![]() |
Re: Avantone MixCubes misljenje...
Quote:
Pozdrav |
Quote:
Pozdrav. |
Quote:
pored argumenta "kako ce to zvucat kod kamionzdije", htio sam naglasiti jos jedan aspekt "auraton" tipa slusanja - svi 2-sistemski zvucnici, a to je vecina ovih nasih nearfielda sto imamo po studijima, ima malu nelinearnost ili rupu na krosoveru. to se najcesce nalazi na najbitnijem dijelu midla, tamo gdje odredujes level npr. vokala u odnosu na pozadinu, solo gitara itd itd.. e ovi malci su tocno centrirani na to, i tu su prilicno tocni. ima nesto i u tome da se lakse koncentrirati na level middle-insturmenata ako necujes sve ono okolo iznad i ispod.. pogotov nije lose na tako malo govance provjeriti i sliku i u mono.. ako se tu sve cuje i razumije.. onda je miks vec na dobrom putu.. ako otkrije greske, onda nikako nije dobro, bez obzira sto covjek namjestio na svojim skupim pmc-ima, adamima itd.. |
Quote:
Potpuno su savrseni za mono cheking kad je u pitanju tv audio i sl. Ja se raspitujem za Aventone,ima jos jedan interesent sa foruma,pa cim naletim na nekog ko ih valja,javljam pa ko je zanteresovan moze se prikljuciti! Pozdrav |
Pico Lino je bolji :p
|
Quote:
Au ljudi,pa vi ste sekta!:p |
Imam Active verziju. Vrhunske sprave!
|
Ufff,topik ko stvoren za mene. :D
Jurim da uzmem neke male monitore i upravo je pala dilema između Mixcubes-a i Fostexa. Naravno, po?to nema gde da se u radnji uporede oba (bo?e sačuvaj ?ta pitam), verovatno ću se uzdati u sve va?e komentare. Pa posle da vagam. Enivej, pitanje je: da li da uzimam par ili ne, po?to bih ih (ga) koristio najvi?e za mono proveru miksa. Kapiram da je bolje jedan i na njemu mono. Korekt mi if ajm vrong. Nazdravlje! |
Ako vec kupujes onda uzmi par, ne znas nikad kad ce ti zatrebati stereo provera a uz to miksati na njima je izazov koji vredi probati....mislim na oba i avantone i fostex.
Dugo godina radim sa Fostexima i imam samo reci hvale, najtoplija preporuka. Avantone sam cuo ali nisam radio na njima tako da nisam merodavan, ali ono sto mogu da kazem da drugacije zvuce nego Fostex...ipak je u pitanju papirni drajver koji ima specificnu farbu. |
Potpuno isto kao Moritz..
Fostexe posjedujem, mixcube cuo ali ne i mixao na njima. Nije mi zao sto imam fostexe u toj komparaciji jer stvarno rade to sto se trazi od njih. Sent from my iPhone using Tapatalk |
All times are GMT +1. The time now is 09:45 PM. |