voli...

Izgleda da jesam, sori

Don Solaris 12-10-2007 04:20 PM

Ehh ma ljudovi, nema problema.... bitno je imat i koristit. Najgore je imat i skupljat pra?inu.

OFF 12-10-2007 05:36 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 174435)
Ehh ma ljudovi, nema problema.... bitno je imat i koristit. Najgore je imat i skupljat prašinu.

Jes' vala.... ja sam imao d50 jako davno, i nije mi nesto posebno zvucao, zato sto nisam znao sa njim najbolje:( ..... Nego, ako naleti kakav d50/550, ima li na netu dobrih farbi za nahraniti ga ?

@ Don i ekipa

Sta mislite o Casio VZ1, savremeniku d50?

roginator 12-10-2007 05:44 PM

e moj Don...pa kaj te ne popusta....:banghead:
dosadno je ovo sa ajmo ZIVJELE ANALOGIJE...

jako dosadno....

te tvoje analogije zivjet ce tek kada zastanu nekim zvukom na nekom izdanju na nekom mediju
do onda ne zive makar ti to boldao...i boldao ......i boldao

DaBear 12-10-2007 07:15 PM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 174446)
Jes' vala.... ja sam imao d50 jako davno, i nije mi nesto posebno zvucao, zato sto nisam znao sa njim najbolje:( ..... Nego, ako naleti kakav d50/550, ima li na netu dobrih farbi za nahraniti ga ?

@ Don i ekipa

Sta mislite o Casio VZ1, savremeniku d50?

Imamo mi D50 u studiju - podupiremo vrata sa njim! Toliko su mu dobri zvukovi..:rotfl:

OFF 12-10-2007 07:19 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 174458)
Imamo mi D50 u studiju - podupiremo vrata sa njim! Toliko su mu dobri zvukovi..:rotfl:

Aj' ponesi ga kad budes dolazio kuci, dacu di original cepanicu za podupiranje u zamenu:D

Don Solaris 12-10-2007 08:12 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 174448)
te tvoje analogije zivjet ce tek kada zastanu nekim zvukom na nekom izdanju na nekom mediju
do onda ne zive makar ti to boldao...i boldao ......i boldao

klap, klap, klap! <aplauz odu?evljenog mno?tva>

Ili ti - kakve veze ima muzička sprava sa "izadnjem". Hoće? reći da je svaki vlasnik gitare DU?AN izdavati ploče? U protivnom mu je gitara mrtva? Ili ?ta? Znam par ljudi u kvartu koji fantastično sviraju. I ?ta, sad bi oni trebali izdavati albume? Ljudi sviraju za gu?t, za ekipu i sl.

Npr. zbog čega bih ja morao izdavati neku ploču, za zaradu od cca 500 evri, kad kao projektant cestovnog prometa svaki mjesec zaradim duplo od toga. Ne isplati se financijski. :p

Kada (ako) se zaplosli? jednog dana, vidjet će? da kada se vrati? kući sa posla, otu?ira? se, pojede? ne?to, prolista? dnevne novine, upali? synth, odsvira? 5-6 akorda, napravi? 2 sounda i već je 10:30 navečer. Oči se zatvaraju, a u?i vi?e ne slu?aju ono ?to izlazi iz zvučnika. Odlazi? do kreveta i le?e? mrtav umoran. Sljedeća stvar koju zna? jest, zvoni sat, 7 je ujutro, juri? na posao. I gjde bi ti jo? stigao raditi muziku? U snu? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

All times are GMT +1. The time now is 01:02 PM.